Maailman parhaiten palkattuja keskuspankin pääjohtajana

Englannin keskuspankki pitää ensimmäisen rahapolitiikan kokouksen alla Carney johdolla torstaina. Jotkut analyytikot odottavat häntä bide aikansa ennen mikä voisi olla merkittävin muutos pankin käyttöön Fed-tyyliin ohjeita korkoja.
“Odotamme Boe hyväksymään Fed-tyyliin ohjeita korkojen elokuussa, kun Englannin pankki on tarjota arvioida, onko kyseinen politiikka”, totesi Berenberg Bankin toimitusjohtaja UK ekonomisti Rob Wood.
Kun hän alkaa viisivuotiskauden maanantai – menestyminen Mervyn kuningas, joka on jäänyt eläkkeelle – Carney ottaa vastaa laitos, paljon suurempi tehtävälista kuin hänen edeltäjänsä.
Ei ainoastaan ​​Englannin keskuspankki asettaa korkoja ja hallita ostot – tunnetaan määrällinen keventäminen – se on myös äskettäin ottanut vastuun sääntelystä pankkien ja Britannian rahoitusjärjestelmän.
Vuokraamalla “täydellinen ehdokas” – sanat Yhdistyneen kuningaskunnan valtiovarainministeri George Osborne – on hintansa kuitenkin.
Carney koko paketti on arvoltaan noin $ 1,3 miljoonaa lukien palkka, korvaukset ja asumiskustannukset.
Että katapultit Harvard-koulutettu taloustieteilijä ja entinen Goldman Sachs (GS, Fortune 500) pankkiiri alkuun keskuspankin pääjohtajana palkka liiga, ennen Hong Kong Monetary Authority toimitusjohtaja Norman Chan, joka teki noin 1,2 miljoonaa dollaria 2012.
Related: Fed virkamiehet Damage Control-tilassa
Carney joutui puolustamaan tulosopi aiemmin tänä vuonna, kun Todistaen British lainsäätäjät – ehkä yllättävää, kun Federal Reserve puheenjohtaja Ben Bernanke sai palkkaa vajaat 200,000 dollaria viime vuonna.
“Muutan yhdestä edullisimmista pääkaupungeista maailmassa – Ottawa – yksi kalleimmista pääkaupunkeja maailmassa”, Carney sanoi helmikuussa.
Draghi sai palkkaa noin 488000 dollaria viime vuonna, mutta oli myös käyttää EKP virallinen asuinpaikka.
Carney n lähin kilpailija Aasian ulkopuolella on Thomas Jordan, johtaja Sveitsin keskuspankki, joka teki noin 1.170.000 dollaria viime vuonna, kuten eläkemaksut.
Vaikka keskuspankit eroavat siinä, miten he raportoivat johtotason palkka, Carney on pään ja hartioiden ylitse Euroopan keskuspankin pääjohtaja Mario Draghi, joka on tasapainoilemaan tarpeisiin euroalueen 17 eri talouksien ohjaamisessa rahapolitiikkaa.
Mark Carney on edessään pelottava tehtävä, koska uusia Bank of England kuvernööri, mutta hän nauttia rikkain korvauksia paljon suuria keskuspankin pääjohtajana vastineeksi.
Odotukset ovat korkealla, että paljon kehuttu entinen Kanadan keskuspankki kuvernööri pystyy työskentelemään taikoja kuningaskunnan talouteen. Kun aika syvä tiukan, hänen täytyy tasapainottaa inflaation hillitsemiseksi kanssa vaatimuksiin lisätä luotonantoa kotitalouksille ja yrityksille.

EU-Asia