Miért Airbus dominálnak Paris Air

Bombardier kell majd tartalomhoz beszélünk tesztek vezető az első járat, felfedve egy azonosítatlan ügyfél azonosítja (esetleg Odyssey Airlines alapján végrehajtó által nyelvbotlás egy iparági esemény), és talán néhány kisebb rend bejelentések.
Szóval, minden ezt a tevékenységet, manőverezés és a pózolás, aki “nyer” a Paris Airshow?
Az A350 XWB – az új, kompozit rivális a Boeing 787 és az öregedés 777 – széles körben várható, hogy a felüljáró az idei rendezvény.
Néhány kérdés a bölcsesség még egy flyby, mivel az A350 lesz kevés tesztrepülések alatt szárnya ezen a ponton.
Boeing nem hagy minden pizzazz otthon.
A hivatalos program elindításával 787-10 várható (bár Boeing nem hivatalosan mondom), és rengeteg megrendelések várhatóan kísérő bejelentést.
Singapore Airlines már azt mondta, hogy lesz 30, a repülőgépek.
British Airways is feltételezhető, hogy a dob ügyfél.
Boeing is várhatóan bejelenti több ügyfél, akik aláírták a “kötelezettségvállalás” a 777X, bár a program elindítása nem valószínű a Dubai Airshow pala november 17-21.
Emirates Airlines (székhelye Dubai), feltételezzük, hogy a dob ügyfél több mint 100, az új verzió a tiszteletreméltó repülőgép.
Így, a két új repülőgép programok és több száz megrendelések és kötelezettségek várható, Boeing elképzelhető “megnyerni” az idei kiállításon.
De a videofelvétel és képek a flyby az A350 nehéz lesz a Boeing verni művész vakolatok és a hang harap.
Hogyan utazunk 10 év múlva?
Többi versenytárs
Embraer, ami a népszerű E-Jet a 70-122 ülés piac várhatóan hivatalosan elindítja a re-motorral design a E-175/190/195. (A 170 jelenik meg a kiutat.)
A továbbfejlesztett E-Jet között lesz az új szárny, az új rendszerek, amelynek célja turbo ventilátor motorok által Pratt & Whitney és van hely a további nyolc és 12 utas.
Embraer dolgozik szorgalmasan sorban szilárd megrendelések be a kiállításon.
Bombardier másrészt, nem hagyományosan jól airshows at.
Megrendelések a CSeries volt kevés és messze között ezek az események, részben azért, mert kanadai értékpapír törvények előírják bejelentéseket követő 24 órán belül az aláírása még szándéknyilatkozatot, így gyakorlatilag lehetetlen a Bombardier a cluster bejelentések.
Az első járat a CSeries szinte biztosan hiányozni a repülőnap, de várhatóan a jövő héten.
Leahy csökkent egy interjúban megjósolni, hogy sok megrendelést is kell majd bejelenteni a repülőnap, de kimarad az Airbus Innovációs Napok nemzetközi sajtó tájékoztatók június 5-én és 6 – szokatlan hiányában -, hogy menjen világjáró a megrendelések ideje, hogy a show.
Ő várhatóan bejelenti száz.

EU-Asia