Kina srpnja Flash HSBC PMI pada

To je fino podešavanje politika, međutim, u odgovoru na usporavanje rasta, a prošlog tjedna otpisan riječ o bankovnim kamatnih stopa kako bi se smanjili financijski troškovi za tvrtke.
Predsjednik Xi Jinping je rekao u izjavi objavio je u utorak da je ključ za rješavanje različitih izazova s ​​kojima se suočava gospodarstvo je da se prodube reforme u svim aspektima.
Sub-index mjerenja zapošljavanja kliznuo na 47,3 u srpnju, najslabiji od ožujka 2009. Je iznosio 47,6 u lipnju te je bio ispod 50 za četiri mjeseca za redom.
Nove narudžbe sub-indeks pao na najnižu razinu u posljednjih 11 mjeseci, a ostao ispod 50 za treći mjesec zaredom. Izlaz odbio je 10-mjesečno niska, a ostao je u kontrakciji za drugi mjesec.
HSBC / Markit Flash PMI je objavljeno oko tjedan dana prije konačnog čitanje, a temelji se na oko 85 do 90 posto od ukupnih odgovora PMI ankete svaki mjesec. To je najraniji je pokazatelj mjesečne aktivnosti u kineskom gospodarstvu.
“Kao što je Peking nedavno je naglasio osiguranje minimalne razine rasta potrebno osigurati stabilnu zaposlenost, bljeskalice PMI pojačava potrebu za uvođenjem dodatne fino ugađanje mjere za stabiliziranje rasta,” rekao je Qu.
Bez velikih stimulativnih mjera u očima, ekonomisti u anketi Reutersa najnovije predvidio je kinesko gospodarstvo će rasti 7,5 posto u 2013, udarajući vlade metu.
To je najslabija razina od kolovoza 2012. Godine
“Manji čitanje srpnja HSBC Flash Kina Proizvodnja PMI pokazuje kontinuirani usporavanje proizvodnih sektora zahvaljujući slabijim novih narudžbi i brže destocking”, rekao je Hongbin Qu, glavni ekonomist HSBC Kina.
“To dodaje dodatni pritisak na tržište rada”, rekao je.
Ekonomisti kažu nova vlada smatra godišnja stopa rasta od 7 posto je potrebno stvoriti dovoljno radnih mjesta za održavanje socijalne stabilnosti, iako su top vođe nikada nisu navedena brojka.
Kina je gospodarstvo poraslo za 7,5 posto u razdoblju od travnja do lipnja u odnosu na godinu ranije, deveto tromjesečje usporavanje u posljednjih 10 kvartala.
Kina je novo vodstvo je rekao da je spreman tolerirati niži rast i izbjegavaju poticaj kako bi gurnuti restrukturiranje gospodarstva kako bi ga odučiti off ovisnost o izvozu za rast i prema potrošnji.
Aktivnost u Kini ogromnom proizvodnom sektoru usporio na 11-mjesečno niska u srpnju su nove narudžbe posrnuo i tržište rada potamne, preliminarno istraživanje pokazalo je u srijedu, što upućuje na svijetu drugi po veličini gospodarstvo i dalje gubi zamah.
Bljeskalica se HSBC / Markit Indeks menadžera nabave pao na 47,7 ovog mjeseca od lipnja konačnom čitanju 48,2, obilježavanje treći mjesec zaredom ispod riječnog 50 linija koja razgraničava širenje aktivnosti iz kontrakcije.

EU-Asia