Japonske delnice zdrsnejo pred vikend glasovanja

Bernanke je povedal senata odbora za bančništvo v četrtek je bilo prezgodaj, da bi ocenili, ali bi nedavni “mešani” signali iz ameriškega gospodarstva poziv centralne banke, da odloži načrte za trim svojo vez nakup letos.
Njegovo obljubo, da bo prilagodljiv pomirjena svetovnih finančnih trgih ta teden in pomagal voziti Wall Street za snemanje zaključne vrednosti.
Blagovni borzi se je tudi srce, z bakrom okreva po enotedenski koritu je za 6940 $ na tono, medtem ko je zlato odbil do 1.291 $ za unčo iz ta teden nizka od $ 1,270.41.
ZDA surove potekala blizu 16-mesečnih vzponi nad 108 $ za sod, še dodatno podprta z znaki močnejšega ameriškega gospodarstva.
Tokiu Nikkei je končal 1,5 odstotka nižje, potem ko je zavihtel iz dobička v višini več kot 1 odstotek k padcu za 2,7 odstotka. Padec petek se je skoraj izničil večino dobičkov ta teden in razburkano sejo lahko evropski vlagatelji previdni.
“Šibka začetek se v Evropi pričakuje kot nekaj slabih plač rezultatov čez noč iz Google in Microsoft vplivalo na razpoloženje in Aziji protektorji previdno sredi razburkano trgovanje,” je dejal Jonathan Sudaria, trgovec na kapitalskih namazi v Londonu.
Trgovci dejal dobička, pri čemer jih nekateri veliki igralci potisnila Nikkei v negativno območje, ki je nato spotaknil velike prodajo terminskih borznih da podžgalo odprodaje. Lahki razmere na trgu pretirane poteze.
“To je kot mini različico, kar se je zgodilo v maju,” je dejal Tachibana Securities strateg Kenichi Hirano, ki se nanašajo na velikem potopite, da trg Tokio doživela pred dvema mesecema.
“Čeprav so nekateri tuji skladi verjetno prodati delnice po zgornjem hiše volitev pričakujem, da bo vrh Nikkei 15.000 naslednji teden.”
Borze v Aziji so mehkejše, z izjemo indijskega zalog ki je dosegla sedem tednov visoka. Trg je bil podprt s shodu v Tata Consultancy Services (TCS.NS) dan po storitve izvoznik programske opreme, je objavil dobiček, da ocene utrip.
Najširšem indeks MSCI je v azijsko-pacifiški delnic zunaj Japonske zdrsnil 0,5 odstotka in je bil na dobri poti, da konča ravno v tednu.
VOLITVE eyed
Japonska vladajoča Liberalno demokratska stranka (LDP) in njegov New Komeito stranka (NKP), koalicijski partner se pričakuje, da odmevno zmago na nedeljskih volitvah zgornjem domu.
“Izid iz zgornjih volitev hišnih Ta vikend bo pomagalo ugotoviti zmožnost Abe uprave, da poda na strukturne reforme in dolgoročno strategijo rasti,” Barclays Capital analitiki zapisal v poročilu.
“Če LDP-NKP koalicija zmagala nadzor zgornjem domu in prejema dostojno mandat za reforme, da bomo še naprej zadovoljni z našo USD / JPY napovedi profilu 103 na 3 mesece in 105 v 12 mesecih.”
Petkovo nenadna pullback v Nikkei pa je vodil vlagateljev, da hitro počitek kratke pozicije jenov, s čimer je japonska valuta bounce off lows.
Fed Ben Bernanke je dejal predsednik ta teden ameriška centralna banka še vedno pričakuje, da začnete luščenje nazaj do množičnega programa nakupa kritih obveznic letos, vendar je ohranil možnost spreminjanja tega načrta, če so gospodarski obeti poslabša.
Najnovejši podatki o ameriškem gospodarstvu predlagala, okrevanje pa je bilo na progi, s tovarniško dejavnosti v Mid-atlantski regiji pobral v začetku julija, medtem ko novi zahtevki za ugodnosti brezposelnih je padla prejšnji teden.
Japonske delnice recoiled iz dvo-mesečno visoko v petek v nenaden preobrat, ki ga je sprožilo dobiček ob koncu tedna pred volitvami, da bi videli premier Šinzo Abe pridobiti nadzor nad zgornjega doma parlamenta.
Velika zmaga za Abe bi mu omogočili potiskanje nacionalistične politike na račun svojega “Abenomics” dnevnega reda denarja, državna potrošnja in potencialno boleče strukturne reforme, čeprav so trgi upam, da bo še naprej prednostno gospodarsko reformo.
Da je videl dolar padel nazaj na 100,05, od enega tedna visoko na 100,86. Evro je zdrsnil na 131,47 od sedem tednov visokih 132,10 ¥.
V primerjavi z dolarjem, je bil evro na dotik čvrsta na 1,3135 $, vendar je še vedno daleč od vrha ta teden v okolici 1,3179 $.
Vlagatelji so tudi pazil na srečanje skupine G20 centralnih bankirjev in finančnih ministrov, ki potekajo v Moskvi, ki išče zagotovilo, kot je Kitajska ponovno vzpostavi ravnovesje njenega gospodarstva in Federal Reserve pričakuje, da zmanjšajo spodbudo.

EU-Asia