JPMorgan hogy kilép a fizikai áruk

Ipari vezetők azt mondják, hogy két típusú vásárlók e hatalmas, a tőke-intenzív vállalkozások: magántőke-csoportok, mint a Carlyle Group, amely a közelmúltban költözött a tér, és az állami befektetési alapok, mint hogy a Katar.
De a csoport is lehet a cél egy a számos kereskedő kereskedők, akik gyorsan terjeszkedni fémek és az energia piacán.
Freepoint Commodities, a magántulajdonban lévő kereskedő által alapított eredeti Sempra csapat vásárolt vissza a fémek koncentrál üzleti JPMorgan tavaly. Svájci székhelyű Vitol és Mercuria, a világ két legnagyobb energia kereskedők egyaránt bővült fémek az elmúlt évben.
Nyomására keményebb előírások és az emelkedő tőke szintjét, JPMorgan csatlakozik más bankok, mint a Barclays PLC és a Deutsche Bank a visszavonulás, amely jelzi a végén egy korszak, amelyben a befektetési bankok az egész világon, rohant, hogy bekapcsolódjanak a volatilis piacokon során évtizedes ár boom .
De JPMorgan az első nagy játékos, hogy kilépjen a fizikai árucikkek teljesen, és figyelmet most viszont a Morgan Stanley és a Goldman Sachs, amely szembe hasonló nyomást.
A pénteki bejelentés követi heti intenzív kutatások a Wall Street áru működését, az amerikai törvényhozók megkérdőjelezik bankok saját raktárak és vezetékek, és az Egyesült Államok Federal Reserve felülvizsgálata mérföldkő 2003-as határozat, amely lehetővé tette a kereskedelmi bankok, a kereskedelem fizikai piacokon.
JPMorgan saját felülvizsgálat kezdődött február, arra a következtetésre jutott, hogy a nyereség az üzleti túl csekély, hogy megéri a kockázatot és a költségeket foglalkozó szabályozó hatóságok több országban, szerint egy személy ismeri az ügyet.
Bár az áru divízió 2,4 milliárd dollár árbevételről számolt be az elmúlt évben meghaladta a hosszú idő rivális Goldman Sachs Group Inc és a Morgan Stanley kombinált, egyesek lekérdezhető nyereségességét miatt a fenntartási költségek egy hatalmas logisztikai művelet. Az egyik elemző becslése szerint a fizikai kereskedelmet a felét vagy annál több teljes áru bevétel.
A eladás segíthet JPMorgan vezérigazgatója Jamie Dimon, hogy jó az ígéretét, hogy a bank vissza természetesen miután egy sor költséges és kínos kereskedelmi mozog, és a szabályozási run-ins, beleértve a potenciális 410.000.000 $ település több mint állítólagos árampiaci manipuláció.
Hanem biztosítja az eladás nem lehet egyszerű. Több más nagy energia kereskedelmi tevékenységet is a blokk, amikor új, szigorú szabályok és az alacsony volatilitás tompították az érdeklődés a nyersanyag-kereskedés. Rival befektetési bankok nem valószínű udvarló.
Morgan Stanley, amely azt mondta, hogy a legrosszabb negyedévet áruk évtizedekben a negyedik negyedévben a 2012-es, már megpróbálta eladni az üzleti tavaly óta. Goldman megvizsgálta eladja a fém raktáregységhez Metro március óta.
“Ahol csak néhány évvel ezelőtt a dudor tartó (bankok) is bővül és bérbeadása egy nyaktörő ütemben, most megszorítások az, hogy a nap,” mondta George Stein ügyvezető igazgatója, New York-i székhelyű toborzó cég Commodity Talent LLC.
A hír is, hogy kérdéseket a jövőben a brit születésű Masters, aki indult, mint egy gyakornok JPMorgan londoni parketten két évtizeddel ezelőtt. Hosszas lemaradt riválisai, ő át JPMorgan áru karját a világ motorja kevesebb, mint öt év.
JPMorgan szóvivője Brian Marchiony szerint a bank “tartják számos különböző tényező”, mielőtt úgy döntött, hogy kilép az üzleti, “beleértve a hatását a potenciális új szabályok és a szabályozás.”
A szerencse forgandó
A bejelentés jött csak három nappal azután erőteljes szenátus banki bizottság meghallgatta a szakértők, akik azt mondták, hogy a fémek raktárak tulajdonában lévő Wall Street és egyéb termékek a kereskedők is torzítják a piacokat, sőt felhajtja a költségek alumínium doboz sör és szóda. Néhányan azt mondták, amely lehetővé teszi számukra, hogy a kereskedelem a fizikai piacon a veszélye, hogy a pénzügyi rendszer.
“Ez lehet jó hír a fogyasztók és az adófizetők,” mondta szenátor Sherrod Brown, tagja a szenátus banki bizottsága.
“A bankok kellene összpontosítani az alapvető banki tevékenységek,” mondta.
Az Igazságügyi Minisztérium és az Egyesült Államok Commodity Futures Trading Commission is egyaránt indított szonda fémbe raktározás. Amikor JPMorgan vásárolta meg a cég 2010-ben, Henry Bath raktárak voltak a második legnagyobb a londoni Metals Exchange rendszer.
JPMorgan döntése éles és váratlan megfordítása a bank, amely tolta agresszíven a szektorban, mivel 2008-ban, amikor először örökölt számos hatalmi kereskedelmi eszközök révén megszerzése Bear Stearns a pénzügyi válság során.
Ezt követte a megszerzése RBS Sempra Commodities 2010-ben, így a bank, hogy hamar a legnagyobb áru üzleti Wall Street, a globális lábnyom az olaj-és az egyik legnagyobb metal kereskedelmi íróasztalok. A személyzet duzzadt 600 ember az egész 10 iroda.
A bank kezdetben küzdött, azonban, hogy integrálja a vállalkozói kereskedelmi egység, és számos vezető kereskedő maradt. Ugyanebben az évben a rossz kereskedelmi szén piacokon elvesztette több száz millió dollárt, amely Masters úgynevezett “újonc hiba.”
De úgy tűnt, hogy megtalálta az alapokra tavaly, biztosítva az új ajánlatokat és elállítja a tehetségek kivándorlása.
Során rövid csúcs, JPMorgan globális nyersanyagárak művelet is a legnagyobb a Wall Street, ellátása kőolaj legnagyobb finomító a keleti parton és a gazdaság elegendő villamos energia szerződéseket Indiana 2,8 millió lakás. Ez volt az egyik a 10 legnagyobb amerikai földgáz-kereskedők.
A dagály úgy tűnt, hogy be ebben az évben.
Már nyomás Washington követően 6200000000 $ “London bálna” veszteség a származékos ügyletek tavaly márciusban megtudta, hogy az Egyesült Államok Szövetségi Energetikai Szabályozó Bizottság arra készül, hogy töltse fel az energia kereskedők manipulálni piacok a középnyugati és Kaliforniában.
A bank azóta csökkentették erejét üzleti és eladta a fele a hatalom kereskedelmi szerződések, a Reuters számolt be a hét elején. A hónap elején a régi globális olaj-kereskedelmi vezetője Jeff Frase elhagyta a bank.
TOUGH ELADÓ
A döntés, hogy kiköltözik a nyersanyag-kereskedelem jön hónappal Dimon megfogadta, hogy megoldja több hatósági vizsgálatok, és a problémák megoldása érdekében, hogy a szabályozók találtak.
Mégis, egyre jó ár-érték az áru üzleti lehet nehéz, mivel a piac már zsúfolt.
Morgan Stanley, szemben még keményebb szabályozói nyomás alatt hatalmas olaj részlege, már megpróbálta eladni az árut részlege sikertelenül tavaly óta. Lehet tanulni szeptember, hogy a Federal Reserve is lehetővé teszi, hogy az üzleti, beleértve a logisztikai egység TransMontaigne.
Hetco, a fizikai kereskedelmi üzlet fél tulajdonában lévő Hess Corp, szintén a közepén is értékesített Hess felosztották. És az energia kereskedelmi egység Omaha, Nebraska alapú Gavilon is eladó után Marubeni Corp. kizárt, hogy annak átvételét a szemek kereskedő ebben az évben.
Nagy bankok szed békülékenyebb álláspontot általában a szabályozó, akik továbbra is vezessenek be új szabályokat több mint öt évvel a kezdete a pénzügyi válság.
A hatás a határozat, hogy szerény a bank egészét, elemzők szerint. JPMorgan részvények zárult le 0,8 százalékkal 56,05 $ pénteken.
Összességében áru kereskedés a bank mintegy 15 százalékát kötvény, deviza-és árupiaci kereskedelem bevétel (FICC), a fizikai jellegű kereskedelmi körülbelül 5 és 10 százalék az, hogy banki állomány elemzője Matt O’Connor a Deutsche Bank azt mondta egy jelentés után ezen a héten találkozott Dimon. FICC származó bevételek kevesebb, mint 15 százaléka a teljes banki bevétel a legutóbbi quarter.The értékét Henry Bath raktárak, egykor a korona ékköve Sempra, azt mondta, hogy leállt az LME készül végrehajtani keményebb szabályok, amelyek célja, hogy vége a hosszú sorok, amelyek segítettek fokozni bevételeit.
“Vannak kérdések a tőkejövedelem most”, mondta egy magas rangú vezetői, a raktározás ágazat. “Én nem látok sok telepítése a pénzüket.”
JPMorgan Chase & Co kilép fizikai árukereskedelem, a bank azt mondta egy meglepetés nyilatkozatot péntek, mint a Wall Street szerepe a kereskedelmi nyersanyagok tartozik példátlan politikai és szabályozási nyomás.
Fürdőzés után több milliárd dollárt, és öt éves épület a banki világ legnagyobb nyersanyag íróasztal, JPMorgan azt mondta, hogy folytatja “stratégiai alternatívák” az a kereskedelmi eszközök húzódnak Baltimore Johor, és egy globális csapat foglalkozik a mindent afrikai kőolaj chilei réz .
A cég meg fogja vizsgálni “az eladás, vagy a spinoff stratégiai partnerség”, a fizikai síkra üzleti áruk fő Blythe Masters, az építész a JPMorgan terjeszkedés az ágazatban, és az egyik leghíresebb női a Wall Street. A bank azt mondta, hogy továbbra is a kereskedelem az áruk, mint a pénzügyi derivatívák és nemesfémek.

EU-Asia