Japanske aktier fører Asien op

Guld nåede en måneds høj på $ 1,314.49 en ounce, fortsætter med at komme sig efter sidste måneds øje-vanding dias til en treårig lavt omkring $ 1,180.71.
Der var lidt reaktion på nyheden om, at Federal Reserve er “gennemgå” en skelsættende beslutning fra 2003, der først tillades regulerede banker til at handle i fysiske råvaremarkeder.
Den ene sætning udtalelse antyder Fed tager en meget dybere, vidtrækkende se på, hvordan bankerne opererer på råvaremarkederne end tidligere troet, midt intensivere kontrollen af ​​alt fra handelen med elektricitet til metaller lagre.
Men hans rungende sejr har også rejst bekymringer, at han kunne flytte fokus til en nationalistisk dagsorden i stedet.
“Valgresultatet skal være positiv for Nikkei og negativ for yen,” JPMorgan analytikere skrev i en rapport.
Men de forventede lille marked reaktion givet resultatet var allerede i vid udstrækning i priserne, mens debatten omkring politikkerne ikke vil starte indtil mindst slutningen af ​​sommeren.
Aussien blev yderligere løft efter nyheden om mere markedsorienterede reformer i banksektoren i Kina, Australiens største enkeltstående eksportmarked.
Kinas centralbank har fjernet kontrollen på bankernes udlånsrenter i en længe ventet skridt, der kunne sænke finansielle omkostninger for selskaber, der tilbyder håb om, at billigere kredit vil bidrage til at støtte blødgørende økonomi.
Tokyos Nikkei steg 0,8 procent, efter at have tidligere klatrede så meget som 1,2 procent, mens MSCI (NYSE: MSCI – nyheder) ‘s bredeste indeks for Asia-Pacific-aktier uden for Japan avancerede 0,4 procent.
“Abe sejr blev bredt forventet, men det giver en positiv føre til markedet, som det skaber forventninger, at lovgivningen vil passere lettere og han kan fokusere på at puste nyt liv i økonomien,” siger Takuya Takahashi, en strateg på Daiwa Securities (Other OTC DSECF – nyheder).
Den valuta markedet reagerede med tilbageholdenhed i Abe sejr kortvarigt sælge yen, som loddet en 1-1/2 uge lavt på dollaren og en ni-ugers lavpunkt over for euroen. Det har siden kastet tilbage som dollaren blødgjort bredt.
Greenback var sidste 0,8 procent lavere på dagen på 99,78 ¥, vende fra en tidlig høj på 101,05, mens euroen gled 0,7 procent til 131,39 versus en høj på 132,47.
Over for dollaren, drev euroen steg 0,1 procent fra slutningen af ​​New York niveauer 1,3166 dollar, mens den australske dollar avancerede 0,5 procent til $ ,9220.
Råvarer var for det meste fastere takket være den blødere dollar. US råolie afholdt nær en 16-måneders højdepunkt på 109,32 dollar per tønde, mens kobber vundet 0,5 procent til 6951 dollar per ton.
Japanske aktier førte asiatiske markeder op på mandag, mens yen kortvarigt gled efter premierminister Shinzo Abe fik en solid platform til at fortsætte sin aggressive fremstød for at reflate verdens tredje største økonomi.
Den store gevinst for Abe på søndagens valg til parlamentets overhus betød, at han kunne nu fokusere på at gennemføre vanskelige økonomiske reformer, “den tredje pil” af hans “Abernomics” recept for at afslutte deflation. De andre to pile er supernemt pengepolitik og udgifter.

EU-Asia