Het nieuwe tijdperk van het luchtschip

Vertrouwen op zonne-energie betekent dat het vliegtuig zou veel langzamer dan een gewone vliegtuig te zijn, reizen op slechts 25 km per uur, maar het feit dat het is onbemand betekent dat het kan mogelijk in de lucht blijven, op grote hoogte, voor langere tijd.
“Het draait allemaal om snelheid, en het optimaliseren van energie,” zei Jafaar. ‘Wat verbruikt energie gaat snel. Mensen willen altijd sneller te gaan, maar we gaan niet te dragen mens, kan dus de lagere snelheden worden getolereerd. ”
Indien en wanneer de Zon Wolk van de grond komt – die Jafaar toegeeft is het niet waarschijnlijk dat nog gebeuren voor enkele jaren – kan het goed vinden dat het niet de enige luchtschip schommelt rond boven ons.
Het idee is ontwikkeld door Kazachstan geboren ingenieur Igor Pasternak, die naar de VS verhuisde in 1994 en opgericht in zakelijke gebouw reclame zeppelins.
Hij bracht de afgelopen twee decennia bezig om de problemen in verband met traditionele luchtschepen te lossen.
“Ik begrijp luchtschepen goed,” zei hij tegen CNN. “Ik heb veel van hen gebouwd.”
Zijn Aeroscraft is een hard-geschilde luchtschip meet maar liefst 169 meter lang, met een laadvermogen van 66 ton (en de plannen voor een 250 ton-versie), een kruissnelheid van maximaal 120 knopen, en een bereik van 3100 nautische mijlen.
“Het is een beetje zoals mijn droom auto,” zei hij.
“Bij natuurrampen en andere situaties waar de infrastructuur niet bestaat, kan de Aeroscraft worden gebruikt om in noodvoorraden: voedsel, water, dekens – 66 ton van opluchting op een moment,” verklaarde de onderneming communicatie regisseur John Kiehle.
En terwijl zijn primaire doel is waarschijnlijk logistieke, verplaatsen van lading, militaire troepen en humanitaire hulpgoederen naar afgelegen en onherbergzaam terrein, het bedrijf geeft toe dat langs de lijn kunnen er andere toepassingen voor de technologie, van “drijvende hotels” naar “sky jachten voor miljonairs. ”
Nu, 90 jaar na de lancering van het eerste luchtschip van Amerika, de USS Shenandoah, luchtschepen en aerostats zijn iets van een renaissance ondergaan.
Onder degenen die hopen te leiden van de lading is in Californië gevestigde Aeros, die zich ontwikkelt wat zij hoopt een revolutionaire nieuwe lading luchtschip, theAeroscraft, het combineren van elementen van de reguliere ‘lichter-dan-lucht’ (LTA) ambachtelijke en traditionele fixed-wing vliegtuigen worden .
Tot dusver heeft het bedrijf een verkleinde versie van het vliegtuig om te bewijzen dat het ontwerp kan werken gemaakt, de volgende stap is een full-size prototype. Het doel is om de eerste Aeroscraft vliegen in 2016, en de eerste vloot van 24 voertuigen up and running in 2020 tot 2021.
“Dit is echt een game-changer”, zegt Bill Feeley, directeur strategische financiën van de onderneming. “Het is een echte verschuiving in de industriële technologie, op een lijn met de bouw van wolkenkrabbers, of het creëren van kernenergie.”
Tweets van @ cnni/paris-airshow-2013
Pasternak en Kiehle zeggen een van de grootste voordelen van de Aeroscraft is dat het draait op gewone diesel, in plaats van dure kerosine die moeilijk kan zijn om greep op de wereld is meer ontoegankelijke gebieden te krijgen.
Maar een ander luchtschip project momenteel in onderzoek en ontwikkeling zou uiteindelijk op een nog goedkoper en gemakkelijker aan de macht: innovatie en ingenieursbureau groep Altran Zon Cloud is een luchtschip op zonne-energie.
Het is een gebied dat het bedrijf heeft enige ervaring in, omdat we reeds gewerkt aan Solar Impulse, ‘s werelds eerste vliegtuig aangedreven uitsluitend door de zon.
Net Aeros ‘luchtschip, wordt de Zon Cloud ontworpen om grote ladingen van de lading over lange afstanden te dragen – maar de Zon Cloud ontbreekt een component waarschijnlijk de sleutel tot de Aeroscraft het succes: de piloot.
Altran’s haalbaarheidsstudie onderzoekt of het mogelijk is om ladingen van over te stappen naar 250 ton van plaats in wat in feite een super-sized drone te plaatsen.
Lees meer: ​​Op uw plaatsen, jet set, go!
“We zijn niet op zoek naar traditionele vormen van vrachtvervoer te vervangen,” verklaarde de programma manager, Ali Jafaar. “Containerschepen kunnen 500.000 ton dat op een moment – we zijn niet op zoek om dat te doen.”
In plaats daarvan is het de bedoeling om te kunnen grote voorwerpen, zoals vliegtuig-onderdelen, lange afstanden verplaatsen van de ene fabriek naar de andere.
Amerikaanse defensie-aannemer Raytheon is al van plan om zijn eigen aerostats (luchtschepen die zijn vastgebonden aan de grond) in de lucht boven de Amerikaanse hoofdstad, Washington gezet.
Lees meer: ​​ongelooflijke momenten Paris airshow’s
Maar in plaats van het dragen van troepen of hulpstoffen, zal Raytheon’s zeppelins worden geladen met bewakingsapparatuur, te kijken naar de dreiging van aanslagen.
Once upon a time, werd het luchtschip geprezen als de toekomst van de vlucht: als glamoureus, luxueuze en modieuze als de Art Deco tijdperk dat zijn hoogtijdagen gemarkeerd.
Maar een reeks van rampen, niet in het minst de crash van de Hindenburg in New Jersey, in 1937, met het verlies van 36 levens, zet besteed aan de dromen van reizen intercontinentale Zeppelin.
Zeppelins zijn nog steeds een vertrouwd gezicht in de reclame, maar degenen die ontwerpen en bouwen deze vliegtuigen geloven dat er veel meer voor hen – en hun toekomst – dan alleen bewegwijzering van de plaatselijke autodealer of het geven van tv-kijkers een beter zicht op het voetbalveld tijdens de grote wedstrijd.

EU-Asia