Lehet BRIC nemzetek átformálni repülés?

Oroszország is ad egy paradoxon. Egy repülőgép-technológia vezető szerepet tölt be a hidegháború, azt szakmunkások és a fejlett kutatási központok – különösen az aerodinamika. A bevált Szojuz rakéta továbbra is az egyetlen módja az űrhajósok minden nemzet kaphat a Nemzetközi Űrállomásra. De míg ez még mindig egy katonai repülőgép erőmű és exportőre, a kereskedelmi siker volt hiányos. Oroszország legújabb Szuhoj Superjet, annak ellenére, hogy segítséget olasz partnerek, nem valószínű, hogy kitörjön teljes mértékben figyelembe a szélesebb piac túl volt FÁK-országok. A nyomon az egyhajós utasszállító, az MC-21 célja, hogy menjen fel szemben a domináns Airbus A320neo és Boeing 737 MAX.
Seattle és Toulouse-ban Sao Paulo, Bangalore és Tianjin?
vágyik, hogy létrejöjjön egy hazai repülőgépipar könnyen érthető. Biztosít a magasan képzett, jól fizetett munkahely, és előírja a nagy ipari ellátási lánc. Presztízs és a nemzetközi tisztelet egy hozzáadott bónusz. Ennél is fontosabb, hogy a katonai területre egy repülőgép-ipar biztosítja, hogy a nemzet fejleszteni, építeni, működtetni és fenntartani a legfejlettebb katonai felszereléseket is. Aerospace is jövedelmező üzlet, hogy a fejlett technológiai termékek, hogy a parancs a prémium. A hatalmas megrendeléseket a gyorsan növekvő ázsiai fapados Air Asia és a Lion Air szemléltetnek, a potenciál óriási.
Made in Brazil
Egyik BRIC nemzet kovácsolás utat Brazília. Miután országos bajnok Embraer kezdődött a regionális repülőgépek és katonai COIN repülőgépek, mára sikeresen tört be az üzleti jet piacon – még amennyiben a nyitó gyár Floridában. Ez következik az Airbus és a Boeing indít újra motorral változatát E-Jet repülőgép család. De ez nagy ambíciói is, a katonai repülőgép – a KC-390 szállítás célja, hogy cserélje ki a Lockheed Martin C-130-as, mint a jet-meghajtású hagyományos katonai közlekedés. Eközben a Super Tucano könnyű csapásmérő repülőgép választotta az Egyesült Államok látja el az afgán légierő – a legfontosabb eredmény.
Infographic: Az állam a globális légi közlekedési
A globális súlypontja a repülés ment drámai változások az elmúlt 110 évben. Előtt a második világháború Európa uralta repülés transzatlanti Zeppelin, a nagy sebességű Tengeri és sugárhajtómű kutatás. A háború utáni, az Egyesült Államok kereskedelmi tookover jet közlekedés hogy részt egy fegyverkezési versenyben a Szovjetunió a hidegháború idején. Mivel a leomlott a berlini fal, Európa rendeztek ébredés a kereskedelmi légi közlekedés, az Airbus és a Boeing küzd a repülőgépek.
De mint gazdasági hatalom eltolódik az ázsiai-csendes-óceáni, akkor látjuk, hogy kialakult egy új
India herék
Máshol, Indiában is nagy tervei – bár ezek körül katonai repülési projekteket. Ez egy közös projekt Oroszország építeni lopakodó vadászgép, és szintén tervezi, hogy dolgozzon a saját lopakodó pilóta nélküli drone. Azonban annak ellenére, hogy a siker a termelő mérnökök és élénk IT szektor – ez küzdött őshonos repülőgép programokkal. India korábbi nemzeti harcos projekt LCA Tejas, hiányzott a megfelelő motort. Még egyszerűbb light 14 férőhelyes ingázó prototípus, a NAL Saras, lezuhant 2009-ben. Ennek ellenére, a közös turbólégcsavaros közlekedési projektek Oroszországgal arra utalnak, hogy India valószínűleg nem adja fel csak még.

EU-Asia