Kina: E-skraldespanden af ​​verden

“Meget af [e-affald] kommer gennem ulovlige kanaler, fordi under FN-konventioner, der er et specifikt forbud mod elektronisk affald overføres fra de udviklede lande som USA til lande som Kina og Vietnam.”
Flere indvandrere sagde, at mens arbejdet er hårdt, det giver dem mere frihed end at arbejde på fabrikken strækninger, hvor små børn er ikke tilladt at komme ind i lokalerne og arbejdstid er strenge.
E-affald eller elektronisk affald, består af alt fra kasserede tv, køleskabe og klimaanlæg til at gamle stationær computer, der kan samle støv i dit skab.
Mange af disse gadgets blev oprindeligt fremstillet i Kina. Gennem en mærkelig twist af globale økonomi, meget af denne elektroniske junk vender tilbage til Kina for at dø.
“Ifølge FN data, globalt omkring 70% af det elektroniske affald endte i Kina,” siger Ma Tianjie, en talsmand for Beijing kontor Greenpeace.
I de sidste ti år har den sydøstlige by Guiyu, beliggende i Kinas største produktion zone, været et vigtigt knudepunkt for bortskaffelse af e-affald. Hundredtusinder af mennesker her er blevet eksperter på demontering verdens elektroniske junk.
På tilsyneladende hver gade, sidde arbejdere på fortovet udenfor workshops rippe ud tarme af husholdningsapparater med hamre og boremaskiner. Vejene i Guiyu er foret med bundter af plastic, ledninger, kabler og andet skrald. Forskellige komponenter adskilles på grundlag af deres værdi og potentiale til videresalg. På den ene gade sidder en bunke af grønne og guld kredsløb. På en anden,. Metal tilfælde af desktop computere
“Vi sælger denne plast til Foxconn,” en af ​​arbejderne sagde med henvisning til et taiwansk selskab, der fremstiller produkter til mange globale elektronikvirksomheder, herunder Apple, Dell og Hewlett-Packard.
Dirty, farligt arbejde
Dette kan være en af ​​verdens største uformelle genbrug operationer for elektronisk affald. I et familiedrevet garage, syntes arbejdstagere til at specialisere sig i sortering plast fra gamle tv-apparater og biler i forskellige kurve. “Hvis dette plastik kop har et hul i det, du smider det væk,” sagde en mand, som kørte operationen, der peger på en lyserød plastik krus. “Vi tager det, og videresælge det.”
Men genbrug i Guiyu er beskidt, farligt arbejde. “Når genbrug er gjort ordentligt, er det en god ting for miljøet,” sagde Ma, Greenpeace talsmand i Beijing.
“Men hvis genvinding sker på primitive måder, som vi har set i Kina med den elektroniske affald, er det enormt ødelæggende for det lokale miljø.”
“Udslip af kviksølv kan forekomme under nedtagning af udstyr såsom fladskærms-skærme,” skrev Greenpeace i en rapport med titlen “Toxic Tech.” “Forbrænding eller deponering kan også resultere i udslip af kviksølv i miljøet … der kan være bioakkumulerende og biomagnify til høje niveauer i fødekæderne, især i fisk.”
De fleste af arbejdstagerne i Guiyu involveret i e-affald erhvervslivet er indvandrere fra fattige regioner i Kina og dårligt uddannede. Mange af dem bagatelliseret den potentielle skade industrien kan medføre for deres helbred.
De spurgte kun for at bruge deres efternavne, for at beskytte deres identitet.
Lederen af ​​gruppen, der identificerede sig selv som Zhou, havde en anden chokerende optagelse.
“Det lyder måske ikke rart, men vi tør ikke spise ris, som vi gård, fordi det er plantet her med al den forurening,” Zhou sagde peger på vandlidende rismark siden him.Zhou, en lokal landmand
“Selvfølgelig er det ikke sundt,” sagde Lu, en kvinde, der blev hurtigt sortering plastik skårene fra enheder som tastaturer, fjernbetjeninger og endda computermus. Hun og hendes kolleger brændte plast hjælp lightere og blow-fakler til at identificere forskellige typer af materiale.
“Men der er familier, der har boet her i generationer … og der er lidt indflydelse på deres helbred,” sagde hun.
På trods af den forringelse af miljøet og giftige dampe gennemsyrer luften, siger mange i Guiyu at forholdene er forbedret dramatisk i løbet af årene.
“Jeg kan huske i 2007, da jeg første gang kom her var der en strøm af papirkurven,” sagde Wong, en 20-årig mand, der færget bundter af elektronisk affald rundt på en motorcykel med anhænger knyttet til den.
“Før folk vaskede metaller, brændende ting, og det alvorligt skadet folks lunger,” Wong tilføjet. “Men nu, i forhold til før, har [myndighederne] revnet ned temmelig hårdt.”
Men beboerne, der ikke arbejder i e-affald business tilbudt en meget anderledes bud på forureningen i Guiyu.
En gruppe af landmænd, som havde migreret fra nabolandet Guangxi-provinsen for at dyrke ris i Guiyu fortalte CNN, de ikke turde drikke den lokale brøndvand.
De hævdede, hvis de forsøgte at vaske tøj og sengetøj med vandet, viste det sig stof gul.
Til tider ser det ud som arbejdere høster nogle kæmpe plastik høst, især når kvinder står på vejkanter raking ankel-dyb “felter” af plastik chips.
I en workshop, skåret mænd åbne sække af disse plastik chips, som de derefter hældt i store kar med væske. Derefter brugte skovle og deres bare hænder til at røre dette syntetiske gryderet.

EU-Asia