Közepette korrupciós vizsgálat török ügyész hátrahúzódás rendőrség

Török ügyész nyíltan azzal vádolta a rendőrség közbelépő-val egy magas szintű korrupciós vizsgálat.
“Bíróság nem hajtottak végre, és nyitott nyomás már a bírósági eljárás, mind a legfőbb ügyészség és a rendőri erő, amely állítólag a bíróságok határozatainak végrehajtására, a” özalp Akkas mondta csütörtöki közleményében.
Beszélt egy nap után három miniszterek helyükön, fiaik voltak letartóztatták vagy ideiglenesen őrizetbe egy anti-graft sting, semiofficial Anadolu hírügynökség számolt be.
Egyikük, urbanizációs és környezetvédelmi miniszter Erdogan Bayraktar, tovább ment, mint a másik kettő, nem csak lemondó kabinet pozícióját, de a Recep Tayyip Erdogan miniszterelnök lelép, amelyben.
Török média számolt be, hogy egy lehetséges második hullám letartóztatások a küszöbön álló késő szerdán, de a razziák nem igazolódtak be.
Ehelyett egy látszólagos holtpont az igazságszolgáltatáson belül alakult ki, mint Akkas, az ügyész, a nyilatkozatot mondván, a bírói kar alatt a sarok, a kormány.
Akkas azzal vádolta a rendőrség és az ügyészség, figyelmen kívül hagyva a bíróságok határozata megtagadta végrehajtására több razziák.
Egy televíziós nyilatkozatában, vezető Isztambul ügyész Turan Colakkadi tüzelt vissza, mondván, hogy Akkas volt mishandled a vizsgálat, és léket kapott információ, a sajtó, az ügyet vezető eltávolítását.
Belügyminiszter özalp Guler, akinek fia is letartóztattak a vizsgálatban, és a gazdasági miniszter Zafer Caglayan is lemondott szerdán. Erdogan, elfogadott lemondását, Anadolu számolt be.
Fiai vettek őrizetbe egy razzia, hogy egy állami bank, több bürokraták és üzletemberek magas rangú vezetője. A roundup jött egy kétéves vizsgálat után az isztambuli ügyészség korrupciós, beleértve a pénzmosás, a gold csempészet és a korrupció.
Sok elemző látni a korrupció vizsgálat nyilvános harc a Erdogan és Fethullah Gülen, egy iszlám prédikátor él önálló elrendelt Pennsylvania száműzetésben.
Erdogan többször is azt mondta, mivel a korrupció letartóztatások kezdődött, belül Törökország leányvállalattal rendelkező nemzetközi szervezetek próbálják destabilizálja az országot.
“Ebben az országban még soha nem volt és soha nem lesz a nemzetközi szervezetek működési hely. Mi nem engedi az érdeklődés lobby, a háború lobby, a vér lobby egy művelet leple alatt, a korrupció művelet elvégzésére,”mondta vasárnap.
Törökország az várható, hogy tartsa a helyi választásokon jövőre, és egyes elemzők lásd a razziák, mint egy teszt Erdogan fogást a hatalom, különösen egy viharos év után a soha nem látott kormányellenes tüntetések.
Tüntetések folytatódott csütörtökön, Isztambul, Mersin, Izmir, Adana, ahol a rendőrség használt vízágyúk a felvonulók marches.
Tiltakozók kántálta: “a miniszterek tolvajok,””mindenhol korrupció, mindenhol korrupció,” az “Állami akarat tiszta ez dirt” és a “miniszterelnök a tolvaj.”
A miniszterelnök már várhatóan átszervezése a kabinet, mert néhány, a miniszterek fut az office márciusban. Késő szerdán bejelentette, a kabinet shuffle, elnevezési 10 új emberek.
Az eredményhirdetés egykori kulturális miniszter Ertugrul Gunay tweeted nemtetszését.
“Bárcsak siker hoz az új tagok a kabinet. Én lesz elegendő mondani, most, hogy nem találja a választási lehetőségek-a jog érvényesülésén alapuló térség és a belső pozíciók megfelelő,”írta szerdán.
Egy nappal később, ő és két másik tagból parlamenti–Izmir MP Erdal Kalkan és Ankara MP Haluk Ozdalga–küldtek Erdogan igazság és fejlődés pártja azzal a kéréssel, hogy elbocsátás fegyelmi Bizottság ítélete.
Szerint Anadolu a párt bejelentette tart ez ellen három tag a fegyelmi “becsmérlő megjegyzések” az eszmék és alapvető fontosságú politikák ellen.

EU-Asia