Hongkongs narkohandel boom

Prieto Vazquez, 29, var blevet fanget med 538 kilo kokain (ca. 1,285 pounds), en værdi af ca 65 millioner dollars. Hun var blandt en gruppe af fem mexicanere og en amerikansk – herunder hendes mand Josué Mario Bravo Galindo – at politiet anholdt i Tuen Mun, det nordlige Hong Kong i september 2011.
Deres tre-årige søn blev også taget i forvaring efter aktionen.
“Min baby er det vigtigste i mit liv,” Prieto Vazquez sagde under retssagen i maj.
Det stof sagen fremhævet, at Hong Kong spiller som en mellemstation i en blomstrende handel mellem de latinamerikanske narkotika-producenter og en voksende illegale marked i Kina. Dommer Gareth Lugar-Mawson, præsiderede over sagen, sagde under retssagen, at “flertallet af at kokain sandsynligvis ville gå ud af Hong Kong til fastlandet.”
Myndigheder har beslaglagt stadig større ulovlige narkotika forsendelser i løbet af de sidste par år som fastlandet appetit for såkaldte luksus stoffer som kokain vokser.
Siden 2011 busten blev Hongkongs rekord brudt i 2012, med en 649 kilogram beslaglæggelse, som var værd 98 mio $.
Mens Hong Kong har stærke straffe for narkotikahandel, er der ingen dødsstraf for lovovertrædere modsætning i Kina, hvilket gør byen et yndet transit indlæg for narkohandlere, siger eksperter.
Anklageren John Murray spurgte, hvorfor deres tur til Asien var at tage syv uger, da dette ville betyde Prieto Vazquez ville have behøvet betydelig ferietid fra hendes sygehjælper job i Mexico.
Antallet af mindre menneskehandlere, kaldet muldyr, er også steget kraftigt i lokale fængsler. For et år siden var 20 colombianere fanget på Hong Kongs grænser regnskabsmæssige mindre mængder af narkotika på dem. Siden april 2012, registreret den lokale konsulat 45 nye anholdelser.
Prieto Vazquez hævder, at trængsler tvang hendes familie ind i narkohandel.
I den to-ugers forsøg, fortalte hendes mand ret han havde fået ind i en $ 35,000 gæld med lånehajer i Mexico. Stand til at tilbagebetale og under trusler om vold, blev han tilbudt mulighed for at “arbejde off” gælden.
“Jeg fik at vide, at jeg skulle komme til Hong Kong, og her ville jeg modtage yderligere instruktioner,” Bravo Galindo sagde fra vidneskranken. Men det endte med hele familien varetægtsfængslet i Hongkong, ifølge Prieto Vazquez ‘forsvar.
Hendes mand, Bravo Galindo, fik en mildere dom for hans tilståelse og blev fængslet i 24 år og otte måneder.
I mellemtiden vil deres barn blive rejst af pårørende til faderen i Mexico. Han vil tilbringe tid sammen med forskellige medlemmer af hans familie, men vil ikke vide en stabil familieliv, Odeberg sagde i retten.
Hendes mand forsøgte at bedrage politiet bag facaden på en familie tur, sagde Prieto Vazquez ‘forsvarsadvokat Keith Odeberg i retten.
“Bravo Galindo presset [hans hustru] for at komme til Hong Kong og bruge [hans familie], som dækker – det var hans hemmelige dagsorden” Odeberg sagde i sin afsluttende erklæring, at retfærdiggøre sin klients påstand at hun ikke vidste om de narkotika .
Mexicanske lov tillader seks til 12 dage årligt betalt orlov for folk i begyndelsen af ​​deres karriere. Murray spørgsmålstegn ved familiens historie under hans krydsforhør af Bravo Galindo.
“Jeg har tænkt mig at sætte til (dig) at du lyver,” sagde han til 33-årige vidne. Bravo Galindo gennem en spansk oversættelse, benægtede det.
Under hendes udtalelser i retten, fastholdt Prieto Vazquez hendes uskyld. Myndigheder anholdt hende gå ud af et lager i det nordlige Hong Kong, hvor hundredvis af kilo kokain blev fundet og seks kilo af stoffet var i hendes pung.
“Jeg kan ikke bevise, at jeg ikke vidste, der var narkotika i min taske, men jeg vil ikke give op, fordi Gud kender det, og jeg vidste ikke noget,” Prieto Vazquez insisterede i retten. Den all-kvindelige jury dog ​​bragt tilbage en dom for skyldig. Hun blev idømt 27 års fængsel.
På standen for narkotikahandel, grådkvalt Talina Prieto Vazquez insisterede hun ikke vidste, at da hendes mand bragte hende til Hongkong hun ville deltage i et af byens største nogensinde kokainhandlen sager.

EU-Asia