Hongkonška trgovinska boom drog

Prieto Vazquez, 29, je bil ujet s 538 kilogrami kokaina (približno 1.285 £), vredno nekaj $ 65.000.000. Bila je v skupini petih Mehičanov in enega Američana – vključno z možem Josué Mario Bravo Galindo – da je policija aretirala v Tuen Mun, severni Hong Kongu, v septembru 2011.
Njihove tri-letni sin je bila sprejeta tudi v priporu med racijo.
“Moj otrok je najbolj pomembna stvar v mojem življenju,” je dejal Prieto Vazquez je med svojim sojenjem v maju.
Primer drog izpostavila vlogo Hong Kong predvaja kot postojanka v cvetoče trgovine med latinskoameriškimi proizvajalci zdravil in rastočega nezakonitega trga z drogami v celinski Kitajski. Sodnica Gareth Lugar-Mawson, predseduje primeru, je dejal, med sojenjem, da “bi večina tega kokaina najverjetneje šel iz Hongkonga v kopno.”
Oblasti so zasegli vse večjih nezakonitih pošiljk drog v zadnjih nekaj letih, kot tek na celino za tako imenovane luksuznih drog, kot je kokain raste.
Od leta 2011 bankrot, je bil zdrobljen zapis Hongkonga v letu 2012, s 649-kilogramske rubež, ki je bil vreden 98.000.000 $.
Medtem ko je Hong Kong ima močne kazni za trgovanje z mamili, ni smrtna kazen za kršitelje razliko v celinski Kitajski, zaradi česar mesto ugodnostmi tranzitno mesto za preprodajalce drog, pravijo strokovnjaki.
Tožilec John Murray je vprašal, zakaj je bila njihova pot v Azijo, da se sedem tednov, saj bi to pomenilo, Prieto Vazquez, ki bi bila potrebna veliko počitniški čas od njenega nege pomočnika službo v Mehiki.
Število manjših trgovcev, ki se imenuje mezge, je tudi v lokalnih zaporih močno povečala. Pred letom dni, je bilo 20 Kolumbijci ujeli na mejah hongkonških prevažajo manjše količine prepovedane droge na njih. Od aprila 2012 je lokalna konzulat zabeležili 45 novih aretacij.
Prieto Vazquez trdi, da zaradi socialne stiske prisiljena svojo družino v trgovino z drogami.
Med dvotedenskim sojenja, njen mož na sodišču povedal, da je imel gotten v $ 35,000 dolga s oderuhov v Mehiki. Morejo vrniti in pod grožnjami nasilja, so mu ponudili priložnost, da “oddelal” dolga.
“Rekli so mi, da sem moral priti v Hong Kongu in tukaj, sem prejel nadaljnja navodila,” je dejal Bravo Galindo iz pričo. Vendar pa se je končalo z vso družino v priporu v Hong Kongu, v skladu s Prieto Vazquez “obrambe.
Njen mož, Bravo Galindo, prejel lažja kazen za svoje krivde in je bil obsojen na 24 let in osem mesecev.
Medtem pa bodo njihov malček zvišati s sorodniki očeta v Mehiki. On bo preživeti nekaj časa z različnimi njegovih družinskih članov, vendar ne bo vedel, stabilno družinsko življenje, Odeberg je dejal na sodišču.
Njen mož je poskušal prevarati policijo zadaj fasado družinski turnejo, Prieto Vazquez, “odvetnik Keith Odeberg je dejal na sodišču.
“Bravo Galindo pritisk [žena], da pridejo v Hong Kongu in uporabite [njegova družina] kot kritje – da je bila njegova skrivnost dnevni red,” je dejal Odeberg v svoji zaključni izjavi, da upravičijo zahtevek njegove stranke ni vedela o mamili .
Mehiška zakonodaja omogoča šest do 12 dni letnega plačanega dopusta za ljudi, ki na začetku svoje kariere. Murray podvomil zgodbo družine, v času njegovega navzkrižno zaslišanje od Bravo Galindo.
“Jaz bom dal na (ste), da lažete,” je povedal 33-letni pričo. Bravo Galindo, preko španskega prevoda, to zanikal.
Med njene izjave na sodišču, Prieto Vazquez ohraniti svojo nedolžnost. Oblasti aretirale njeno hojo iz skladišča v severnem Hong Kongu, kjer so našli več sto kilogramov kokaina in šest kilogramov te droge je bilo v njeni torbici.
“Ne morem dokazati, da nisem vedel, da so droge v torbi, ampak ne bom dal gor, ker je Bog to ve in nisem vedel ničesar,” Prieto Vazquez je vztrajal na sodišču. Vsi-ženski žirija pa je prinesel razsodbo kriv. Je bil obsojen na 27 let zapora.
Na stojalu za trgovino s prepovedanimi drogami, Talina Prieto Vazquez solzah vztrajal, da ni vedela, da je, ko jo je njen mož prinesel v Hong Kongu, ona bi lahko sodeluje v enem od največjih vseh časov primerov trgovine z ljudmi kokaina mesta.

EU-Asia