Loši podaci podizanje Kina rast strahove

Tijekom vikenda Xi Jinping, Kina je predsjednik, kazali su dužnosnici ne bi trebali ocjenjivati ​​isključivo na njihov rekord u isporuci rast i da više važnosti treba biti stavljen na postignuća kao što su zaštita okoliša.
No, u odvojenim komentarima, Li Keqiang, Kina je premijer, rekao je da je zemlja “imala uvjete i sposobnost” za pogodak svoje ciljeve rasta.
Službenom Indeks menadžera nabave pao na 50,1 prošli mjesec na 50,8 u svibnju. To je najniža čitanje u četiri mjeseca, a tek nešto iznad očekivanja.
U uranjanjem prema 50 linija, koja razgraničava ekspanziju iz kontrakcije u PMI, istraživanje rezultat znači da kineske tvornice gotovo su prestali raste, opterećena mutan domaće potražnje.
Još više alarmantno je zasebna PMI objavio HSBC koji je više ponderirana s manjim tvrtkama u privatnom sektoru nego u službenom istraživanju, koji je usredotočen na poduzeća u državnom vlasništvu. HSBC PMI pao na 48,2 u lipnju, na najnižu razinu u devet mjeseci.
“U pogledu stopa pada, ovo je najveći pad u posljednjih godinu dana,” rekao je Ding Shuang, ekonomist s Citi. “To je slika slabe potražnje, kako na domaćem tako i izvana.”
Kinesko gospodarstvo usporilo do 7,7 posto rasta u odnosu na prethodnu godinu u prvom tromjesečju od 7,9 posto u posljednja tri mjeseca 2012. Većina analitičara očekuje daljnje usporavanje u drugom tromjesečju, a nastavak brusiti prema sporiji rast u odnosu na ostatak godine.
Kineska vlada je ciljanje 7,5 posto rasta u ovoj godini. Analitičari Goldman Sachsa iz HSBC su predviđaju da će Kina umočiti ispod tog cilja. To će biti prvi put da je Kina je propustio svoj godišnji cilj rasta od azijske financijske krize prije 15 godina.
Anemična podataka dolazi na petama gotovinskom krize koja je pogodila kineski financijski sustav u protekla dva tjedna, vožnje međubankovne stope na neviđenih uspone i dovodi do trenutne zamrznuti u zemlji kreditnom tržištu.
Budući da je potrebno vrijeme za financijske stresove koje treba prenijeti na šire gospodarstvo, utjecaj likvidnosti iscijediti samo da će stvarno početi prikazivati ​​u srpnju, što ukazuje da bi moglo biti još gore doći.
Slabost se osjetio u cijeloj ploči u službenim lipnja PMI. Sub-indeks novih narudžbi pala je na 50,4 sa 51,8, dok je izlazni pod-indeksa pala je na 52,0 sa 53,3. Više zabrinjavajuće za vladu, zapošljavanja pod-indeks ostao je depresivan, na 48,7, ivica dolje od 48,8, pokazatelj da su tvornice rezanje radnih mjesta.
Kao dokaz akumulira slabijeg rasta, jedan je od ključnih pitanja je li zemlja je novi čelnici će tolerirati ili usporavanje, kao i njihovi prethodnici, pokušati implementirati mjere poticaja i preokrenuti trend.
Do sada su pokazali suzdržanost i pokazali da žele voditi na kinesko gospodarstvo u sporije, održivi model rasta nakon što je u proteklom desetljeću u kojem je prosječno 10-postotni rast, ali i nagomilanih problema iz duga na industrijsku prekapacitiranosti.
Kina je proizvodni sektor oštro oslabio u lipnju, što je ukazivalo na to da je u zemlji Usporavanje rasta je produbilo kao Vlada je odustao od stimuliranje gospodarstva usporen.

EU-Asia