Indignació de la UE sobre la NSA l’espionatge reivindicació

Ben Rhodes, la Casa Blanca, vice assessor de seguretat nacional per a comunicacions estratègiques, va dir que no havia vist l’informe i “no va fer comentaris sobre la divulgació no autoritzada de programes d’intel · ligència. La comunitat d’intel · ligència seria el més apropiat per fer-ho.”
Rodes afegit que “aquests són alguns dels nostres socis més propers d’intel · ligència, pel que val la pena assenyalar que els europeus treballen molt estretament amb nosaltres. Tenim molt estretes relacions d’intel · ligència amb ells.”
Michael Hayden, exdirector de la NSA i la CIA, va dir a “Face the Nation” de CBS diumenge al matí que no sabia si l’informe era cert.
Ministre alemany de Justícia Sabine Leutheusser-Schnarrenberger “va dir que si les acusacions eren certes, era una reminiscència de la Guerra Freda”, va dir el portaveu del ministeri Anders Mertzlufft, i ha afegit que el ministre “ha demanat una explicació immediata dels Estats Units.”
El canceller francès, Laurent Fabius va demanar una explicació ràpida de les autoritats nord-americanes.
“Aquests actes, si es confirmen, seria absolutament inacceptable”, va dir en un comunicat.
La indignació dels funcionaris europeus sobre el cap de setmana va ser l’última pluja des que Edward Snowden, un ex contractista de Seguretat Nacional ordinador Agency, va començar vessant detalls dels programes de vigilància dels Estats Units a la premsa a principis d’aquest mes.
Citant informació de documents secrets obtinguts bySnowden, la revista alemanya Der Spiegel va informar diumenge que diverses operacions d’espionatge dels Estats Units dirigeixen líders de la Unió Europea.
Der Spiegel va dir que havia “vist en part” documents de Snowden que descriuen com l’Agència de Seguretat Nacional micròfons Washington funcionaris de la UE i de les oficines de Nova York i va dur a terme una “operació d’espionatge electrònic”, que va pegar a un edifici de la UE a Brussel · les, Bèlgica.
L’informe de la revista també diu que la NSA l’espionatge s’ha centrat en les dades de connexió de telèfon i d’Internet a Alemanya, més que qualsevol altra nació europea. Una mitjana de fins a 20 milions de connexions telefòniques i 10 milions de connexions de dades d’Internet es va enquestar diàriament, va dir Der Spiegel, i va assenyalar que la intensitat de la vigilància posa l’aliat dels EUA a l’una amb la Xina, l’Iraq i Aràbia Saudita.
Un altre informe Domingo va afirmar que la vigilància es va estendre més enllà oficines europees.
El diari The Guardian va informar que un document NSA filtrat per Snowden descriu 38 ambaixades i missions com “objectius” i detalls dels mètodes de vigilància que inclouen la plantació d’errors en l’equip de comunicacions i la recol · lecció de les transmissions d’antenes especialitzat.
Els objectius van ser França, Itàlia, Grècia, Japó, Mèxic, Corea del Sud, Índia i Turquia, segons The Guardian.
CNN no ha confirmat de forma independent les denúncies en els informes de Der Spiegel i The Guardian.
Funcionaris nord-americans no van respondre immediatament a la memòria del Guardian. L’Oficina del Director d’Intel · ligència Nacional es va negar a comentar el diumenge sobre les acusacions específiques publicats a Der Spiegel.
“El govern dels Estats Units va a respondre apropiadament a la Unió Europea a través dels canals diplomàtics, a través del diàleg de la UE / EUA experts en la intel · ligència que els EUA va proposar fa diverses setmanes”, va dir l’oficina en un comunicat. “També anem a discutir aquestes qüestions bilateralment amb els Estats membres de la UE. Encara no comentarem públicament sobre activitats específiques d’intel · ligència supòsits, com una qüestió de política, hem deixat clar que els Estats Units reuneix intel · ligència estrangera del tipus de recollida per tota la nacions “.
“He estat fora del govern per prop de cinc anys, així que realment no ho sé, i encara que ho fes, no seria confirmar o negar-ho”, va dir. “Però crec que puc confirmar algunes coses per a vosaltres aquí aquest matí. Número u, els Estats Units sí conducta espionatge. Número dos, la nostra Quarta Esmena, que protegeix la privacitat dels nord-americans, no és un tractat internacional. I tercer, qualsevol Europea que vol sortir i esquinçar les vestidures pel que fa a l’espionatge internacional ha de mirar primer i esbrinar el que els seus governs estan fent “.
Unió Europea portaveu Marlene Holzner, en un correu electrònic a la CNN, va dir: “Hem estat en contacte directe amb les autoritats dels Estats Units a Washington DC ia Brussel · les i els han confrontat amb els informes de premsa. Ells ens han dit que estan verificant la l’exactitud de la informació que va publicar ahir i tornarà a nosaltres. ”
A Brussel · les, Der Spiegel diu, l’agència ha apuntat a l’edifici Justus Lipsius, seu del Consell Europeu i el Consell de Ministres, el principal de presa de decisions i el cos legislatiu de la unió de la UE.
I a Washington, diu l’informe de revistes, la NSA instal · lat errors en la construcció de la Unió Europea i es va infiltrar a la xarxa informàtica.
L’informe de Der Spiegel ve ja que les negociacions per a un acord comercial transatlàntica entre els Estats Units i la Unió Europea estan configurats per iniciar-se el mes que ve a Washington.
Obama: No prestis atenció a aquest home que no podem capturar
Snowden ha revelat a si mateix com la font dels documents que descriuen un esforç massiu per la NSA per rastrejar les trucades de telèfons mòbils i monitoritzar el correu electrònic i el tràfic d’Internet de pràcticament tots els nord-americans.
Els crítics ho tanquen com un traïdor. Els partidaris l’aclamen com un heroi.
Ara Snowden, que s’enfronta a càrrecs d’espionatge als Estats Units, es troba a Rússia ia la recerca d’asil a Equador.
La nit de dissabte, Correa va dir que la pilota estava a la teulada de Rússia.
“Nosaltres no demanem estar en aquesta situació. Sr Snowden ha estat en contacte amb el Sr Assange, que li va recomanar que demanar asil a l’Equador. Per processar aquesta sol · licitud, que ha d’estar en territori equatorià”, va dir Correa va dir en una entrevista amb l’Equador Oromar TV la nit de dissabte. “En aquest moment, la solució per a la destinació final de Snowden està en mans de les autoritats russes.”
Assange, l’organització facilita la publicació de documents classificats i està ajudant oferta d’asil de Snowden, va dir que no podia revelar detalls sobre la ubicació específica de l’ex contractista de la NSA o l’estat del seu cas. Va criticar a funcionaris d’Estats Units per pressionar Equador en la matèria.
“L’asil és un dret que tots tenim. És un dret internacional. Els Estats Units s’ha fundat en gran mesura de l’acceptació de refugiats polítics d’altres països i ha prosperat per ella. Sr Snowden té aquest dret”, va dir Assange. “Idealment, hauria de ser capaç de tornar als Estats Units. Malauradament, aquest no és el món en què vivim i esperem que un altre país li donarem la justícia que es mereix.”
L’exlíder cubà Fidel Castro va intervenir diumenge. En una carta al president de Nicaragua, Daniel Ortega, publicat a la premsa estatal cubana, Castro va elogiar el president de l’Equador per enfrontar-se a amenaces de Estats Units més de Snowden.
El vicepresident dels EUA, Joe Biden va demanar Equador “per complaure a rebutjar” la sol · licitud d’asil, d’acord amb el president equatorià, Rafael Correa.
“Això no és acceptable”, fundador de WikiLeaks, Julian Assange va dir a la cadena ABC “This Week” diumenge.
Els funcionaris europeus van reaccionar amb fúria el diumenge per a un informe que l’Agència de Seguretat Nacional EUA va espiar oficines de la UE.
La Unió Europea va advertir que si l’informe és correcta, tindrà enormes repercussions.
“Estic profundament preocupat i sorprès per les acusacions”, va dir el president del Parlament Europeu, Martin Schulz, en un comunicat. “Si les acusacions resulten ser veritat, seria un assumpte molt greu que tindrà un greu impacte en les relacions UE-EUA., En nom del Parlament Europeu, exigeixo un aclariment completa i necessita més informació ràpidament a les autoritats dels Estats Units pel que fa a aquestes acusacions “.

EU-Asia