JP Morgan per deixar de matèries primeres físiques

Executius de la indústria diuen que hi ha dos tipus de compradors per aquestes vastes empreses, intensives en capital: els grups de capital privat com Carlyle Group, que s’han traslladat recentment a l’espai i fons sobirans com el de Qatar.
Però el grup també podria ser un objectiu per un de diversos operadors comercials que busquen expandir-se ràpidament en mercats de metalls i energia.
FreePoint Commodities, un comerciant privada fundada per l’equip original de Sempra, va tornar a comprar un negoci concentrats de metalls JPMorgan any passat. Vítol amb seu a Suïssa i Mercuria, dos dels majors operadors d’energia del món, han augmentat tant en els metalls en l’últim any.
Pressionat per una regulació més estricta i l’augment dels nivells de capital, JPMorgan s’uneix a altres bancs com Barclays PLC i Deutsche Bank en un recés que marca el final d’una era en la qual els bancs d’inversió de tot el món es van afanyar a aprofitar els mercats volàtils durant un auge de preus d’una dècada de durada .
Però JP Morgan és el primer gran jugador per sortir de matèries primeres físiques del tot i l’atenció ara es convertirà en Morgan Stanley i Goldman Sachs, que s’enfronten a pressions similars.
L’anunci de divendres següent a la setmana d’un intens escrutini de les operacions de les matèries primeres de Wall Street, amb els legisladors dels Estats Units qüestionant si els bancs han de posseir dipòsits i canonades, i la Reserva Federal dels EUA revisió d’una decisió històrica 2003 que va permetre als bancs comercials per al comerç en els mercats físics.
Opinió de JPMorgan, que va començar al febrer, va concloure que els beneficis de l’empresa eren massa lleugera com per ser digne dels riscos i costos de bregar amb els reguladors en múltiples jurisdiccions, segons una persona familiaritzada amb l’assumpte.
Tot i $ 2,4 mil milions en ingressos de l’any passat de la divisió de productes bàsics va superar les dels seus rivals durant molt de temps Goldman Sachs Group Inc i Morgan Stanley combinats, alguns han qüestionat la seva rendibilitat a causa dels costos de funcionament d’una operació logística enorme. Un analista va estimar que el comerç físic representar la meitat o més dels ingressos totals commodities.
Una venda podria ajudar president executiu de JPMorgan, Jamie Dimon, fer bona la seva promesa de posar el banc de nou en marxa després d’una sèrie de costosos i enutjosos moviments comercials i frecs reguladores, incloent una possible solució de 410.000.000 $ per la suposada manipulació del mercat d’energia.
Però aconseguir una venda pot no ser senzill. Diverses altres grans operacions de comercialització d’energia també en el bloc, en moments en què noves i dures regulacions i baixa volatilitat han humitejat interès en el comerç de productes bàsics. Els bancs d’inversió són rivals pretendents inversemblants.
Morgan Stanley, que va dir que va tenir el seu pitjor trimestre en les matèries primeres en les últimes dècades en el quart trimestre de 2012, ha estat tractant de vendre el seu negoci des de l’any passat. Goldman ha mirat desinvertir seu metall magatzem de Metro unitat des del març.
“Quan fa uns anys el suport d’embalum (bancs) van ser ampliant i contractant a un ritme vertiginós, ja replegament és l’ordre del dia,” va dir George Stein, director gerent de seu a Nova York la signatura de reclutament Commodity Talent LLC.
La notícia també portarà preguntes sobre el futur de Màsters britànic d’origen, que va començar com a passant al pis d’operacions de JPMorgan a Londres fa dues dècades. Després rivals endarrerits llargs, transformar braç mercaderia de JPMorgan en una potència mundial en menys de cinc anys.
Portaveu de JPMorgan Brian Marchiony va dir que el banc havia “considerat molts factors diferents” abans de decidir-se a sortir del negoci “, incloent l’impacte de possibles noves normes i reglaments.”
Inversió de la fortuna
L’anunci es va produir tot just tres dies després d’un poderós comitè bancari del Senat va escoltar a experts que van dir que els metalls magatzems propietat de Wall Street i altres productes bàsics comerciants estaven distorsionant els mercats i fins i tot augmentant el cost de les llaunes d’alumini per cervesa i refrescos. Alguns van dir que els permet el comerç en els mercats físics era un risc per al sistema financer.
“Això podria ser una bona notícia per als consumidors i els contribuents”, va dir el senador Sherrod Brown, membre de la Comissió de Bancs del Senat.
“Els bancs han de centrar-se en activitats bàsiques de banca”, va dir.
El Departament de Justícia i la Commodity Futures Trading Commission EUA també han posat en marxa dues sondes en dipòsit metàl · lic. Quan JPMorgan va comprar la companyia el 2010, els magatzems de Henry Bath van ser el segon més gran en el sistema de borsa de metalls de Londres.
La decisió de JPMorgan és un canvi brusc i inesperat per a un banc que ha empès agressivament en el sector des de 2008, quan per primera vegada va heretar una sèrie d’actius de comercialització d’electricitat a través de l’adquisició de Bear Stearns durant la crisi financera.
Això va ser seguit per l’adquisició de RBS Sempra Commodities en 2010, el que permet al banc per convertir-se ràpidament en el negoci dels productes bàsics més gran de Wall Street, amb una presència global de petroli i un dels més grans escriptoris de comerç del metall. El seu personal va augmentar a 600 persones en 10 oficines.
El banc inicialment va lluitar, però, la integració de la unitat de negociació empresarial, i una sèrie d’operadors d’alt nivell a l’esquerra. Aquest mateix any, una mala operació en els mercats de carbó va perdre centenars de milions de dòlars, el que Màsters va cridar un “error de principiant.”
Però semblava haver trobat el seu equilibri l’any passat, assegurar nous acords i frenar l’èxode de talent.
Durant el seu curt bec, operació mundial de productes bàsics de JPMorgan va ser considerat el més gran de Wall Street, el subministrament de cru a la refineria més gran de la Costa Est i la celebració de contractes d’electricitat suficient per 2.8 milions de llars de l’energia d’Indiana. Va ser un dels 10 majors operadors de gas natural dels Estats Units.
La marea semblava convertir aquest any.
Ja sota la pressió de Washington després de la “balena de Londres” la pèrdua de 6200 milions en operacions de derivats l’any passat, al març es va assabentar que la Comissió Reguladora d’Energia Federal dels EUA es prepara per cobrar als seus comercialitzadores d’energia amb la manipulació dels mercats en el Mig Oest i Califòrnia.
El banc ha reduït des del retorn del seu negoci de l’energia i va vendre la meitat dels seus contractes de comercialització d’electricitat, Reuters va informar a principis d’aquesta setmana. A principis d’aquest mes el seu vell cap de comerç global de petroli Jeff Frase va sortir del banc.
VENDA TOUGH
La decisió de sortir del comerç de matèries primeres es produeix mesos després de Dimon es va comprometre a resoldre els múltiples investigacions governamentals i corregir problemes que els reguladors han trobat.
No obstant això, aconseguir un bon valor per al negoci de productes bàsics pot ser difícil ja que el mercat ja està ple.
Morgan Stanley, front encara més dura la pressió regulatòria sobre el seu divisió d’oli enorme, ha estat tractant de vendre la seva divisió de productes sense èxit des de l’any passat. Es pot aprendre de setembre si la Reserva Federal li permetrà mantenir el seu negoci, incloent la unitat TransMontaigne logística.
Hetco, el comerç físic shop mitjà propietat de Hess Corp, també està en el mitjà de què es ven com Hess es divideix. I la unitat de contractació d’energia d’Omaha, Nebraska obtinguda Gavilon també pot estar a la venda després de Marubeni Corp va excloure de la seva presa de possessió del comerciant grans aquest any.
Els grans bancs estan prenent una postura més conciliadora, en general, amb els reguladors que segueixen imposant noves regles de més de cinc anys després de l’inici de la crisi financera.
L’impacte de la decisió pot ser modest per al banc en el seu conjunt, van dir analistes. Les accions de JPMorgan va tancar amb una baixa del 0,8 per cent a 56,05 $ divendres.
Comerç global de productes bàsics al banc és d’al voltant de 15 per cent dels ingressos totals, la moneda fixa i els ingressos de comerç de mercaderies (FICC), amb el comerç de física relacionats amb al voltant del 5 al 10 per cent d’això, Banc estoc analista Matt O’Connor de Deutsche Bank va dir en un reportar aquesta setmana després de reunir-se amb Dimon. Ingressos FICC representava menys d’un 15 per cent dels ingressos totals del banc en l’últim valor quarter.The dels seus magatzems de bany Henry, un cop considerada la joia de la corona de Sempra, es diu que ha caigut com l’LME es prepara per aplicar normes més estrictes que tenen per objecte posar fi a les llargues cues que han ajudat a impulsar els ingressos.
“Hi ha preguntes sobre el rendiment del capital ara”, va dir un alt executiu de la indústria d’emmagatzematge. “No veig moltes desplegar el seu diners.”
JPMorgan Chase & Co està sortint de comerç de matèries primeres físiques, va dir el banc en un comunicat sorpresa el divendres, com el paper de Wall Street en el comerç de matèries primeres està sota pressió política i regulatòria sense precedents.
Després de gastar milers de milions de dòlars i cinc anys de construcció taulell comercial més gran del món de la banca, JPMorgan va dir que buscaria “alternatives estratègiques” per als seus actius comercials que s’estenen des de Baltimore a Johor, i un equip mundial que s’ocupa de tot, des del petroli cru d’Àfrica al coure xilè .
L’empresa estudiarà “una associació venda, escissió o estratègics” de l’empresa física defensada per Blythe Masters productes principals, l’arquitecte de l’expansió de JPMorgan en el sector i una de les dones més famoses de Wall Street. El banc va dir que continuarà amb el comerç de productes financers com els derivats i metalls preciosos.

EU-Asia