Kanggo kelas saka 2013, menyang padusan kadhemen

McCullough pracaya sing akeh saka dina muda punika “pampered, cosseted, doted marang, helmeted, gelembung-kebungkus” lan shielded saka realita. Panjenenganipun matur marang lulusan: “menek gunung sing ora kanggo tetanduran gendera sampeyan, nanging kanggo tantangan ing ngisin, seneng online lan Lah tampilan menek iku supaya sampeyan bisa ndeleng ing donya, ora supaya donya bisa ndeleng sampeyan..”

‘VE kagungan hak istimewa saka ngirimke alamat wiwitan, ing univèrsitas ing tengah California, lan Mugi liyawektu kanggo ngirim liyane. Malahan, aku wis ngerti aku arep ngomong.

Paling taun, ing Wellesley High School ing Massachusetts, Sang Prabu Dawud McCullough Jr., lan guru Inggris ing sekolah lan putrane saka Pulitzer hadiah-menang ahli sejarah Dawud McCullough, diparingi alamat wiwitan. Panjenenganipun kalah metu saka ing taman, lan tembung kesah tebih. Apa wis ngomong, Amerika nekat iki kanggo krungu.

Ora kula. Aku rodo’d marang kita pemimpin mangsa apa kang kudu krungu. Kene 10 provocative bagéyan saran sing taun iku kelas College lan Universitas lulusan bakal wicaksana kanggo njupuk kanggo jantung:
1) Aja lali sing, senadyan apa wis masyarakat marang sampeyan, sampeyan ora khusus, minangka McCullough ngandika kang wicara lulusan. Donya ora revolve watara sampeyan. Sampeyan kudu ora aran hak ingatase pranatan kanggo tindakan. Ana siji luwih saka sampeyan, nanging lagi ora luwih saka wong liya. Nambani everyone bab, anggere padha nambani sing nganggo cara iki.
2) Tindakake passion nanging sampeyan bisa mbukak menyang idea sing passion bisa ngowahi lan mekar liwat taun sing nglakoni. Aja wedi kanggo ngganti course lan mbukak ing arah beda. Wis diijini duwe pikirane liya, apa arep kanggo apa lan carane arep dienggo nglampahi gesang panjenengan.
3) duwé Panjenengan tuwane introduce piyambak kanggo sampeyan. Interview mau, lan ngrekam iku. Takon mau bab sing gesang, lan apa crita utawa pawulangan padha’d kaya nuduhake kaliyan putu. Padha diparingi urip, supaya paling sampeyan bisa nindakake iku nyoba mangertos duweke dhewe. Nalika lagi padha musna, sampeyan bakal bungah awakmu.
4) Break metu ing zona comfort. Apa sampeyan paling risih. Supaya apa gampang lan katebak. Lelungan negara lan donya. Ketemu wong anyar lan usaha kanggo ndeleng donya saka sing jalur vantage. Tetep curious. Takon pitakonan. Lan tau mungkasi Learning.
5) Kanggo sing saka sing milih, utawa sing bisa, kanggo njaluk nikah – lan mugia, siji dina, kabeh sing bakal – sing sing arep omah-omah bakal mbukak dalan a long menyang nentokake Panjenengan sukses. Iku luwih penting saka derajat saka sekolah apik. Wong bisa salah siji Angkat sampeyan munggah utawa mudhun nggawa sampeyan. Pilih uga.
6) Apa ora namung nampa Gagal, nanging welcome iku. Nyana iku. Sinau saka iku. Nambani iku minangka terkenal pengalaman learning. Elinga, yen tansah njaluk kabeh sing dipengini, lan ngrampungake kabeh wis disetel metu iku banjur wis gagal tho. Amarga wis ngeset gol banget entek.
7) Pitakonan wibawa lan tantangan kapercayan Panjenengan. Langsung menyang debat umum. Dadi melu. Demokrasi iku olahraga participatory, sampeyan njupuk bagean, utawa njaluk dijupuk loro. Ora Matter apa pracaya. Apa inggih punika sing panginten cara ana lan bisa nerangake apa sing pracaya iku.
8) Kanggo sing sing sing milih, utawa sing bisa, duwe anak, nalika wis disetel kanggo mundhakaken mau, supaya wong-wong mau bab kang padha arep paling: wektu. Teach menyang dadi produktif. Nanging liyane Jahwéh, piwulang mau, dening contone, kanggo dadi wong apik, sing nambani fellow menungsa kindly lan bab.
9) kaya kowe liwat urip, aja wedi nduwe pangarepan dhuwure anak, liyane, lan sampeyan dhewe. Ana Samsaya Awon iku saka kang wagol amarga wong durung nindakake sing ngarep-arep. Kaya menehi munggah ing wong lan ora dikarepake akeh saka wiwitan.
10) Akhire, akeh taun saka saiki, yen kowe menyang liyane, sing paling penting kasel ing urip ora bisa dhuwit sampeyan entuk utawa sukses sing sante. Ing bab mung sing keno, lan supaya donya ngerti sampeyan padha ing kene Panggonan kapisan, punika impact sampeyan wis ing wong liya. Wis siji positif.
Mekaten. Njupuk iku, utawa ninggalake iku. Saben uwong sing seneng comfort kang perlu anget. Nanging kadang, apa sing disebut minangka padusan kanggo kadhemen.

Dadi supaya kula nyoba ing kelas 2013. Dhiskusi kanggo College profesor utawa manungsa sumber Managers utawa juragan. Waos riset sing rampung ing dadi-generasi disebut Sewu Taun, lan sampeyan bakal nemokake persil saka bukti-bukti sing McCullough ana ing trek tengen. Wong nom-noman kang saiki wis asring ngginakaken sing urip kang coddled, catered lan spared ing kaku urip nganti pangarepan. Wong biasane ngomong mau mung apa kang pengin krungu.

EU-Asia