Kina Juli Flash HSBC PMI pada

To je fino podešavanje politike, međutim, kao odgovor na usporavanje rasta, a prošle sedmice odbačen na pod na bankovne kamatne stope na kredite za pomoć niže finansijskih troškova za kompanije.
Predsjednik Xi Jinping je rekao u izjavi objavljenoj u utorak da je ključ koji se bave raznim izazovima suočava ekonomija je za produbljivanje reformi u svim aspektima.
A pod-indeks mjerenja zaposlenosti kliznuo na 47,3 u julu, najslabiji od March 2009. Je iznosio 47,6 u junu, a bio je ispod 50 za četiri mjeseca za redom.
Nova naređenja pod-indeks pao na najnižu razinu u 11 mjeseci, a ostao ispod 50 za treći mjesec zaredom. Output opao na 10-mjesečni niske i ostao na kontrakcije za drugi mjesec.
HSBC / Markit Flash PMI objavljuje oko tjedan dana prije konačnog čitanja, a temelji se na oko 85-90 posto od ukupnog PMI ankete odgovora svaki mjesec. To je najraniji dostupni pokazatelj mjesečnih aktivnosti u kineske ekonomije.
“Kao što je Peking je nedavno naglasio osigura minimalni nivo rasta potrebno kako bi se osiguralo stabilno zaposlenje, blic PMI pojačava potrebu za uvođenjem dodatne fino podešavanje mjera za stabilizaciju rasta”, rekao je Qu.
Bez velike mjerama stimulacije na vidiku, ekonomisti u najnovijem Reuters anketa predvidio kineska ekonomija će rasti 7,5 posto u 2013, udaranje vladin cilj.
To je bio najslabija razini od August 2012.
“Niži čitanje Juli HSBC Flash Kina Proizvodnja PMI pokazuje kontinuirani usporavanje u proizvodnji sektorima zahvaljujući slabijim novih narudžbi i brže destocking”, rekao je Hongbin Qu, glavni ekonomista HSBC Kina.
“To dodaje dodatni pritisak na tržište rada”, rekao je on.
Ekonomisti kažu da će nova vlada vjeruje da je godišnja stopa rasta od 7 posto je potrebno stvoriti dovoljno radnih mjesta za održavanje socijalne stabilnosti, iako je najviši lideri nikada nisu specificirane figura.
Kina je ekonomija porasla 7,5 posto u april-jun periodu od godinu dana ranije, deveti kvartalu usporavanje u posljednjih 10 odaje.
Novo vodstvo Kine je rekao da je spreman tolerirati niži rast i izbjeći poticaj kako bi se gurati u restrukturiranje privrede da je odu ga je ovisnost o izvozu za rast i prema potrošnji.
Aktivnost u Kini je ogroman proizvodnog sektora usporio na 11-mjesečni nisko u julu su nove narudžbe posrnula i tržište rada potamnio, preliminarno istraživanje pokazalo je u srijedu, što ukazuje na svijetu drugi po veličini ekonomija i dalje gubi zamah.
Bljeskalica HSBC / Markit Nabava Menadžeri ‘indeks pao na 47,7 ovog mjeseca od lipnja konačnog čitanje 48.2, obilježavanje treći mjesec zaredom ispod prekretnicu 50 linija koja demarcates širenje aktivnosti iz kontrakcije.

EU-Asia