Malaysia pensionsfond til at bruge millioner euro på tysk

EPF udspil at sprede sine investeringer og sikre højere udbetalinger kommer som Malaysias regering vokser bekymret dets borgere ikke sparer nok op til deres pension, med 70 procent af pensionister udmattende deres EPF midler inden for 10 år efter udtrædelsen af ​​arbejdsstyrken.
Regeringen sidste år etableret en frivillig pensionsfond til at supplere EPF og give højere afkast, men en mangel på økonomiske incitamenter og dårlig bevidsthed har ført til en svag start for Private Retirement Scheme (PRS).
Det havde samlet 100 millioner ringgit (31 $ million) i aktiver juni, langt bag Securities Kommissionens mål for den til at holde 30,9 mia ringgit i aktiver, efter et årti.
EPF vil udvide et eksisterende partnerskab med Australiens Goodman Group Pty Ltd for at starte en 250 millioner euro (330 millioner dollar) fond til at købe syv industrielle ejendomme i de tyske byer Berlin, München og Frankfurt, siger kilder.
Pensionskassen vil bruge yderligere 250 millioner euro til købe førsteklasses kontorlokaler i Paris og kapitalisere på høje leje udbytter der, sagde en af ​​de kilder, som bad om ikke at blive identificeret, fordi han ikke var bemyndiget til at tale med medierne. New York City egenskaber bliver også aktivt målrettet, siger kilden.
Efterspørgslen efter industrielle fast ejendom er kraftigt stigende blandt de globale investorer på grund af de relativt høje udbytter på tilbud versus obligationsmarkedet eller kontorer og butikker. Den hurtige vækst i online detailhandel har også hjulpet sætte sektoren i søgelyset, da detailhandlere og distributører bliver mere afhængige af små og store lagre.
“The EPF har været at se det europæiske marked for de seneste tre år,” kilden til Reuters. “De har købt op London egenskaber, og er bekendt med lovgivningen. Så det naturlige valg er at komme ind i Europa selv. Samtidig er New York afgjort på radaren med sin trofæ egenskaber.”
Handlen vil markere EPF første strejftog i eurozonen.
En EPF embedsmand sagde fredag: “Det er vores politik ikke at afsløre vores forretningsstrategi i det offentlige og ikke at kommentere spekulative nyheder.”
Goodman i Tyskland afviste at kommentere.
Skal til Europa
Mohamad Nasir Ab Latif, at EPF stedfortrædende administrerende direktør for investeringer, til Reuters i et interview i denne måned, at fonden var “tæt på at gøre noget der i Europa.”
“Over tid du har brug for rent faktisk diversificere udenfor Malaysia, og vi er faktisk ret smart ved at gå uden for Malaysia på en meningsfuld måde seks, syv år siden,” sagde han i interviewet den 9. juli.
EPF har opbygget en enorm krigskasse takket være obligatoriske bidrag i alt ca fjerdedel af malaysiere ‘løn udbetalt af medarbejdere og deres arbejdsgivere hver måned. Det udbetalt et udbytte på 6,15 procent sidste år – det højeste i 13 år.
EPF-Goodman deal ville være den seneste i en række af oplægninger fokus på industriel ejendomsret i Europa, herunder en venture mellem Prologis (NYSE: PLD – nyheder), og Norges statslige investeringsfond, en venture mellem Segro (Other OTC SEGXF – news) og en canadisk pensionskasse, og Brookfield køb af Gazeley.
Amerikanske private equity gigant Blackstone (NYSE: BX – nyheder) er også satse tungt på sektoren, og hurtigt blevet en af ​​Europas største ejere af industriel ejendomsret.
EPF har investeret mindst 565 million pounds (858 millioner dollar) i Storbritannien, herunder en 20 procent af aktierne i 12 milliarder dollar ombygningen af ​​Londons Battersea kraftværk, der blev indviet af malaysiske premierminister Najib Razak denne måned.
Fonden har til formål at løfte oversøiske investeringer til 23 procent af de samlede aktiver fra 18 procent nu inden for to år. Derimod blev 70 procent af Singapore statslige investeringsfond Temasek s S 215 milliarder dollar (170 milliarder dollar) porteføljen investeret i udlandet ved udgangen af ​​2012, viste data.
I øjeblikket er 5 procent af EPF investeringer kanaliseres ind i fast ejendom, herunder Australien og Storbritannien, med omkring 35 procent i aktier og 55 procent i obligationer.
Bedre udbytte
EPF kiggede oprindeligt på at købe et industriområde i Birmingham i England Midlands men fandt bedre udbytter i Tyskland på 7 til 9 procent, en anden kilde til Reuters.
Gennemsnitlige udbytter for den bedste industrielle fast ejendom i Vesteuropa stå ved 7,6 procent mod 5,4 procent til kontorer og 4,8 procent for butikker, siger ejendom konsulent CBRE. Ti-årige tyske obligationsrenter er omkring 1,6 procent, ifølge Thomson Reuters data.
Tyske industriproduktion jord er en tredjedel af prisen på sammenlignelige områder i Malaysia, hvor spekulation har kørt op priserne kraftigt, sagde Stewart Labrooy, den administrerende direktør for Axis-REIT Managers, en ejendomsinvestering tillid i Kuala Lumpur.
Malaysias statslige pensionskasse vil investere en halv milliard euro (660 millioner dollar) i industriel ejendomsret i Tyskland og kontorlokaler i Frankrig, ifølge kilder bekendt med tilbud, signalering voksende appetit på højtforrentede ejendom aktiver Europas vigtigste økonomier viser tegn på opsving .
Medarbejderne Provident Fund (EPF), verdens sjette største pensions pool med omkring 160 milliarder dollars i aktiver, har været at udvide sin udenlandske beholdning, da det søger at fastholde høje udbytter for malaysiske opsparere i lyset af begrænsede muligheder i den lille sydøstasiatiske nation .

EU-Asia