Mare de afaceri din China intalniri

Bai a fost participarea la un eveniment de viteza de intalniri organizate de Zhenai Inc, unul din China cele mai mari site-uri de internet de match-making. Compania spune ca are mai mult de 58 de milioane de utilizatori înregistrați și este în creștere cu un milion de utilizatori pe lună.

Într-o sală mai mult de o sută de bărbați și femei în douăzeci și treizeci de ani stătea în fața celuilalt la mese decorate cu fețe de masă roșu și galben, tonurile liniștitoare ale unui Norah Jones cântec de dragoste iasa din difuzoare.
Song Li
Se numește “3-lea Dragostea anual din Shanghai și Expo căsătorie.”
Dar atmosfera în această adunare masiv pentru bărbați singuri chinezi și femei a fost hotărît unromantic.
Este una dintre cele mai vorbit despre problemele din societatea chineză pentru că o mulțime de femei educate sunt lăsate în urmă, deoarece au stabilit un standard foarte ridicat pentru viitorul lor husbands.More mult de 18.000 de oameni preregistered pentru eveniment week-end, situate mai degrabă deplasat într-un centru comercial întins Complexul specializata in acasă și mobilier de birou.
Mulțimile au fost îndeplinite de panouri postarea de liste de mii de bărbați și femei singure – o lista in roz și cealaltă în albastru. În câteva minute de la ușile care se deschid pe o ploaie dimineața zilei de sâmbătă, vizitatorii ghemuit pentru a studia listele și să ia în vitală Intel despre pretendenti potențial – Varsta, Inaltime, educația, venitul anual si orasul lor natal inregistrat, de asemenea, cunoscut sub numele de hukou.
Unii oameni au luat notițe, în timp ce altele rupt fotografiile de intrări unice cu telefoane mobile lor.
“Bine ati venit toată lumea la 8 minute evenimentul nostru viteza-dating,”, a anunțat maestru de ceremonii în cele din urmă.
Când cele opt minute a fost sus, fiecare dater a fost instruit pentru a muta pe. “Bărbații se rugam muta două locuri la stânga,” explodat crainicul.
Pentru unii participanți, aceasta a fost prima dată când au fost vreodată la o dată.
“Este util … e la fel ca de cercetare”, a declarat Yixin Bai, un om casă de 20 de ani pentru vacanța de vară de la o universitate din Canada.
Bai a spus că nu a avut niciodată o prietenă înainte. Acest lucru nu este mai puțin frecvente în rândul tinerilor chinezi, luând în considerare multi adolescenti sunt descurajați de la a avea orice relatii romantice în liceu și ia spus să se concentreze pe activitatea școlară loc. El a venit la expoziție pentru a afla ceea ce doresc femeile de la barbati.
“După cerându-le, acum știu ceva: Femeilor nu le place oamenilor să se bazeze pe parintii lor”, a spus el.
Fondator și CEO Zhenai este o studii superioare fostul bancher de investitii Columbia numit Song Li. El spune ca o politica de copil implementat de guvernul chinez în 1979, a dus la adultii tineri cu abilități sociale slabe – cruciale în joc dating.
“O multime de copii care s-au născut după 1980, nu au frati. Deci, ei cresc într-un mediu în care nu aveți experiență să se întâlnească cu persoane de sex opus,” Li apreciat.
Mulți participanți au declarat că au venit la Convenție, deoarece aveau nevoie de ajutor. Ei au spus că au găsit că este dificil de a întâlni potențiali parteneri romantice din afara cercului lor imediată de prieteni și familie.
Și mulți chinezi se apropie de douăzeci de ani târziu, în special femeile, sunt sub o presiune imensă pentru a se căsătorească.
“Mama mea întreabă,” De ce ești încă singur? Ești un ciudat? “, A spus Elsie, o femeie de 26 de ani, care a fost de a lua parte la o sesiune de viteza-dating.
Femeia de lângă ei, care a cerut să fie numit mai și este, de asemenea, 26, a declarat tatăl ei a pus aceeași întrebare.
“Toata lumea are aceeași poveste”, a spus mai râs. “Mă simt liber pentru că sunt singur … dar știu că acest lucru este timpul am nevoie de cineva până în prezent. Am nevoie să mă căsătoresc înainte de treizeci de ani.” Ambele femei au declarat că nu doresc să devină shengnu, sau “femeile rămase.”
“Este una dintre cele mai vorbit despre problemele din societatea chineză pentru că o mulțime de femei educate sunt lăsate în urmă pentru că au stabilit un standard foarte ridicat pentru soții lor viitoare … și ei sunt mai puțin dispuși, spre deosebire de generația părinților lor, să facă un compromis , “, a declarat Li Zhenai lui.
Mai, care are un loc de muncă bun în domeniul resurselor umane la o firmă internațională și vorbește fluent limba engleză, a spus aceasta a fost prima ei dată la un eveniment de match-making. Ea a spus că nu a avut un iubit înainte sau au fost în dragoste.
“Nu am timp pentru a cunoaște alți bărbați, la o varsta similara … de aceea eu nu pot găsi domnul meu drept”, a spus ea. “Mi-aș dori ca am noroc azi.”
Nu am timp pentru a cunoaște alți bărbați, la o varsta similara … de aceea eu nu pot găsi Right.Then meu Mister ea a fost destul de dur ca și tatăl omului a luat o fotografie a ei în hol aglomerat. Tatăl lui mai privi peste umăr omologul său, murmurând sfaturi ca imagine digitală a fost luată.
Mai părea mulțumit și recunoscător la doi tati.
“Ei sunt atât de încercarea de a ajuta copilul lor găsi lor Dl dreapta și dor de dreapta.”

În ciuda fiind respins de către doi bărbați, mai era în toane bune. Ea a spus că cei doi bărbați nevoie de femei care au avut un hukou inregistrata in Shanghai.
Pentru o adunare a mii de bărbați și femei singure, a fost surprinzător să se constate că nu a fost foarte puțin flirtezi întâmplă.
Oamenii rătăcit coridoarele ridicarea broșuri de la companii de match-making și sa oprit în a asculta prelegeri de auto-ajutor de la “life coach”, care au fost de școlarizare femei în modul de a “marca” ei înșiși.
La ori, Dragoste și căsătorie Expo simtit ca un târg de locuri de muncă.
Online de match-making antreprenor Li a spus că a fost o comparație corectă.
Găsirea unui soț este “aproape ca găsirea unui loc de muncă”, a spus el.
“Oamenii tind să fie foarte pragmatic”, a explicat el. “[A fi singur] este o problemă pe care au obligația de a stabili și de părinții tăi simt că este obligația lor de a vedea la ea -. Pentru a obține această problemă fixe.”
O altă descoperire surprinzătoare a fost că au fost aproape la fel de mulți părinți la Dragoste și căsătorie Expo ca au existat bărbați și femei singure.
Unii parinti se afla la intrarea plin de viață la Convenția deține până afisele publicitare detalii cu privire la copiii lor unice. Alții a mers alături de copiii lor adulți și fiicele, inspectarea cabine de diferite agenții de match-making.
Un meci de-maker a declarat pentru CNN că trebuie să interzică părinții însoțesc copiii lor la mesele de viteza-dating.
“Eu respect opinia părinților mei”, a spus mai. “Dacă părinții mei spun acest tip nu este bun, atunci nu voi data [i]. Dar dacă părinții mei spun aceasta este bun, că sunt fericit cu acest băiat, atunci voi încerca.”
În unele cazuri, mamele și tații mod clar a jucat un rol la fel de spărgătoare de gheață sociale pentru copiii lor.
La un moment dat, în timp ce rătăcitor pe coridoarele Convenției, mai primit un telefon. Acesta a fost tatăl ei, care a fost, de asemenea, acolo.
Poate l-au găsit în picioare alături de un alt tată el a cunoscut-o.
Omul sa întâmplat de a avea un singur fiu care a lucrat într-o bancă și nu a participat la convenție. Din fericire, el a realizat o fotografie – și un pașaport – de fiul său, care a arătat în mai.
“Imaginea lui arata bine. Un pic mai frumos,” mai răspuns.

EU-Asia