“Hitler” tekanna i viral försäljning bom

Tillbaka till tekanna: Det tog inte lång tid för bilister på södra Kalifornien 405 freeway – där planer för kvällen går för att dö – att märka något på himlen som såg lite ovanligt. Det var en skylt främja denna nya kök viktigt. Och det fanns inte att ta miste sin
Så, är JCPenney säljer en ny tekanna som ser ut ungefär som Adolf Hitler. Tja, eftersom en tekanna kan faktiskt se ut som en fascistisk diktator. Men det gör det. Och, egentligen, kan det vara den största reklam tabbe du någonsin se.
Åtminstone tills Gilbert Gottfried blir på något sätt en talesman för Tampax.
“Fan, Jim, vad vi tänkte?” likhet.
Ren Hitler.
Men för att vara rättvis, som åskådare av livet med en första parkett, jag njuta av kontroverser. För om du kommer att oavsiktligt ha din produkt likna en känd person, på något sätt, genom en märklig lag komedi som inte kan förklaras, är den absolut sämsta människan i världshistorien betydligt mer underhållande än, säg, Tom Hanks.
Nu, förstår att denna tekanna, från JCPenney exklusiva Michael Graves Design collection, snabbt gick viral efter bilder av skylten dök upp på Reddit och Twitter.
(Ej att förväxla med den klassiska Eagles dubbel album med samma namn.)
Nu, om du inte riktigt kan räkna ut likheter i tekannan bilden, märker att det övre handtaget swoops bredare på ena sidan härma Hitlers mörka, gardiner hår. Knoppen på locket mycket lik hans ökända varumärke tandborste mustasch. Och stiger pipen i luften som om han ger en nazistisk salut.
Det, eller han bara vinka till Eva Braun kaffebryggare.
Hursomhelst, det är han.
Men vid denna tid jag inte kan bekräfta huruvida Hitler tekanna är utformad med bara en testikel. Givetvis skulle det lilla uppmärksamhet på detaljer bevisar detta var långt mer än en enkel tillfällighet.
Märk väl, skulle de vanliga två testiklarna vara lika oroande.
Oavsett, jag är fortfarande beredd att ge JCPenney förmån för tvivel om att detta var bara en olycka. (Återförsäljaren inte svarade på vår begäran om kommentarer.)
Och det var då det blev härligt melodramatisk.
Culver City: s demokratiska borgmästare, Jeffrey Cooper, klagade till Mother Jones tidskriften: “Jag är besviken JCPenney faktiskt sätta att skylten upp på första plats …. Som en Judisk, är jag förolämpad, (och) som en förtroendevald är jag mad att staden jag representerar är kopplad till detta. ”
Förmodligen, andades han då tungt i en papperspåse för en halvtimme medan du lyssnar på Enya.
I slutändan är det bara en liten blip i kosmos. Men, ur ett socialt perspektiv, vad är verkligt intressant är att Hitler – åtminstone som en ikonisk bild – inte verkar ha samma innebörd till en nyare generation som ytterligare bort från sina fasor och otänkbara brott. Ungefär som Djingis Khan till någon under de senaste 700 åren.
Dessa dagar, för många, har Hitler blivit bara en slags karikatyr, efter att ha korsat hans onda verkligheten till något betydligt mer abstrakt. Som en tekanna.
Allvarligt, ta dig samman, mannen. Om något, här är allt du hade att säga:
“Japp. Definitivt ser ut som Hitler. Förvånad att de inte såg det, men jag är ganska säker på att det fanns någon avsikt att kränka någon. Min gissning är att de tar ner skylten och be om ursäkt.”
Vilket är precis vad JCPenney gjorde. De tog ner skylten och hade lite kul på Twitter svara på kommentarer.
I själva verket, när komikern Patton Oswalt twittrade, “Tja, JC Penney, gör dig redo att sälja en S *** belastningen av dessa teakettles till en hel del ironiska hipsters,” alltid svarade snabbt med, “Helt oavsiktligt. Men de ska måste ta tag i det i butikerna eftersom det är slutsålt på nätet. # SadHipsters. ”
Naturligtvis, skjutit i höjden försäljningen efter bilderna gick viral. $ 40 Tekanna är nu tillbaka beställas på JCPenney webbplats tills slutet av juni, och några av de tekannor ens börjat notering på eBay för $ 200. Tyvärr, måste jag erkänna att jag nu slags vill ha en för mitt hus som en konversation bit.
“Så, vad tycker du om min Hitler tekanna?”
“Jag tror att du måste sätta på byxorna.”
Inte överraskande, började försäljningen boom när det hela blev en stor social media cirkus. Vilket är varför du liksom måste applådera synes levelheaded svar genom JCPenney, vilket aldrig motsvarade drama Cooper upprördhet kultur hysteri.
Även Anti-Defamation League tog det klivet, kommentera Mother Jones att “JCPenney gjorde rätt genom att svara på allmänhetens oro och avlägsna tekanna från deras produktlinje. Vi tar JCPenney på deras ord att eventuella likheter med den nazistiska diktatorn var alldeles oavsiktligt. “

EU-Asia