Microsoft förhandsvisningar nya Windows

Microsofts egen post i till hårdvaran världen var inte glömd. Efter några manus skämten om hur mycket de älskade sina egna Surface tabletter, meddelade presentatörerna att utvecklare deltar i konferensen alla skulle få fri yta Pros. Deltagarna kommer också att få Acer Iconia W3 tabletter.
Ballmer redogjorde några av de nya ändringarna till Windows 8.1, som han beskrev som en “raffinerad blandning.”
När det radikalt annorlunda, touchscreen-optimerat system kom ut för åtta månader sedan, har många Windows-användare upprörd över radikalt avsteg från den typiska Windows-gränssnittet, särskilt avsaknaden av en Start-knappen. Knappen är tillbaka, och nu leder det till en lista över alla dina program.
Bolaget meddelade några nya applikationer för Windows 8, inklusive en officiell Facebook-app, blädderblock och NFL Fantasy Football. Även om det var en kort förhandsvisning av en ny version av PowerPoint för Windows 8, kommer nästa version av Microsoft Office-paketet inte släppas förrän 2014.
Den snabba Windows 8 uppdatering är en del av Microsofts nya strategi att släppa korrigeringsfiler och lägga till funktioner för produkterna.
Den mjukvara och hårdvara företag fokuserar nu på en “snabb frisättning” cykel, som låter den rulla ut ändringar av programvara på några månader i stället för år. Det har redan släppt ett antal ändringar i Windows 8, men denna version är den största översynen hittills.
Företaget presenterade också förbättringar i sin Bing sökmotor, inbyggt stöd för 3-D skrivare, en uppdaterad Xbox Music App och nya verktyg för utvecklare att göra Windows 8-program.
“PC, Windows-enheten för idag, ser inte mycket ut datorn för 10 år sedan eller 15 år sedan,” sade Microsofts vd Steve Ballmer i ett inledningsanförande sparka av konferensen.
Den stora Xbox Music uppdateringen är en radio funktion som bygger en station för lyssnare som bygger på en låt, ungefär som Pandora.
Som en del av en funktion som kommer senare i år, kommer folk automatiskt kunna skapa Xbox Music spellistor baserade på webbsidor, som en Pitchfork lista över topp sånger av året.
Microsoft visade också några av de 3.000 Windows 8-certifierade surfplattor, datorer och hybrider, bland annat en 18-tums Dell tablett. Det markerade fler enheter med pekskärm, “arbetshäst” 2-i-1 tabletter och mindre tabletter.
“Vi kommer att se en ökning av Windows 8 små surfplattor under de närmaste månaderna,” sade Ballmer.
Den senaste versionen av Windows är att få vissa förändringar. Bland dem? En liten dos av gamla fönster.
Microsoft gör justeringar dess Windows 8 operativsystem, börjar med uppståndelsen på Start-knappen.
Förändringarna, meddelade idag på Microsoft Build Developer Conference i San Francisco, ta itu med några av de klagomål som riktats mot hybrid tablet-och PC-operativsystem som dykt när den släpptes i slutet av förra året.
En gratis förhandsversion av Windows 8.1 uppdatering för utvecklare är tillgänglig för alla som är intresserade av att installera det. Den version för vanliga konsumenter kommer att komma ut senare i år.
Andra förändringar inkluderar möjligheten att starta upp direkt in i skrivbordet, mer flexibilitet med brickor på Start-skärmen, stöd för högupplösta displayer, och större Bing integration.
“Sök inte bara en lista med länkar, är det saker du kan göra,” sade Julie Larson-Green, vice vd för Windows, som visade några nya Bing funktioner.
Utvecklare kan nu utnyttja Bing, som har öppnat tillgång till sina 3-D kartor, enheter och kunskapsdatabas, och naturliga användargränssnitt.

EU-Asia