‘Igra-izmjenjivač “u izvršnim zrakoplova

Brazil – svjetski šesti po veličini gospodarstvo – smatra jedan od tržišta u nastajanju supersila sljedećeg desetljeća, te je dio bivšeg Goldman Sachs Economist Jim O’Neilla poznati akronim 2001, BRIC, koji se odnosi na Brazila, Rusije, Indije i Kine.
Unatoč ovoj naplate, zemlja borila s relativno niskim stopama rasta u posljednje dvije godine, bilježi samo 0,6% povećanje u 2012.
PROČITAJTE VIŠE: Brazil predstavio klimav odgovor na Vuvuzela
Curado rekao: “Nadam se da Brazil ostvaruje kontinuirani rast s društvenom ubacivanje Mi smo bili u mogućnosti da se presele na desetke milijuna ljudi u društvu iz bijede u siromaštvo, od siromaštva do srednje klase i to je temeljna Rast bez uključivanja ne ide.. nigdje. ”
CEO je također nada Svjetsko prvenstvo u nogometu u 2014 i Olimpijske igre u 2016 će ići na neki način poboljšanje životnih uvjeta u Brazilu, što je dovelo do ulaganja u infrastrukturu na cestama, javnog prijevoza i zračnih luka.
Izvršni mlaznice su glamurozni pojam; baciti u udobnost, performanse i robustan dizajn i to postaje posao sa seksipilom, prema šefu jedne brazilske zrakoplovne diva.
On je dodao: “Brazil, nažalost, nije očito odredište za high-tech tvrtki za ulaganje u, primjerice za izgradnju globalne platforme za izvoz … Puno je upravljan od strane brazilskog domaćem tržištu.”
Frederico Curado, šef Embraer, rekao je za CNN da je tvrtka u kombinaciji “najbolje od oba svijeta” stvoriti vrlo privlačan “seks” liniju u izvršnim zrakoplova.
Prema Curado, visoke troškove i birokraciju otežava poslovanje u Brazilu, unatoč svojoj “ogroman potencijal.”
Embraer je pritisak na tržište prije 13 godina krenuo u natjecanje po iznenađenje, ali to je postala “igra mjenjač,” zbog usredotočenosti na dizajn, udobnost i moć, Curado rekao.
Tvrtka je prvi model bio Legacy 600, a sada planira objaviti još dva u isto toliko godina, s tržišnim stabilne nakon što je financijska kriza eksplodirala prije pet godina, prema Curado.
Tvrtka također isporučuje 50% od zrakoplova za zrakoplovstvo Brazila, a Curado ostaje predan toj zemlji. “Definitivno Brazil je naš najveći obrambeni kupaca, uvijek bio, uvijek će biti”, rekao je.
No, nakon pada izvoza industrijskih proizvoda u proteklom desetljeću, konkurentnost je razorena u jakom valutom.
Tvrtka također isporučuje 50% od zrakoplova za zrakoplovstvo Brazila, a Curado r

Embraer je dobivanjem trakcija u sektoru, rekao je. “Mi smo oko 15% tržišnog udjela u smislu broja zrakoplova od prije 12 godina, tako da je ovo rastući posao za nas”, dodao je. “U određenom smislu [je] prerasle komercijalni posao.”
Embraer, osnovana prije 40 godina, također je u potrazi za napraviti miješati u tržište SAD obrane. U veljači US Air Force objavila da je odabrana Embraer obrane za LAS (Light Air Support) programa, ugovor za 20 zrakoplova vrijednog 427 milijuna dolara.

EU-Asia