L’auge de Hong Kong narcotràfic

Prieto Vázquez, de 29 anys, havia estat capturat amb 538 quilos de cocaïna (prop de 1,285 lliures), per valor d’uns US $ 65 milions. Ella estava entre un grup de cinc mexicans i un nord-americà – incloent al seu marit Josuè Mario Bravo Galindo – que la policia va arrestar a Tuen Mun, al nord de Hong Kong, al setembre de 2011.
El seu fill de tres anys d’edat, també va ser detingut després de l’atac.
“El meu nadó és el més important en la meva vida”, va dir Prieto Vázquez durant el seu judici al maig.
El cas de drogues posa de relleu el paper de Hong Kong juga com un punt de parada en un comerç en auge entre els productors de drogues d’Amèrica Llatina i un mercat il · legal de drogues cada vegada més gran a la Xina continental. Jutge Gareth Lloc-Mawson, que presideix el cas, va dir durant el judici que “la majoria de la cocaïna que el més probable és sortir de Hong Kong al continent.”
Les autoritats han confiscat enviaments cada vegada més grans de drogues il · legals en els últims anys ja que la gana de la part continental dels anomenats medicaments de luxe com la cocaïna creix.
Atès que el bust de 2011, el rècord de Hong Kong es va trencar el 2012, amb una convulsió 649 quilograms, el que li va valer $ 98.000.000.
Mentre que Hong Kong té condemnes fermes per tràfic de drogues, no hi ha pena de mort per a delinqüents a diferència de a la part continental de la Xina, fent de la ciutat un lloc de trànsit favorable per als traficants de drogues, segons els experts.
Fiscal John Murray va preguntar per què el seu viatge a Àsia va ser prendre set setmanes ja que això significaria Prieto Vázquez hauria necessitat bastant temps de vacances del seu treball d’assistent d’infermeria a Mèxic.
El nombre de traficants més petits, anomenats mules, també ha augmentat considerablement en les presons locals. Fa un any, 20 colombians van ser capturats a la frontera de Hong Kong que transporten petites quantitats de narcòtics en ells. Des d’abril de 2012, el consolat va registrar 45 noves detencions.
Prieto Vázquez afirma que les dificultats obligar a la seva família en el negoci de la droga.
Durant el judici de dues setmanes, el seu marit li va dir a la cort que s’havia ficat en un deute de 35.000 dòlars amb els usurers a Mèxic. En no poder pagar i sota amenaces de violència, se li va oferir l’oportunitat de “treballar per pagar” el deute.
“Em van dir que havia de venir a Hong Kong i, heus aquí, jo rebre instruccions addicionals”, va dir Bravo Galindo des de l’estrada dels testimonis. Però va acabar amb tota la família sota custòdia a Hong Kong, d’acord a la defensa Prieto Vázquez.
El seu marit, Bravo Galindo, va rebre una sentència més lleu de la seva declaració de culpabilitat i va ser empresonat durant 24 anys i vuit mesos.
Mentrestant, el seu nen serà criat per parents del pare a Mèxic. Ell serà passar temps amb els diferents membres de la seva família, però no se sap d’una vida familiar estable, va dir Odeberg a la cort.
El seu marit estava tractant d’enganyar a la policia darrere de la façana d’un viatge de la família, va dir Prieto Vázquez advocat defensor Keith Odeberg a la cort.
“Bravo Galindo pressionat [la seva dona] per venir a Hong Kong i l’ús de [la seva família] que cobreix – que era la seva agenda secreta”, va dir Odeberg en el seu discurs de cloenda, per justificar l’afirmació que el seu client no sabia sobre els narcòtics .
La llei mexicana permet la llicència de sis a 12 dies anuals pagats a les persones a l’inici de les seves carreres. Murray va qüestionar la història de la família durant el seu interrogatori de Bravo Galindo.
“Em posaré a (vostè) que vostè està mentint”, va dir el jugador de 33 anys d’edat, testimoni. Bravo Galindo, a través d’una traducció a l’espanyol, ho va negar.
Durant les seves declaracions davant del tribunal, Prieto Vázquez va mantenir la seva innocència. Les autoritats van arrestar a ella caminant fora d’un magatzem al nord de Hong Kong, on es van trobar centenars de quilos de cocaïna i sis quilos de la droga estaven a la bossa.
“No puc demostrar que jo no sabia que hi havia drogues a la bossa, però no renunciaré, perquè Déu ho sap i jo no sabia res”, Prieto Vázquez va insistir en la cort. El jurat compost exclusivament per dones, però, va portar un veredicte de culpabilitat. Va ser condemnada a 27 anys de presó.
A l’estand de tràfic de drogues, Talina Prieto Vázquez llàgrimes va insistir que no sabia que quan el seu marit la va portar a Hong Kong anava a prendre part en un dels majors casos de tràfic de cocaïna alhora de la ciutat.

EU-Asia