Indignarea UE peste NSA de spionaj cerere

Ben Rhodes, Casa Albă adjunct consilier de securitate națională pentru comunicații strategice, a spus că nu a văzut raportul și “nu a dorit să comenteze dezvăluirile neautorizate de programe de informații. Comunității de informații ar fi cel mai potrivit pentru a face acest lucru.”
Rhodes a adăugat că “acestea sunt unele dintre cei mai apropiați parteneri de informații, așa că este de remarcat faptul că europenii lucrează foarte strâns cu noi. Avem relatii de informații foarte strânse cu ei.”
Michael Hayden, un fost director al NSA și CIA, a spus “Face the Nation” de pe CBS duminica dimineata ca el nu știa dacă raportul este adevărat.
German Ministrul Justiției, Sabine Leutheusser-Schnarrenberger “, a spus că dacă acuzațiile sunt adevărate, era o reminiscență a Războiului Rece”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului Anders Mertzlufft, adăugând că ministrul “a cerut o explicație imediată din Statele Unite.”
Ministrul de Externe, Laurent Fabius franceză a cerut o explicație rapidă din partea autorităților americane.
“Aceste acte, în cazul în care se confirmă, ar fi absolut inacceptabil”, a spus el într-o declarație.
Ultraj la oficialii europeni peste week-end a fost ultima Fallout de la Edward Snowden, o fosta Securitate Agenția Națională antreprenor de calculator, a început detalii vărsarea programe de supraveghere din SUA pentru a reporterilor la inceputul acestei luni.
Citând informații din documente secrete obținute bySnowden, revista germană Der Spiegel știri a raportat duminică că mai multe operațiuni de spionaj americane vizat liderii Uniunii Europene.
Der Spiegel a anuntat ca a “în parte văzut” documente de la Snowden care descriu modul în care Agenția Națională de Securitate microfoane Washington oficialilor UE și New York, birouri și a efectuat o “operațiune ascultarea electronică” că exploatat într-o clădire UE de la Bruxelles, Belgia.
De asemenea, raportul revista spune că NSA de spionaj a vizat datelor legătură telefonică și internet în Germania, mai mult decât orice altă națiune europeană. O medie de până la 20 de milioane de conexiuni de telefonie și 10 milioane de conexiuni de date pe Internet sunt anchetate de zi cu zi, Der Spiegel a spus, menționând că intensitatea de supraveghere pune aliat al SUA, la egalitate cu China, Irak și Arabia Saudită.
Un alt raport duminică a susținut că supravegherea extins dincolo de birouri din Europa.
Ziarul The Guardian a raportat că un document NSA scurgeri de Snowden descrie 38 de ambasade si misiuni ca “obiective” și detaliile metodelor de supraveghere care includ plantarea de bug-uri în echipamentele de comunicații și de colectare transmisiilor cu antene de specialitate.
Obiective incluse Franța, Italia, Grecia, Japonia, Mexic, Coreea de Sud, India și Turcia, potrivit The Guardian.
CNN nu a confirmat independent acuzațiile în rapoartele de la Der Spiegel și The Guardian.
Oficialii americani nu a răspuns imediat la raportul Guardian. Biroul de director al National Intelligence a refuzat sa comenteze duminică la acuzațiile specifice publicate în Der Spiegel.
“Guvernul Statelor Unite vor răspunde în mod corespunzător la Uniunea Europeană prin canalele noastre diplomatice, precum și printr-un dialog cu experții UE / SUA”, pe informații că SUA a propus în urmă cu câteva săptămâni “, a declarat biroul într-o declarație. “Vom discuta, de asemenea, aceste probleme bilateral cu statele membre ale UE. În timp ce noi nu vom comenta în public asupra activităților specifice de informații presupuse, ca o chestiune de politică, am făcut clar că Statele Unite adună informații externe de tip s-au adunat de toate națiuni. ”
“Am fost plecat din guvern de aproximativ cinci ani, deci eu chiar nu știu, și chiar dacă am făcut-o, eu nu ar confirma sau nega asta,” a spus el. “Dar cred că pot confirma câteva lucruri pentru tine aici în această dimineață. Numărul unu, Statele Unite nu spionaj comportamentul. Numărul doi, amendamentul nostru a patra, care protejează intimitatea americanilor, nu este un tratat internațional. Și numărul trei, orice european, care vrea să iasă și sfîșiat hainele lor cu privire la spionaj internațional ar trebui să arate în primul rând și de a afla ce guvernele lor fac. ”
Uniunea Europeană purtator de cuvant Marlene Holzner, într-un e-mail la CNN, a declarat, “Am fost imediat în contact cu autoritățile de la Washington DC și de la Bruxelles și le-au confruntat cu presa. Ei ne-au spus ca sunt de verificare pe acuratețea informațiilor lansat ieri și se vor întoarce la noi “.
La Bruxelles, Der Spiegel spune, agenția a vizat clădirea Justus Lipsius, care găzduiește Consiliul European și Consiliul de Miniștri al UE, de luare a deciziilor și legislativ corpul principal al Uniunii.
Și în Washington, susține raportul revista, NSA instalat bug-uri în clădirea Uniunii Europene și infiltrat rețea de calculatoare sale.
Raportul Der Spiegel vine ca negocierile pentru un acord comercial transatlantic între Statele Unite și Uniunea Europeană vor începe luna viitoare, la Washington.
Obama: Nu dati atentie pentru că omul nu poate capta
Snowden a revelat ca sursa de documente subliniind un efort masiv de ANS pentru a urmări apelurile telefon mobil și de a monitoriza traficul de e-mail și Internet de aproape toti americanii.
Criticii l-slam ca un trădător. Susținătorii lui grindină ca un erou.
Acum Snowden, care este acuzat de spionaj în Statele Unite, este în Rusia și solicită azil din Ecuador.
În noaptea de sâmbătă, Correa a declarat mingea a fost în curtea Rusiei.
“Noi nu am cerut să fiu în această situație domnul Snowden a fost în contact cu domnul Assange, care a recomandat a cere azil în Ecuador.. Pentru a procesa această solicitare, el trebuie să fie în teritoriu ecuadorian,” Correa a declarat într-un interviu cu Ecuador de Oromar TV sâmbătă seara. “În acest moment, soluția pentru destinația finală Snowden este în mâinile autorităților rusești.”
Assange, a cărui organizare facilitează eliberarea de documente clasificate și se asistarea oferta Snowden de azil, a declarat că nu poate dezvălui detalii despre locație specifică fostei ANS contractantului sau statutul de cazul său. El a criticat oficialii americani pentru presiuni Ecuador în acest sens.
“Azilul este un drept pe care noi toți trebuie. Este un drept international. Statele Unite a fost înființată în mare parte pe acceptarea refugiați politici din alte țări și a prosperat cu el. Dl. Snowden are acest drept”, a declarat Assange. “În mod ideal, el ar trebui să poată să se întoarcă în Statele Unite. Din păcate, asta nu e lumea în care trăim și, sperăm, o altă țară îi va da dreptate că merită.”
Fostul lider cubanez Fidel Castro a cântărit în duminica. Într-o scrisoare a președintelui nicaraguan Daniel Ortega publicat în mass-media de stat cubaneze, Castro a apreciat presedintele Ecuadorului pentru picioare la amenințările americane de peste Snowden.
Vicepreședintele american Joe Biden a cerut Ecuador “pentru a vă rugăm să respingă” cereri de azil, potrivit președintelui ecuadorian Rafael Correa.
“Asta nu e acceptabil”, fondatorul WikiLeaks Julian Assange a spus ABC-ul “This Week” de duminică.
Oficialii europeni au reacționat cu furie duminică la un raport care Agenția Națională de Securitate a SUA spionat birourile UE.
Uniunea Europeană a avertizat că în cazul în care raportul este corect, aceasta va avea repercusiuni enorme.
“Sunt profund îngrijorat și șocat de acuzațiile”, a spus președintele Parlamentului European, Martin Schulz, într-o declarație. “Dacă acuzațiile se dovedesc a fi adevărate, ar fi o problemă extrem de serioasă, care va avea un impact sever asupra relațiilor UE-SUA. În numele Parlamentului European, cer clarificarea completă și necesită mai multe informații rapid de la autoritățile americane în ceea ce privește la aceste acuzații. “

EU-Asia