Må flyselskab loyalitetsordninger virker?

Uoverensstemmelsen, Sørensen siger, blot kommer ned til det faktum, at nogle flyselskaber tror at belønning ledige pladser er god forretningsskik, mens andre bare ikke se det som en prioritet. Velsagtens, nogle flyselskaber er mere interesseret i at sælge belønning miles til tredjeparter, såsom banker, der kan distribuere den miles som belønning til deres egne kunder. Den praksis er en multi-milliard dollar lønmodtager for mange luftfartsselskaber.
“Det er ironisk, at det, der menes at være en vigtig fordel for rejsende bliver en vigtig frustration ganske hurtigt,” siger James Berry, Product Director for Collinson Latitude.
Jay Sørensen, formanden for IdeaWorksCompany, som hører luftfartsselskaberne om, hvordan man opbygger og forbedre deres loyalitet ordninger, siger, at han ikke finder undersøgelsen overraskende.
“Storbritannien er lidt af en gåde i markedet, da deres tre største flyselskaber ikke tilskynde folk til at tilmelde dig til deres programmer,” siger han. British Airways ‘ordning, med titlen Executive Club, der næsten udelukkende rettet mod forretningsrejsende, siger han, mens hverken Ryan Air eller EasyJet har udpeget programmer.
Er det sæde gratis?
Still, hvis en god loyalitet ordning bedømt på den lethed for at erhverve en belønning sæde, de britiske luftfartsselskaber er ikke de eneste, udlejning kunder ned.
IdeaWorksCompany nylig gennemført forskning som en del af den Switchfly Reward Seat Tilgængelighed Survey. Gennem marts gjorde de 7.560 forespørgsler til gratis pladser på 25 førende flyselskaber, og optalt de procentsatser, som var til rådighed.
Air Berlin, GOL og sydvest bundet til topplacering, hver stand til at rumme forespørgsler 100% af tiden. Delta og US Airways bundet til sidstepladsen, med kun 36,5% af anmodningerne ført til en potentiel booking.
Læs mere: Airbus ruller ud nye A350 XWB
Bonusprogrammer er beregnet til at avle passager loyalitet. Logikken siger, at hvis rejsende kan optjene gratis billetter og positiv særbehandling ved at flyve et flyselskab, de vil. En ny undersøgelse viser, at dette ikke altid er tilfældet.
“De elsker indkassere kontrollen fra bankerne, de bare hader at give op på de pladser,” vitser Sørensen.
Mere bang for din sorteper
En anden væsentlig forurettelse for de adspurgte af Collinson Latitude var manglen på overkommelige belønning pladser, med 60% klager det tager for lang tid at tjene nok miles at få noget af værdi.
Disse programmer er et våben intet luftfartsselskab ønsker at være foruden.
Infografik: Hvad vi bruger på forretningsrejser
“Air France-KLM er særligt gode,” siger han (flyselskabet nylig vandt fire Freddies for deres Flying Blue-program). “De har hyppige promotions, der tillader medlemmer at indløse internationale priser på bare halvdelen af ​​de sædvanlige miles.”
Det bedste er, at Air France-KLM er indgået et samarbejde med Delta, hvilket betyder, hvis et medlem af Deltas SkyMiles programmet ikke kan finde den belønning sæde, de ønsker til den pris, de ønsker, kunne de altid prøve at bruge disse miles til bog med Air France.
Gør det du loyal?
Da kun 60% af de adspurgte synes at gøre brug af deres frequent flyer program, er det forståeligt at sætte spørgsmålstegn ved, om disse ordninger lykkes at opbygge troskab til et brand. Sørensen siger desværre, det er en vanskelig udsigt til at måle.
“Hvis vi havde et flyselskab, der ville slå deres program fra, ville vi have empiriske beviser den ene eller anden måde, men ingen har gjort det, fordi disse programmer er et våben, ingen ønsker at være foruden.”
En meningsmåling af 1.005 britiske borgere foretaget af Collinson Latitude fandt, at 40% af dem tilmeldt flyselskab loyalitetsordninger aldrig indløse miles, hvilket man kunne forestille sig, let nederlag formålet. I betragtning af de mange tilsyneladende begrænsninger forbundet med dem – blackout datoer, minimum tilbringer, udløbsdatoer – Det er ikke overraskende.
Gary Leff, medstifter af frequent flyer community milepoint.com, og konsulent på Freddie Awards, der anerkender flyselskaber med de bedste loyalitet ordninger, noter, at nogle luftfartsselskaber har skjulte værdi, som man måske ikke klar fra blot skumme deres politik siden online.

EU-Asia