Mezőgazdasági megy organikus emberi hulladék

Khadka azonban rámutatott, hogy a felhasználók óvatosnak kell lenni, közben szétválasztását a mellékhelyiségben, mint bélsár keresztszennyeződés vizelet növelheti az egészségügyi kockázatokat.
“A legjobb, hogy mix vizelet komposzt a legjobb eredmény,” tette hozzá.
Az Egészségügyi Világszervezet Irányelvek a biztonságos használatára szennyvíz, ürülék és szürkevíz is hangsúlyozzák a mix több egészségügyi és biztonsági intézkedéseket.
Kijelenti: “Szennyvízkezelés és a várakozási idő, hogy kórokozó die-off a betakarítás előtt, valamint a jó élelmiszer-higiéniai, valamint az élelmiszer főzése is elegendő lehet, hogy csökkentse az egészségügyi kockázatokat megfelelően.”
Maharjan, aki összegyűjti a mintegy 100 liter vizelet az ő családja toalett minden hónapban azt mondta, hogy minden liter vizelet, keveri három liter vizet és spray át a földjét, ahol ápolja szezonális zöldségek és gyümölcsök.
Hari Krishna Upreti, tudományos főmunkatárs, a nepáli Mezőgazdasági Kutatási Tanács (NRC) Botanika osztály azt mondta, vizelet meglepően gazdag tápanyagokban.
Szerint Upreti, egy liter vizelet tartalmaz legfeljebb 0,9% nitrogént, 0,12% foszfort és 0,26% kálium Ezek az elemek – néven ismert NPK – segít szabályozni a növények anyagcsere és tartalmaz elég fehérjét, hogy nő.
A környezet és az Egészségügyi Világszervezet volt az egyik első kezdeményezése a projekt, valamint más partnerekkel, 2003-ban, most bővült több mint 3000 háztartás szerte Nepálban.
Jeevan Maharjan van egy másik megközelítés az emberi hulladék – úgy tartja, mint vagyon.
Azt mondta, hogy a vizelet lehet biztonságosan és az egészségügyi kockázatot, hogy általában alacsony.
“Ez háromszor jobb, mint a műtrágya,” mondta, utalva így az ő gyümölcs és zöldség növények használata után az emberi trágya, mint a hagyományosabb módszerekkel.
Ahogy átment a 27.000 négyzetméter földterület Siddhipur Village Fejlesztési Bizottság a szélén a főváros Katmandu, Maharjan elmondta módszer termékeny nincs semmi új.
Suman Kumar Shakya, ügyvezető igazgatója ENPHO, azt mondta, a növekvő közötti kapcsolatok higiénia és a mezőgazdaság biztató.
Beszél a szervezett workshop elősegítő ökológiai csatornázás, azt mondta, hogy a lépések gazdák szed “egy [pozitív] elmozdulás irányába szerves kultúra.”
Banking, hogy fontos a vizelet, mintegy 93 mérföldre (150 km) távolságra Kathmandu, a Chitwan kerület, a felhasználók, mint Shreerendra Pokhrel szedi szerepéről szólnak.
Az ő falujában Darechowk, az iskola igazgató megkezdte a fogalom az ő háza 2006-ban. Hamarosan képes volt meggyőzni a szomszédok, valamint öt iskola telepíteni Ecosan WC-k és pár tisztaság a termesztés.
“A gyerekek tanulnak szennyvízelvezetés és a célja a vizelet a mezőgazdasági és családjaik hajtják végre, és jó eredményt,” mondta.
Az emberek, mint Maharjan és Pokhrel, valamint más mezőgazdasági termelők, akik kereskednek vizeletben a karbamid, azt új lehetőségeket nyitott – a termelés magas és nincs járó költségeket.

EU-Asia