krijumčarenja

Veliki posao psa
To je improvizirani zaklon koji bi trebao biti stambeni maksimalno 400 pasa. Umjesto toga postoji više od 1.700 životinja drže u velikim betona olovke na imanju. Osoblje rad non-stop.
“U najboljem slučaju, oni su mogli biti udaren – možda svesti, možda ne – i imali su zaklani u od drugih pasa i svi znaju šta se dešava u najgorem slučaju, oni živ odran, nanizani i tukli.. .. dok je živ, zapaljena “, rekao je on. “To je strašan smrt i to je ono što mi pokušavamo zaustaviti Nije važno što je to ilegalno za to -. Da je to čista nehumanost ove trgovine da se to može i dalje biti događa u 21. stoljeću.”
Što se tiče relativno zdravih, ona može samo pokušati ostati optimistični da će spašavanje tih pasa znači da imaju još jednu priliku u životu.
Ova regija je srce za okrutno i nečovječno pas krijumčarenja trgovine. Ilegalne operacije vidi kako se procjenjuje, 200.000 psi prevoze u kamionima iz Tajlanda u susjedne Laos, preko rijeke Mekong i prešao preko Vijetnama, gdje se meso smatra delikatesom. Neki vjeruju da ima ljekovito kvalitete i djeluje kao afrodizijak – crni psi su navodno najbolje za seksualne disfunkcije. Još nema naučni dokaz nikada nije pokazala takvu tvrdnju.
Psi u ovom skloništu su presreli više od mjesec dana nakon što Thai vlasti prestao nekoliko kamiona pokušavao prijeći granicu u Laos. Vozači su uhapšeni, ali niko nije procesuiran. Njihov teret? Tisuće pasa nagurali u male kaveze čelika – najmanje desetak pasa u kavezu – gdje su otišli u danima bez hrane i vode, a krijumčari su već tjedan-dugo putovanje.
Neki od pasa umre od gušenja usput. Drugi izdržati slomljenih kostiju i drobljenog lobanje tokom putovanja. I svi su bolesti nepokretni. Ovi psi su predodređeni za restorane u Vijetnamu, gdje je jedan pas može prodati u prosjeku za 60 $ životinja. To je unosan posao za krijumčare, s obzirom pas dohvaća samo nekoliko dolara u Tajlandu.
John Dalley, osnivač Phuket-based Soi Dog Foundation, preselio se u Tajland iz Velike Britanije prije 10 godina na misiji da pomogne zemlji velika pasa lutalica stanovništva. U dobrotvorne svrhe, koji se oslanja na donacije iz životinjskog ljubitelje širom svijeta, uspostaviti program imunizacije, a samo prošle sedmice neutralizirali njegove 50.000 th psa. Postoje sada planira proširiti program zemlje.
Dalley kaže da psi ne bi izdržali još užasne patnje, ako je kamion nisu oduzeta.
“Ono što je potrebno je dobar tretman, dobra ishrana i pun ljubavi domove da ode u. Ovo ne smije biti kraj mjesto za spašavanje psa. A sklonište ne bi trebao biti kraj mjesto. To je ogroman problem. Ako bismo mogli zaustaviti korijen problem, a to je pas jede trgovina, mogli bismo zaustaviti ovo – sve ovo “.
Ali za sada multi-milijuna dolara pas mesna industrija i dalje napredovati u dijelovima Azije, a surova stvarnost za životinje od milja nazivaju “najbolji prijatelj čovjeka.”
Stižemo u jutarnjim satima u životinja Karantena centru u Nakhon Phanom, sjeveroistoku Tajlanda, samo nekoliko kilometara od planine koje ocrtavaju granice s Laos. Ljetnih vrućina je već tuku dolje tvrdo i tek je 09:00
Ali nije vlage koja pogađa mene kao što sam popeti iz 4WD, a ogromna miris psa urina i fekalija.

EU-Asia