JPMorgan förbereder sig för att medge wrongdoing

Det var Mr Dimon själv som avfärdade rapporter om stora kreditderivat positioner i banken som en “storm i ett vattenglas” innan tillkännage en månad tidigare att dessa ståndpunkter var omdragning upp stora förluster. Men han lovade också att slåss “till slutet” privata stämningar som föreslog tjänstefel bland hans operativa teamet. “Det fanns ingen gömmer sig, det fanns ingen lögn, det fanns ingen snackade skit. Period.” sade han.
Federal Bureau of Investigation och amerikanska advokatbyrå på Manhattan undersöker också huruvida straffrättsliga lagar bröts av näringsidkare påstås försöker dölja förluster.
Talesman för JPMorgan och SEC har avböjt att kommentera.
Men som i den senaste uppgörelsen mellan JP Morgan och Federal Energy Regulatory Commission över påstådd manipulation av elmarknaderna, är banken motstå alla försök att knyta oegentligheter till ledande befattningshavare.
Upptagande skulle bli den första i ett nytt program som initierats av SEC ordförande Mary Jo White, en före detta advokat som representerade JPMorgan och ex-åklagaren som tog över rodret för byrån tidigare i år. Ms White har lovat att vara en stark upprätthållare av värdepapper lagar och i juni SEC sa att det skulle ansöka om upptagande av oegentligheter vid “flagranta tjänstefel” eller när det skulle vara “i allmänhetens intresse”. Ms Vitt och Andrew Ceresney, cohead av SEC: s tillsyn division, är båda recused från fallet
Jamie Dimon, vd, har upprepade gånger erkänt misstag offentligt. “Jag vet inte vad mer jag kan säga,” han sade i juni. “Dålig strategi, dåligt vetteds, dåligt övervakade, dåligt kontrollerad. Pinsamt. Hemskt. Förlåt.”
JPMorgan Chase förbereder sig för att erkänna förseelser i en civil uppgörelse med myndigheter i USA och Storbritannien under sina “London whale” rörelseförluster i ett avsteg från kontroversiella tillämpas av banker “varken släppa in eller neka” skuld.
Människor känner diskussioner mellan banken och regulatorer inklusive Securities and Exchange Commission sade JPMorgan medgav att det skulle behöva betala en viss summa pengar och erkänna misslyckanden kring offentliggörande och kontroll över de 6 miljarder dollar förluster skakas av UK-baserade handlare.
Settlement samtalen runt London Whale handel pågår och det kan vara veckor innan en pakt är nådd, sa en av dessa människor. JPMorgan är driftig baksida mot att betala en straffavgift argumenterar för tillsynsmyndigheterna att bankens aktieägare drabbades från $ 6 miljarder förlust och ska inte behöva lida två gånger genom att betala böter, sade denna person. JPMorgan förhandlar även en pakt med brittiska Financial Conduct Authority.

EU-Asia