Mijenjanje oblika motora i tijelo toplinske snage

Natjecanje je u skladu s tvrtkom cilj prepoloviti emisije CO2 do 2050, a mnogi od rješenja moglo značiti budućnost let bez štetnih emisija.
Spiteri je vodeća momčad iz Royal Melbourne Institute of Technology, koji je dizajniran superhladni mahuna na avion krila osigurati održiv goriva u motor. On predviđa bio-LNG – kombinirani bio-metan (nusproizvod organskog otpada u sastavu) i ukapljeni plin – zamijenivši tradicionalni mlazno gorivo. Sveukupno, kaže Spiteri, spoj mogao smanjiti emisije CO2 za 97%.
Ovi sci-fi-sondiranje koncepti su izrađene od strane šačice inženjering studenata u amanet od Airbusa, koji je sklopio partnerstvo s UNESCO sponzorirati treći uzastopni Fly svoje ideje natjecanje.
Tan Kai lipnja, voditelj tima, predviđa kabini sjedala presvučena sa termo tkanina koja se može pretvoriti u energiju osobe 100 nanowatts od napona. Jao, koja iznosi oko jedan milijunti dio onoga što vaš iPhone mora ostati na čekanju. Ipak, Jun tvrdi da je u konačnici ne zbrajaju.
Prema Dale Kinga, Airbus ‘viši menadžer za istraživanje i tehnologiju, cilj je da se uključe sutra inovatore, a možda porinuti svoj eko-savjest u tom procesu.
“Mi pokušavamo potaknuti novu generaciju lidera razmišljati o načinima na koje zrakoplovne industrije moglo biti više eko-učinkovita, i imati razumijevanja za njegov utjecaj na okoliš”, kaže on.
“Svijet voli pioniri zrakoplovstva, jer oni su odgovorni za njeno postojanje”, kaže Piccard. “Naravno, oni ne vjeruju da je ono što radimo može biti učinjeno s komercijalnog leta, a oni su točne;. Danas to ne može biti učinjeno Ali kad braća Wright prvi put poletio 1903, i Lindbergh prešao Atlantik u 1927, nitko ne bi mogao zamisliti onda da zrakoplov nosi 300 putnika mogao napraviti isto putovanje. ”
Industrija stručnjaci su uzimajući interes u projektu. Virgin Atlantic je Sir Richard Branson je sponzor, a prema Piccard, on razmišlja o korištenju solarne energije za vuču zrakoplova na pisti – proces koji bi mogao uštedjeti i do dvije tone goriva po letu.
“Naš cilj nije napraviti revoluciju u zračnom prometu, jer bi to bilo bahatosti za nas pokušati i učiniti,” kaže on. “Stvarno, želimo napraviti revoluciju u načinu razmišljanja ljudi.”
Sveučilište Putra Malezija je predstavio još jedan roman za uštedu energije koji uključuje tehnologiju pretvaranja putnika tjelesnu toplinu u električnu napona.
“To je mali iznos, ali zamislite ovo prikupljeni od 550 mjesta diljem 10 sati leta avionom ima životni vijek od nekoliko stotina letova -. Tijekom vremena to je veliko smanjenje,” kaže on.
Zamislite budućnost u kojoj će zrakoplovi izvoditi na mješavinu baterija, topline tijela i kravljeg gnoja.
Ili možda buke će prestati postojati (zahvaljujući mijenjanje oblika motor, to je). Skladište mogao stići na prtljagu ringišpil brže, jer će plutati na i izvan zrakoplova poput utore na stolu zračni hokej.

EU-Asia