Lahko BRIC narodi preoblikovati letalstva?

Tudi Rusija zagotavlja paradoks. Vodilna tehnologija, vesoljska v času hladne vojne, da ima usposobljene delavce in dostop do naprednih raziskovalnih središčih – predvsem v aerodinamiki. Njena preizkušena raketa Soyuz ostaja edini način, da se astronavti vsakega naroda lahko dobite na Mednarodni vesoljski postaji. Toda medtem ko je še vedno vojaška letala Elektrarna in izvoznik, je njegov komercialni uspeh je neenotno. Ruski zadnje Sukhoi SuperJet, kljub pomoči od italijanskih partnerjev, se zdi malo verjetno, da izbruhne v celoti v širšem trgu izven nekdanje Skupnosti neodvisnih držav. Nadaljevanje na eno hodniku letalo, ki je MC-21 usojeno, da gredo gor proti prevladujočemu Airbus A320neo in Boeing 737 MAX.
Seattle ali Toulouse v Sao Paulu, Bangalore ali Tianjin?
ga želijo zgraditi avtohtona vesoljska industrija je zlahka razumeti. Zagotavlja visoko kvalificiranih, dobro plačana delovna mesta, in zahteva veliko industrijsko dobavno verigo. Prestiž in mednarodno spoštovanje sta dodana bonus. Še pomembneje je, na vojaškem področju vesoljska industrija zagotavlja, da lahko narod razvija, gradi, upravlja in vzdržuje najbolj napredno vojaško opremo samo. Aerospace je tudi donosen posel zagotavljanje naprednih tehnoloških izdelkov, da ukaz premijo. Z ogromnimi naročil iz hitro rastočih azijskih proračuna Airlines Aziji in Lion Air dokazati, potencial je ogromen.
Izdelano v Braziliji
Ena BRIC narod kovanje pot je Brazilija. Po državni prvak Embraer je začela v regionalnih letal in vojaške COIN letala, je danes uspešno vdrl v jet trg poslovne – celo do te mere, odpira tovarno na Floridi. Tako se bo nadaljevalo Airbusu in Boeingu na začetek ponovnega motorjem različico svoje e-Jet potniškega letala družine. Vendar ima velike ambicije tudi v vojaškem letalskem in vesoljskem – Namen njegov KC-390 transport zamenjati Lockheed Martin C-130 kot jet pogon standardni vojaški promet. Medtem pa je bila njena Super Tucano luč napad letal izbere ZDA za dobavo afganistanske Air Force – ključni dosežek.
Infographic: Stanje svetovnega letalstva
Svetovni težišče aeronavtike je doživela velike spremembe v zadnjih 110 letih. Pred drugo svetovno vojno Evropi prevladujejo letalstva s čezatlantsko Cepelini, visoke hitrosti vodnimi letali in jet raziskav motorja. Post-war, ZDA tookover komercialnega letalskega prevoza, saj se ukvarja z oboroževalno tekmo s Sovjetsko zvezo v času hladne vojne. Od padca Berlinskega zidu je Evropa uprizorjena preporod v komercialnem letalskem prevozu, pri Airbusu in Boeingu bori za potniška letala.
Ampak kot gospodarska sila premakne v azijsko-pacifiški, bomo videli nastanek novega
Indija brezpilotna letala
Drugje, Indija ima tudi velike načrte – čeprav ti vrtijo okoli vojaških vesoljskih projektih. To je skupni projekt z Rusijo za gradnjo prikrite borce in se prav tako načrtuje, da razvijejo svoje stealth brez posadke brnenje. Vendar pa kljub uspehu v proizvodnjo inženirjev in živahna IT sektor – to je boril z avtohtonimi programov letal. Prejšnja nacionalna borec projekt v Indiji, LCA Tejas, je utrpela škodo zaradi pomanjkanja ustreznega motorja. Še enostavnejše luč 14-sedežni vozač prototip, so NAL Saras, strmoglavilo v letu 2009. Kljub temu pa skupni projekti turbopropelerskih prometu z Rusijo, kažejo, da je Indija verjetno ne obupajte samo še.

EU-Asia