Japanski dionice dovesti do Aziju

Zlatna dosegnuo jednomjesečni visoke od $ 1,314.49 za uncu, nastavljajući oporavak od prošlomjesečnog oku-zalijevanje slajd na tri godine niska oko $ 1,180.71.
Bilo je malo reakcija na vijest da je Fed “recenziranja” reper 2003 odluku da se prva dozvoljeni regulirane banke za trgovinu fizičkim tržištima roba.
Jedna rečenica izjava sugerira Fed je uzimanje mnogo dublji, širok pogled na kako banke rade u robnim tržištima nego što se smatralo, zbog intenziviranja povećalom sve, od električne trgovanje metalima skladišta.
No, njegov velik pobjedu je također podigao brige da bi mogao prebaciti fokus na nacionalističku dnevnom redu umjesto.
“Izborni rezultati bi trebali biti pozitivna za Nikkei i negativne za jen,” JPMorgan analitičari napisao je u izvješću.
Ali što se očekivalo malo tržište reakciju s obzirom na ishod već je uvelike u cijeni, dok je rasprava oko politike neće početi barem do kraja ljeta.
Aussie dodatno je ohrabren vijestima o više tržišno orijentirane reforme u bankarskom sektoru Kine, Australije najveća izvozna tržišta.
Kina je središnja banka je uklonjen kontrole banaka aktivnih kamatnih stopa u dugo očekivani potez koji bi mogao smanjiti financijske troškove za tvrtke, nudeći nadu da će jeftiniji kreditne pomoći poduprijeti gospodarstvo omekšavanje.
Tokijski Nikkei je porast za 0,8 posto, nakon što je ranije popeo koliko 1,2 posto, dok je MSCI (NYSE: MSCI – vijesti) je najširi indeks azijsko-pacifičkih dionica izvan Japana napredovao 0,4 posto.
“Abe pobjeda Mnogi su očekivali, ali to daje pozitivan rezultat na tržištu budući da podiže očekivanja da zakonodavstvo će proći lakše i on može usredotočiti na revitalizaciju gospodarstva”, rekao je Takuya Takahashi, strateg u Daiwa Securities (Other OTC: DSECF – vijesti).
Devizno tržište reagira sa naslonom na Abe je pobjedu, kratko prodajom jena koje odvesti 1-1/2 tjedan niska na dolar i devet tjedana korito prema euru. Od tada je vratio natrag kao dolara omekšala šire.
Novčanica je posljednja 0,8 posto niže na dan, na 99,78 ¥, unazad od rane visoke od 101,05, dok je euro skliznuo 0,7 posto, na 131,39 odnosu na razinu od 132,47.
U odnosu na dolar, euro dopirali su do 0,1 posto od kasnih New York razine 1,3166 dolara, dok je australski dolar napredovao 0,5 posto, na 0,9220 dolara.
Robe su uglavnom čvršći zahvaljujući mekše dolar. US sirove održati blizu 16-mjesečnog vrhunca 109,32 dolara za barel, dok je bakreni dobio 0,5 posto na 6,951 dolara po toni.
Japanski dionice dovelo do azijskim tržištima u ponedjeljak, dok je jen nakratko skliznuo nakon Shinzo Abe premijer je dobio solidnu platformu za nastavak svoju agresivnu push reflate u svijetu treći najveći gospodarstvo.
Velika pobjeda za Abea, na nedjeljnim izborima za gornji dom parlamenta je značilo da se sada može usredotočiti na provedbu teških gospodarskih reformi, “Treći strelicama” njegove “Abernomics” recept za kraj deflacije. Druge dvije strelice bude super lako monetarne politike i potrošnje.

EU-Asia