JPMorgan nyepakaké kanggo ngakeni wrongdoing

Iku Pak Dimon awake sing mecat lapuran saka ageng kredit asale posisi ing bank minangka “tempest ing teapot” sadurunge ngumumake sasi sadurungé kuwi posisi padha racking munggah gedhe losses. Nanging uga vowed perang “kanggo mburi” pribadi tuntutane ukum sing disaranake salah antarane para tim operasi. “Ana ora ndhelikake, ora ana lying, ora ana bullshitting. Periode.” ngandika.
Ing Biro Federal saka lan diselidiki US Agung kang kantor ing Manhattan uga investigating apa pidana hukum padha bejat dening pedagang dinuga nyoba kanggo ndhelikake losses.
Juru wicoro kanggo JPMorgan lan detik nolak kanggo Komentar.
Nanging ing perkawis anyar antarane JPMorgan lan Federal energi peraturan Komisi liwat miturut omongane uwong penipuan saka daya pasar, ing bank iki resisting sembarang nyoba dasi wrongdoing kanggo senior eksekutif.
Sing diakoni bakal pisanan ing program anyar milai dening detik dhingklik Maria Jo putih, a pengacara mantan sing dituduhake JPMorgan lan Ex-jaksa sing njupuk liwat setir saka agensi sadurungé taun. Ms putih wis vowed dadi enforcer kuwat sekuritase hukum lan ing Juni ing detik ngandika iku bakal ngupaya diakoni saka wrongdoing ing kasus “egregious salah” utawa nalika badhe dados “ing kapentingan umum”. Ms putih lan Andrew Ceresney, cohead saka detik iku divisi nglaksaknano, sing loro recused saka cilik
Jamie Dimon, eksekutif, wis bola-bali ngakeni kesalahane publicly. “Aku ora ngerti apa sing liyane aku bisa ngomong,” ngandika ing Juni. “Bad strategi, kanti awon vetted, kanti awon nyawang nganti teliti, kanti awon kontrol. Wadhi. Elek. Ngapunten.”
JPMorgan Chase wis nyepakaké kanggo ngakeni wrongdoing ing perkawis perdata karo panguwasa ing AS lan UK liwat sawijining “London iwak paus” losses dagang ing departure saka kontrovèrsial laku saka bank-bank “sanadyan admitting utawa nolak” culpability.
Wong menowo rembugan antarane bank lan aturan kalebu Komisi lan Sekuritas ngandika JPMorgan wus conceded iku kang kudu mbayar jumlah sawetara dhuwit lan ngakeni gagal watara pambocoran lan kontrol liwat losses $ 6bn racked munggah dening UK basis pedagang.
Perkawis wuwus ngubengi London perdagangan iwak paus lagi lan bisa uga minggu sadurunge kasunyatan iki ngrambah, salah siji saka wong-wong mau. JPMorgan meksa nindakake perkara wis bali marang mbayar didenda arguing kanggo aturan sing ing bank iku shareholders nandhang saka mundhut $ 6bn lan ngirim ora kudu nandhang sangsara kaping pindho dening mbayar sing nggoleki, iki wong ngandika. JPMorgan uga rembugan karo kasunyatan karo UK kang Financial panguwasa tumindak.

EU-Asia