Miturut Alan Wheatley global Ekonomi wartawan

LONDON (Reuters) – Kaya bapa kang marang kang putra ing Crita waos ora ana, Ben Bernanke kudu golek cara kanggo soothe investor sing rasakna betrayed awit iku marang wong iku uga Fantasi kanggo pangarep-arep kang bisa tetep Printing gratis dhuwit kanggo tau liyane.
Financial pasar, mesthi, sumurup jero mudhun yen cadangan Federal badhe kudu miwiti withdrawing sawijining Srengenge katon padhang babakan dhuwit rangsangan ekonomi sawise US iki metu saka bangsal darurat.
Nanging jaminan panenan wis menek lan nuduhake prices wis sagged global wiwit ketua panganan cingak investor 22 Mei dening ngandika Bank uga ‘njupuk selangkah mudhun’ ing jangkah saka jaminan tumbas ing teka sasi.
Bernanke nduweni kesempatan kanggo recalibrate pangarepan nalika wong ngomongi media ana sawise rapat rong dina ing bank tengah iku privasi-nggawe panel Kabar.
Ing pangareping panganan bisa disavow ujar pungkasan sasi iku. Nanging, diwenehi ukuran sing sakteruse bondho-pasar selloff, iku wis samesthine kanggo nunjukaké menawa ekonomi isih banget lingkungan kanggo mbecikake kalem ing jangkah saka jaminan tuku, saiki $ 85 milyar sasi, tengen adoh.
Lan kanggo kapentingan mundhakaken tarif saka cedhak nul, dina tetep tebih.
“Ing kebingungan wiwit 22 Mei bakal meksa wong supaya kajelasan prioritas dhuwur ing sidang mbesuk,” ngendikane bangsal McCarthy, pangareping financial wong ahli ekonomi ing Jefferies ing New York.
A TIMETABLE TAPERING?
Kanggo sing pungkasan, McCarthy speculated yen panganan bisa peta metu sawijining basa cilik tanggal wiwitan kanggo ngurangi jaminan tuku bebarengan karo sampeyan pambuka saka angin-mudhun, tundhuk ing caveats biasanipun ing rikma, lan inflasi financial pasar.
“Masalah iku padha ora bisa nggunakake ngalih lampu iku kudu duwe discretion amarga oleh mangerténi apa Bears mangsa, supaya padha ora bakal ngladosi keluwesan sing -. Lan utawa ngirim padha,” ngandika.
Manufacturing survey saka New York lan Philadelphia amarga iki minggu, uga polling negara homebuilders, sing dipercaya kanggo suggest perlu kanggo Swift tapering saka panganan kang accommodative sikap.
McCarthy reckons ekonomi is expanding ing jangkah saka babagan 2 persen, nanging bisa uga falter kajaba persediaan klempakan njupuk munggah.
Pancen, akeh ngirit nyana ing panganan kanggo nudge mudhun sawijining cuaca tengah kanggo 2013 wutah lan inflasi.
“Kabeh ing kabeh, kahanan kanggo Recovery timer nggondheli durung panggonan,” ngendikane Douglas Roberts, lan wong ahli ekonomi karo standar urip ing Edinburgh. “Yen tindakan, banget inflationary tekanan sing menehi panganan sing tugas ing langit kanggo njupuk fokus ekonomi wutah munggah lan mlaku maneh.”
G8 optimistik, PMI PESSIMISM
Ing tightening ing financial kondisi dituduhake ngisor prices nuduhake lan luwih jaminan panenan penerbitan headwind tambahan kanggo ekonomi global isih akeh uga ing ngisor gaya amergo efek sawise saka sing gedhe financial krisis.
Nanging pemimpin saka klompok utama Hastha kakuwasan, patemon ing Irlandia Lor ana lan ana, bisa samesthine kanggo nyoba kanggo bolster kapercayan dening accentuating sing positif.
Ing communiqué G8 ana kamungkinan kanggo nggambarake menyang “kahanan Luwih luwih apik ing ékonomi global” saka taun sadurunge, miturut menyang senior Eropah resmi.
Luwih punika tembung penggaweyan. Data panyedhiya Markit kang mundhut Managers ‘indeks (PMI) kanggo China ana Koyone kanggo nyedhiyani bukti luwih saka slowdown ing donya liya-ekonomi paling gedhé.
Zona euro iku PMI wis samesthine wis edged sing luwih dhuwur ing Juni nanging isih nggawa kanggo shrinking output ing 17 negara zona bloc, kang wis ing resesi kanggo past enem kwartal.
“Ing jangkah saka rusak wis nolak. Punika bab paling apik sing bisa ngandika,” miturut Jens Larsen, pangareping Eropah wong ahli ekonomi ing kraton Bank ing Kanada ing London.
Anyar pratondho padha konsisten karo Recovery andhap asor ing salah siji sing katelu utawa papat waktu, ngandika.
“Iku ora luwih akèh saka sing. Aku ora utamané manteb ing ati bab wilayah euro. Merata, aku rase liyane sing nyaman area euro ora judhul kidul ing cantik cepet tarif lan kemungkinan saka amba ukuran babakan dhuwit respon saka ing ECB saiki cantik cilik, “Larsen ngandika.

EU-Asia