Întrebare de schimbare sau continuitate plutește peste RBI

Prin comparație, un veteran New Delhi din interior, cum ar fi Mayaram, 57, ar putea fi percepută ca fiind mult mai probabil să cedeze la presiunea guvernului de a relaxa politica monetară în favoarea creșterii. Cu toate acestea, la fel a fost declarat de Subbarao, care a fost cu greu o Pushover.
Având în vedere scrisorile de acreditare lui Rajan, el ar putea fi văzut ca o persoană care poate face față provocărilor politice generale ridicate de criza in rupia, îngrijorarea față de balanța de plăți, și slăbirea creșterii economice.
Aceiași factori cresc sansele ca termen Subbarao se extinde.
Vorbind la Moscova sâmbătă, Subbarao a declarat pentru Reuters că nu a fost până în prezent a cerut să rămână pe.
“Nici o ofertă a fost făcută până acum, deci nu se pune problema de a accepta până acum. Este o întrebare ipotetică. Așa cum am spus mai înainte, eu trebuie să merg mai departe”, a declarat Subbarao, în paralel cu o întâlnire a liderilor financiare ale lumii.
Oricine primește aprobarea moștenește o economie în creștere, la cea mai mică din ultimul deceniu, și împovărat cu un deficit record de cont curent, care a ridicat temeri că în balanța de plăți ar putea agrava. În scădere cu aproape 10 la sută față de dolar de la începutul lunii mai, rupia a lovit recent un nivel record.
Pentru a înrăutăți lucrurile, coaliția slab prim-ministrul Singh se îndreaptă spre alegerile datorate de luna mai a anului viitor, ceea ce face mai greu pentru a împinge prin reforme nepopulare care ar putea avea o anumită presiune de pe contul curent prin atragerea mai multor investiții străine.
Stânga luptă o acțiune de ariergardă pentru a încetini diapozitiv rupia lui, RBI a luat un risc săptămâna trecută de strângere de lichiditate și creșterea ratelor dobânzilor pe termen scurt, o strategie care compromite eforturile de a pune un impuls nou în creștere.
“Acum, cele mai importante variabile de luare a deciziilor pentru ei este deficitul de cont curent și riscurile sectorului extern”, a spus Rupa Rege Nitsure, economist-sef la Bank of Baroda în Mumbai, care a pus sansele de o extindere Subbarao, la mai bine de 50 la suta.
Așa cum stau lucrurile, Subbarao se datorează de a conduce ultimul său revizuirea trimestrială a politicii monetare pe 30 iulie, cu speculații montare că el poate fi obligat să stoarce de lichiditate mai greu, eventual prin ridicarea de numerar rezervelor minime obligatorii ale băncilor. O majorare a ratelor dobânzilor de politică monetară, în urmă de neconceput o săptămână, este acum considerată de unii economiști ca o posibilitate exterior.
Rajan, fost economist Monetar Internațional șef al Fondului si Universitatea din Chicago, profesor care sa întors în India anul trecut pentru a deveni consilier principal în Ministerul de Finanțe, a fost mult timp privit ca favorit, dar din interiorul ministerului spun că el are concurență.
Rajan, 50, s-ar aduce statura la nivel mondial și un strop de glamour la RBI. Statutul său ca un “outsider” – el a petrecut o mare parte a carierei sale în Statele Unite ale Americii – ar putea conta pe el, așa cum ar putea posibilitatea ca el ar putea fi prea independent pentru gustul New Delhi.
Opiniile sale privind managementul inflației sunt considerate a fi aproximativ în linie cu cele ale Subbarao, care a fost neașteptat agresivă.
Star rock economist? Birocrat? Exercițiu?
Identitatea Reserve Bank of India șef rămâne o chestiune de speculație, chiar ca guvernator Duvvuri Subbarao amestecă pentru a sprijini o rupie crenelat cu mai putin de sapte saptamani înainte de a se datorează sa plece birou.
Front-runner nu a ajuns întotdeauna post RBI, și puternic serviciul public indian, de care Mayaram este un membru, tinde să împingă pentru unul de-al său. Subbarao și predecesorul său, Y.V. Reddy, au fost, de asemenea, parte din Serviciul Administrativ Indian.
Decizia va fi în cele din urmă făcute de către prim-ministru, în urma consultării cu Chidambaram.
În cazul în care alegerea este de a menține cursul de Subbarao, 63, poate fi pe termen scurt, eventual, pentru a trece guvernul prin alegeri, a declarat un economist. Subbarao a fost inițial dat un mandat de trei ani, care a fost prelungit la cinci.
Chaudhuri, Mayaram, Rajan, și Subbarao a refuzat sa comenteze.
LICENȚE noua bancă
Următorul guvernator RBI va supraveghea procesul de eliberare a licențelor bancare la case corporative indian, o politică condus de Ministerul de Finanțe, care a fost mai puțin entuziasm îmbrățișat de la banca centrală din Mumbai.
Vizualiza un candidat de pe eliberarea de licențe bancare nu mai pot fi proba de foc ar fi fost într-un mediu economic mai stabil, dar rămâne o considerație.
“Din moment ce există diferențe între guvern și Subbarao cu privire la eliberarea licențelor bancare noi, acest factor poate merge împotriva lui”, a declarat un oficial de la ministerul finanțelor, refuzând să fie identificate, având în vedere sensibilitatea problemei.
O extindere a mandatului Subbarao lui, odată puțin probabil, a devenit o posibilitate ca rolele Yen de la un selldown a piețelor emergente, care a lovit India deosebit de greu din cauza deficitului de cont curent.
Alți candidați de frunte sunt Raghuram Rajan, consilier economic șef al Indiei, care a făcut numele său de estimarea de criza financiară globală, și Probleme Economice Secretarul Arvind Mayaram, un funcționar public de carieră și locotenent-cheie ministrului Finanțelor, P. Chidambaram.
Saumitra Chaudhuri, 59, un membru al Comisiei de Planificare influente prim-ministrul Manmohan Singh, a fost, de asemenea, citat de surse guvernamentale și mass-media ca un pretendent.

EU-Asia