Krijumčari vožnje Tajlandski pas trgovinu

Razvoj da se Prijedlog zakona dobrobiti životinja kroz tajlandskom parlamentu.
U stvarnosti, međutim, je da krijumčari često dobivaju blage kazne od samo nekoliko mjeseci zatvora. Životinja Aktivisti kažu tisuće zapljene pasa – spašene od krijumčara – da završe u karanteni centrima ponekad pronaći svoj put natrag na ulice iu krugu pseće meso ponovno
Prepuna čvrsto na žičane košare – ponekad 20 ili više u kavezu – Borci za prava životinja čak 200.000 uživo psi svake godine se krijumčare iz sjeveroistočnog Tajlanda preko rijeke Mekong predodređen za restorane u Vijetnamu.
“Ovo nije o tome je li to dobro ili loše za jesti pseće meso”, kaže Dalley. “Riječ je o ilegalnom trgovinom vrijednom milijune dolara godišnje organizira kriminalaca. Način na koji su ti psi i prevoziti, ako preživi, ​​ubijeno je užasno.
“Neke od snimaka smo primili toliko strašno da je prejak i za medije za pokretanje. To je tako nehumano … to je doslovno pakao na zemlji.”
Dehidrirano, naglasio je, neki čak i umire od gušenja na izlet, psi su često složen 1000 s kamionom na putovanje koje traje danima.
“Očito kad imaš pse naslagani na vrhu svake druge počnu gristi jedni druge, jer oni su tako neugodno, bilo kakav pokret onda pas pored onog koji je se slomiti će ugrizu,” rekao je Tuan Bendixsen, Direktor Životinje Aziji Zaklada Vijetnama, Hanoi-based dobrobit životinja grupe.
Kada stignu u Vijetnamu, patnja ne postoji kraj. Zajedničko uvjerenje je da stres i strah oslobađaju hormoni koji poboljšavaju okus mesa, tako da su psi su smješteni u kavezima stresa koji ograničavaju njihovo kretanje.
Na koncu, psi su ili bludgeoned do smrti ili su grla smanjiti pred drugim psima koji čekaju istu sudbinu. U nekim slučajevima, oni već poznato da se oderu živog.
Iako je trgovina ilegalno u Tajlandu, a vlasti su napravile niz racija koje uključuju tisuće pasa, pas trgovci tvrde da su zakoni su nejasni, te su čak montirati brojač prosvjede protiv niza crackdowns.
Psi su vrlo inteligentne životinje pa ako ubije psa i imate cijeli kavez za pse pored onog koji je se ubio, ti psi koje će biti ubijen sljedećeg znali što se događa “, rekao je Bendixsen.
Prema udruga za prava životinja, pas krijumčari zaokružiti sve, od obiteljskih kućnih ljubimaca na Tajlandu sveprisutnim lutalice – poznat kao SOI pasa – za prodaju životinja u Vijetnamu, ili čak kao daleko kao i Kini, gdje pedigreom pas može dohvatiti premium cijenu.
John Dalley od Phuket-based Soi Dog Foundation procjenjuje 98% od pasa su se udomaćile i da neki čak su još uvijek nosi ogrlice, te su osposobljeni i odgovoriti na naredbe.
PROČITAJTE: Kako Štene krijumčara feeda Hong Kong ljubavnu aferu s velikim psima
“Možete vidjeti sve vrste rasnih životinja u tim zarobljenih Tajlandski pošiljke – zlatni retriveri, dugodlaki terijeri, ime ti je”, kaže Dalley. “Neki su kupili. Ostalo su otrgnuta ulica, hramova, pa čak i ljudi vrtovima.”
U prošlosti, serije pasa lutalica trgovalo se za plastične kante, ali ovih dana sa potražnja ogromna – osobito u zimskim mjesecima kada se pseće meso se smatra kao “zagrijavanje” hrane – pas u Tajlandu mogu dohvatiti i do 10 dolara. Ova brojka skače na oko 60 dolara nakon što su se služili u restoranima u Vijetnamu.
Dalley kaže ljubimac psi, a osobito su usmjerene jer su prijateljski raspoloženi i lakše uhvatiti.
Borci za prava životinja procjenjuju da se više od milijun psi jeli svake godine u Vijetnamu, jer pas krijumčara iz Mekonga, posao cvjeta.
Krijumčari su normalno progonu pod zakone koji zabranjuju nezakonite trgovine i prijevoza životinja i, bez izravnih okrutnosti prema životinjama zakona u Tajlandu, tužitelji pokušati naplatiti s krijumčarima okrutnosti prema KZ zakona.
Soi Dog Foundation i Tajlandski društvo za prevenciju okrutnosti prema životinjama se bore da se to promijeni, a trenutno radi kroz Odjel za stoku

EU-Asia