Högskoleexamen ses som bättre investering än någonsin

“Förmodligen i dessa tider finns det ingen bättre investering du kan göra än i din utbildning. Avkastning är i storleksordningen 10 till 15 procent. Och sedan fundera på vad andra investeringar du kan göra dessa dagar där du får en liknande hastighet av tillbaka “, säger han.
Men statistik är bara halva sanningen. Vere påpekar att för alla som funderar på en ny grad, är dess betydelse för karriärmål ett självklart krav.
“Det är mer än att bara få en referens”, säger han. “Anledningen graden är värdefull är att du har lärt dig någon form av säljbara skicklighet. Så jag tror att fokus bör ligga på” OK, vad jag vill att min karriär för att vara, och vilken grad kommer att hjälpa mig att uppnå det målet? ” snarare bara en examen för dess egen skull. ”
I USA, till exempel, är avkastningen på en högskoleutbildning för en man 12,3 procent (beräkningar tittat på män och kvinnor separat). Detta kan jämföras med cirka 6 procent avkastning på aktiemarknaden.
För att mäta denna återgång, en summa av alla finansiella kostnader – som undervisning, brist på inkomster under studietiden och en högre skattesats som går längs med en inkomstökning – jämfördes mot en summa av de fördelar, som är den ökade intäkter och större säkerhet mot arbetslöshet.
Att ha en examen är den mest belönade i USA, även om man tar hänsyn till de höga kostnaderna. I rapporten konstateras att de netto livslängd fördelarna med att gå på college i USA uppgår till $ 365,000 för män.
Medan en examen är fortfarande en bra investering i andra länder, ingenstans är fördelarna riktigt lika bra som i USA
Högre skattesatser sänka avkastningen i vissa länder, säger Schleicher. I Danmark, där skattesatserna är några av de högsta i världen, kommer en högskoleexamen bara hjälpa en man få en extra $ 73.000 under en livstid.
“Du kan se att i norra Europa, det är mer lön komprimering. Det är regeringen i princip ta bort pengar från dem som faktiskt högutbildad och tjänar mycket,” Schleicher sade.
På platser som Sydkorea och Japan, kan manliga arbetstagare räknar med att göra om en extra $ 150.000 från att gå på college. Dessa länder släpar efter USA bara för att arbetsgivarna inte för vana att dela ut feta lönecheckar, enligt Schleicher.
Ändå är den avkastning som är större än de flesta finansiella investeringar, och fördelen tycks öka som en följd av finanskrisen, enligt rapporten.
“Det finns en ökande premie på bättre kunskaper. Och de människor som får betala priset för detta är lågutbildade, eftersom detta arbete är att få ut på entreprenad, får digitaliseras, blir automatiserad. Och krisen har förstärkt det,” Schleicher sade.
Läs mer: Bästa jobb att ha under 2013
En annan förklaring till varför en högskoleexamen är mer värdefullt under en finansiell kris är hur företag begränsa arbetssökande, säger James Vere, ekonom vid University of Hong Kong, som har forskat resultat rörlighet.
Under en kris finns det många fler sökande till lediga tjänster, och när ett företag står inför en situation med många sökande med endast en eller två lediga platser, de använder screening regler för att filtrera ut kandidater, säger Vere.
“Och en av de allra första screening regler är” Har du examen? ” Och så om ekonomin är i kris och du inte har examen, kommer du inte ens göra det till intervjun många gånger. ”
Den globala finanskrisen har gjort college grader viktigare än någonsin att öka personlig inkomst, har en ny studie av Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling finns.
Skillnaden i resultat mellan de låga och högutbildade har ökat från 2008 till 2011, enligt rapporten, som i första hand tittat på medlemsländerna OECD-länder.
För de vacklande på strävan efter en högskoleexamen, är uppgifterna klart, säger Andreas Schleicher, utbildning direktoratet för OECD.

EU-Asia