Lita på oss vi är från Silicon Valley

Nu är flera av de bästa Silicon Valley företag som bedriver en omgång en upmanship att visa att de är den mest öppna Internet företag på blocket.
De första rapporterna om “direkt tillgång”, som en del av en sekretessbelagd amerikanska underrättelsetjänsten som heter Prism, har visat sig vara fel. Men Prism rapporter har framgått långvariga integritet farhågor om hur de största amerikanska tech företag hantera sina stora troves av användardata. Internet jättarna har kommit granskas efter rapporter om att NSA använder Prism att granska data – inklusive e-post, video och chatt – som den samlar via framställningar som görs enligt Foreign Intelligence Surveillance Act (FISA), en av de kontroversiella lagarna på hjärtat av den nuvarande NSA-snooping sensation.
Efter Prism läckan, som levereras till Guardian och Washington Post med whistle-blower Edward Snowden, Apple, Google, Facebook och Yahoo alla utgivna uttalanden – i slående lika juridiska språket – att förneka att de ger NSA “direkt” eller oinskränkt tillgång till sina dataservrar.
Men företagen kände uppenbarligen behovet av att gå längre än dessa avslag, och under de senaste dagarna har engagerat sig i en tävling för att visa sitt engagemang för öppenhet.
Google sparkade av öppenhet striden förra veckan när det frågade USA: s justitieminister Eric Holder och FBI-chefen Robert Mueller om tillstånd att publicera “sammanlagda antalet nationell säkerhet förfrågningar, inklusive FISA upplysningar – vad gäller både antalet vi får och deras omfattning. ”
Denna begäran var anmärkningsvärt eftersom det var första gången Google hade även medgett att den får nationell säkerhet FISA förfrågningar. Facebook och Microsoft följde snabbt efter med liknande krav. En justitiedepartementet talesman berättade TIME att myndigheten är i färd med att se över begäran.
Sedan, under helgen, nådde Facebook, som till skillnad från Google aldrig har publicerat en rapport med en överenskommelse med regeringen så att den kan lämna ut uppgifter om amerikanska förfrågningar. Facebook säger att för de sex månader tom 31 dec, 2012, fick det mellan 9.000 och 10.000 dataförfrågningar, inklusive kriminella och nationell-säkerhetsrelaterade förfrågningar, som omfattar mellan 18.000 och 19.000 konton.
“Vi är glada att som ett resultat av våra diskussioner, kan vi nu ingå i en rapport om öppenhet alla amerikanska medborgare-säkerhetsrelaterade förfrågningar (inklusive FISA såväl som National Security Letters) – som hittills inget företag har fått tillstånd att göra , “Facebook chefsjurist Ted Ullyot sade i en inte-så-subtila gräva på bolagets konkurrenter.
Kort därefter släppte Microsoft liknande data, vilket indikerar att bolaget erhöll mellan 6.000 och 7.000 kriminella och nationell säkerhet förfrågningar påverkar mellan 31.000 och 32.000 konsumenter konton.
Yahoo följde sent i måndags, sade den fick “mellan 12.000 och 13.000 sidvisningar, inklusive straffrättsliga, Foreign Intelligence Surveillance Act (FISA), och andra önskemål.”
MER: Här är varför Google är att köpa Waze, en glödhet mobil trafik app, för $ 1000000000
Här är problemet. Enligt avtalet Facebook, Microsoft, Apple och Yahoo nått med regeringen, fick företagen endast tillåtet att släppa importstrukturen av den totala amerikanska dataförfrågningar. Avgörande var att de inte får för sig att bryta ut antalet FISA förfrågningar. “Detta endast påverkar en liten del av Microsofts globala kundbas,” John Frank, Därför vet vi inte om de fick 50 FISA förfrågningar, 500 eller 5000. Som ett resultat, de upplysningar, medan lovvärda, kjol runt den centrala frågan om NSA-snooping kontrovers, vilket är arten och omfattningen av företagens deltagande i hemliga amerikanska medborgare-säkerhetsutredningar.
Microsofts biträdande chefsjurist, sade i ett blogginlägg. “Öppenhet ensam inte kan vara tillräckligt för att återupprätta allmänhetens förtroende, men det är ett bra ställe att börja.”
På måndagen gick Apple partiet och meddelade att från dec 1 jan 2012, till den 31 maj 2013 fick det mellan 4.000 och 5.000 förfrågningar från USA: s brottsbekämpning för kunddata rör mellan 9.000 och 10.000 konton eller anordningar, inbegripet både straffrättsliga utredningar och nationell säkerhet “frågor”. Apple sa att det var släppa datan “i öppenhetens intresse.”
“Vi tror att företagen bör tillåtas att bryta ut specifika siffror för FISA begäran,” sade Amie Stepanovich, chef för den inhemska bevakningen Project vid Electronic Privacy Information Center, en Washington-baserad allmänintresset organisation. “Dessa siffror skulle ge rikstäckande transparens. Vi tror också att enskilda användare riktade enligt FISA bör få meddelande om att de var föremål för övervakning, även efter det faktum, så att de har möjlighet att bestrida övervakningen i domstol.”
USA: s största Internet-företag snubbla över sig själva för att stärka sin offentliga image efter storsäljande upplysningar om sin roll i den amerikanska regeringens kontroversiella datainsamling programmet.
Ända sedan nyhetsinslag föreslagit att stora högteknologiföretag – includingApple, Google, Facebook och Yahoo – ge National Security Agency (NSA) med ohämmad eller “direkt” tillgång till deras servrar, har bolagen bedrivit en aggressiv kampanj för att visa att de ” re inte regerings springpojkar.

EU-Asia