Malezija pokojninski sklad, da bi porabili milijon evrov na nemškem

Poteza EPF za diverzifikacijo svojih naložb in zagotovitev višjih izplačil prihaja kot zaskrbljen njeni državljani niso dovolj varčevanje za upokojitev s 70 odstotkov upokojencev napornih svoje EPF sredstva v 10 letih po prenehanju delovne sile vlada Malezije raste.
Vlada je lani ustanovila prostovoljni pokojninski sklad za dopolnitev EPF in zagotavlja višje donose, vendar pa pomanjkanje finančnih spodbud in slabo ozaveščenost je privedlo do slabega začetku za sheme za zasebno pokojninsko zavarovanje (PRS).
To je zbral 100 milijonov ringgit (31.000.000 $), v sredstva, ki jih junija daleč za ciljem Komisije za vrednostne papirje za to, da imajo 30900000000 RINGGITIH v sredstvih po desetletju.
EPF bo razširil obstoječe partnerstvo s Avstralije Goodman Group Pty Ltd začeti 250.000.000 € ($ 330.000.000), sklad za nakup sedem industrijskih lastnosti v nemških mestih Berlinu, Münchnu in Frankfurtu, je dejal virov.
Pokojninski sklad bodo porabili še 250.000.000 € za nakup prime pisarniških prostorov v Parizu in izkoristijo visoke najemnine donosov ni, je dejal eden od virov, ki je zahteval, ni mogoče prepoznati, ker ni bil pooblaščen, da govori v medijih. New York City lastnosti so tudi aktivno usmerjeni, je dejal vir.
Povpraševanje po industrijskih nepremičnin je skokovita med svetovnimi vlagatelji zaradi relativno visokih donosov v ponudbi v primerjavi trg obveznic ali pisarne in trgovine. Hitra rast spletne maloprodaje je tudi pomagala postaviti sektor v središču pozornosti, ko so trgovci in distributerji vedno bolj zanašajo na malih in velikih skladiščih.
“EPF je gledal na evropski trg, v zadnjih treh letih,” je vir povedal za Reuters. “Oni so pokupili London lastnosti in so seznanjeni z zakoni. Torej naravna izbira je, da se v sami Evropi. Hkrati, New York City je definitivno na radarju s svojimi lastnostmi trofejo.”
Dogovor bo zaznamovala EPF prvo plenilec v območju evra.
EPF uradnik je dejal v petek: “To je naša politika ne razkrije svojo poslovno strategijo v javnosti, in ne za pripombe na špekulativno novice.”
Goodman v Nemčiji ni želel komentirati.
BO EVROPI
Ta mesec Mohamad Nasir Ab Latif, na EPF namestnik glavni izvršni direktor za investicije, je za Reuters povedal v intervjuju, da je bil sklad “blizu delaš nekaj tam v Evropi.”
“Sčasoma boste morali dejansko diverzifikacijo zunaj Malezije, in smo pravzaprav zelo pameten ga bo zunaj Malezije na smiseln način, šest, sedem let nazaj,” je dejal v intervjuju na 9. julija.
EPF je nabrala ogromno vojnih zahvaljujoč prsih obvezne prispevke v višini približno četrtino plače Malezijci “plačanih zaposlenih in njihovih delodajalcev vsak mesec. To izplača dividenda v višini 6,15 odstotka lani – najvišja v 13 letih.
EPF-Goodman posel bi bil zadnji v nizu tie-ups osredotoča na industrijske lastnine v Evropi, vključno s podjetjem med ProLogis (NYSE: PLD – novice) in norveškega državnega sklada bogastva, tveganega med SEGRO (Ostalo OTC: SEGXF – novic) in kanadski pokojninski sklad, in pridobivanje Brookfield z dne Gazeley.
Ameriški zasebni kapital velikan Blackstone (NYSE: BX – novice), je prav tako močno stavi na sektor in hitro postal eden izmed največjih evropskih lastnikov industrijske lastnine.
EPF je investirala najmanj £ 565.000.000 (858.000.000 $), v Veliki Britaniji, vključno z 20-odstotnim deležem v 12 milijard dolarjev prenove elektrarne Battersea v Londonu, ki so ga slovesno odprli malezijski premier Najib Razak ta mesec.
Namen sklada za dvigovanje čezmorskih naložb za 23 odstotkov bilančne vsote od 18 odstotkov zdaj v roku dveh let. Nasprotno pa je bilo 70 odstotkov od 215 milijard dolarjev (170 milijard $) portfelja Singapur državni naložbeni sklad Temasek je S investicije v tujini do konca leta 2012, so pokazali podatki.
Trenutno 5 odstotkov naložb EPF je usmerjena v nepremičnine, vključno v Avstraliji in Veliki Britaniji, pri čemer je približno 35 odstotkov v delnice in 55 odstotkov v obveznicah.
BOLJŠE PRIDELKI
EPF najprej pogledal pri nakupu industrijsko območje v Birminghamu v Veliki Britaniji, vendar Midlands najti boljše donose v Nemčiji od 7. do 9. odstotkov, drugi vir je za Reuters povedal.
Povprečni pridelek za najboljšo industrijsko nepremičnin v zahodni Evropi stojijo na 7,6 odstotka v primerjavi z 5,4 odstotka za pisarne in 4,8 odstotka za trgovine, je povedal svetovalec za nepremičnine CBRE. Donosi desetletnih nemških obveznic so približno 1,6 odstotka, glede na Thomson Reuters podatkov.
Nemška industrijska zemljišča tretjino cene primerljivih območij v Maleziji, kjer je špekulacija poganja rast cen močno, je dejal Stewart Labrooy, izvršni direktor os-Reit managerjev, zaupanje naložbene nepremičnine v Kuala Lumpurju.
Pokojninski sklad državne Malezije bo investiral pol milijarde evrov ($ 660.000.000) v industrijske lastnine v Nemčiji in pisarniških prostorov v Franciji, v skladu z viri seznanjeni s obravnava, signalizacijo večjega zanimanja za visoko donosnih sredstev lastnine, kot so največje gospodarske sile v Evropi kaže znake okrevanja .
Zaposlenih Podporni sklad (EPF), šesti največji pokojninski bazen na svetu s približno 160 milijard dolarjev sredstev, je bil širi svojo zunanjo portfelja, saj želi ohraniti visoke dividende za malezijske varčevalcev v luči omejenih možnosti na majhnem jugovzhodne Azije naroda .

EU-Asia