Kina centralna banka šef kaže da se poboljša financiranja za male firme

Stabilno promocija kamatne stope reforme će također poboljšati sposobnost malih poduzeća na pristup kapitalu, napisao je on.
Centralna banka će također promovirati razvoj malih firmi finansijske mogućnosti ponuditi fleksibilnije podršku malim preduzećima, kao i ohrabriti private equity i venture kapital firme da pomogne u razvoju malih biznisa.
Zhou komentari prate seriju, a mjera za podršku poslovanja, pogotovo manjih firmi koje zapošljavaju desetine miliona.
Ovaj tjedan sam, vlada je ukinula porez na dodanu vrijednost za mala preduzeća, poduzela korake da smanji birokratiju za uvoznike i izvoznike, pojednostavljena pravila za uslužne djelatnosti firme trebaju stranoj valuti i rekao je da male firme će biti dozvoljeno da izda obveznice više pomoći ih podići gotovinu.
On je naglasio kompliciran i nestabilne domaće i međunarodne ekonomske situacije, a veći pritisak na kineske ekonomije.
U takvim okolnostima, “finansijsku podršku za mala i mikro poduzeća će pomoći da se održi stabilan ekonomski razvoj, promovirati ekonomski strukturnog prilagođavanja i poboljšati interne dinamike ekonomskog razvoja.”
Kina lideri rade za uključivanje ekonomije u jednu predvodi domaće potrošnje i potražnje iz fokusom na proizvodnju i izvoz, ali zadatak je komplicirano kao rast usporava, a lideri su na mukama da pokažu da će podržati ekonomiju ako je potrebno.
Zhou je naglasio potrebu za bankama da se kredit na raspolaganju za male firme i za više inovacija u financijskih proizvoda i usluga da uzmu u obzir različite potrebe malog biznisa, kao i izgradnja standardiziranih kreditnog sistema za takve firme.
Kina je centralna banka će nastaviti s radom opreznom monetarnom politikom da se poboljša finansijsko okruženje za mala poduzeća, njegov šef je napisao u članku u petak, najnoviji u nizu podrške službene primjedbe kako ekonomija usporava.
Malih i mikro poduzeća su važna snaga za ekonomski i socijalni razvoj, Narodne banke Kine Zhou Xiaochuan guverner napisao u tekstu objavljenom na internet stranici službene narodne Dnevni list.

EU-Asia