Kun talous elpyy

Se on numero, joka näyttää enemmän kuin toipumista.
Federal Reserve äskettäin myöntänyt, että tavoite oli mahdollista, kun se alensi työttömyyden on ennustettu ja sanoi, että se uskoo korko voi osua 6,5% vuonna 2014.
Blitz ennakoi suuria määriä Millennials syöttämällä auto-ja asuntokaupan elämänvaihe, jossa lisäpotkua taloudelle. Plus, lasku puolustusmenojen liittyy vastaavasti nostettiin joukkonsa Irakista ja Afganistanista olisi suurelta osin takanapäin.
Osakkeiden ja joukkovelkakirjojen oli tulipalo myyntiin uutisia, sijoittajien päähuomio mahdollisuutta, että Fed voi lopettaa pumppaa rahaa talouteen.
Lost in paniikki oli lupaava ajatus, että 2014 voi olla vuosi, jolloin me vihdoin Suuri lama suoraan takanamme.
Yritykset ovat kuitenkin vältyttiin palkkaamiseen, koska he odottavat nähdä, miten he vaikuttavat byhealth hoito ja rahoituksen uudistamista koskevien lakien mukaan John Silvia, pääekonomisti Wells Fargo (WFC, Fortune 500). Toteutuksen yksityiskohdat molemmat näistä lakien selkiytyvät ensi vuoden aikana.
“Dodd-Frank ja Obamacare on toiminut, niin työllisyys otetaan pois,” Silvia sanoi. Hän uskoo, 2014 “voisi olla erittäin hyvä vuosi.”
Kuinka hyvä? Steve Blitz, pääekonomisti ITG Investment Research, ajattelee BKT: n kasvu 3,5%: sta 4% välillä on mahdollista vuonna 2014, jos maailmantalous ei heikkene. Kuukauden työllisyyden kasvu voisi huippunsa 300000 välillä, hän uskoo.
“Kaikki nämä pitäisi lisätä jopa paremmin talouteen vuonna 2014”, Blitz sanoi.
Merrill Lynch, ekonomistien ennusteet eivät ole aivan yhtä korkea – pankki näkee Amerikan talouskasvu ensi vuonna 2,7%. Mutta Merrill Lynch uskoo Federal Reserve nostaa korkoja lopussa 2014 vs. 2015 aikataulussa sen ennustetaan aiemmin tänä vuonna. Jotta näin tapahtuisi, pankki uskoo, työttömyys on laskevan 6,5% nykyisestä 7,6% korko – feat joka vaatisi työpaikkojen kasvun kiihtyvän 300000 uusiin tehtäviin kuukaudessa.
Mutta ensi vuonna, ekonomistit ennakoivat useisiin tekijöihin, jotka voivat lopulta potkia tämän elpymisen osaksi korkea vaihteella.
Luettelossa ensimmäisenä on liittovaltion budjetista. Jälkeen eeppinen taistelee tänä vuonna yli “verotuksen kallio,” “sitomaan” ja joukko muita hutera juttuja, lainsäätäjät ovat vihdoin onnistuneet kyhätä kokoon tarpeeksi veronkorotusten ja menoleikkausten ainakin vakauttaa maan luottoluokitusta.
Rising asuntojen hinnat auttavat myös. Vähemmän amerikkalaiset ovat loukussa vedenalaisen kiinnitysten jättää ne velkaa enemmän kotiin kuin talo on arvoinen. Hintojen nousu lisää myös nettovarallisuutta asunnon, lisäämällä kuluttajien luottamusta.
Yritykset ovat valittaneet vuosikausia “epävarmuus” julkisella alalla. Ensi vuonna, joidenkin tuntemattomien lopulta ratkaistaan.

EU-Asia