Hester naj odstopi kot predsednik uprave banke RBS

Brooks Newmark, MP na ožjega odbora zakladnice in nekdanjega višjega partnerja zasebnega kapitala obleko Apollo Management, je dejal, da sta banka in vlada pravico zahtevati gospoda pospremim Hester oditi, če ne more zavezati k drugemu daljše obdobje na čelu banka.
“Če nameravate narediti ponudbo delnic, bi bila vsaka negotovost v vodstvu dati oviro za potencialne delničarje,” je dejal.
“On [g Hester] je zaključil zapleten prestrukturiranje in učinkovito ustvaril novo RBS gredo naprej in to je verjetno smiselno, zdaj imajo nov izvršni direktor podati”
“Zdaj ko je RBS nazaj od robu, zdaj je čas za korak naprej od fazi reševanja,” je dejal Osborne.
Svet v sredo dejal, da bi nemudoma začne iskati naslednika gospoda Hester, ki je videti tako znotraj kot zunaj.
Gospod Hester je skočil v RBS ob koncu leta 2008 za zamenjavo osramotila Fred Goodwin. Banka je morala biti izplačani, z £ 45 milijard vladnega denarja po gospoda Goodwin je katastrofalen prevzem nizozemske banke ABN Amro, tako kot je globalna finančna kriza se je, da se drži.
On je nadziral dramatično krčenje in čiščenje RBS, vendar se je upiral pritiskom, da potegnite nazaj od mednarodni in investicijskega bančništva kot dramatično, kot bi si vlada všeč.
RBS naj bi se napove nadaljnje cutback v svoji investicijski banki v četrtek, z do 2000 svojih 11.300 investicijski bankirji, da gredo kot skupina izvaja zgodnejši načrt za psihiatra bilanco enoti za nadaljnjih 20 odstotkov.
Obstajajo lahko tudi poskus, da bi dodatno očisti RBS več njenih slabih podjetij, s posebnim poudarkom na irske hčerinske Ulster Bank, glede na ljudi, ki so blizu položaja.
Gospod Osborne je že predstavil številne praktične razloge za odstranitev bolj strupenih sredstev RBS je iz banke, vendar kancler zdaj preučuje možnost, in lahko podatke v svojem Mansion House govora prihodnji teden.
Rekel je, da čakamo na poročilo parlamentarnega odbora za standardizacijo Andrew TYRIE o bančništvu, ki bo opredelila “dobre banke / slaba banka” razcep kot možno opcijo za hitro obnovitev RBS za zdravje.
Vse, ki bi lahko zavirala hitro denacionalizacijo, ki RBS je bila dokaže svoje znanje. Pri spremembi tona iz državne blagajne, pomočniki gospoda Osborne je zdaj pravi kanclerka se “ne obupno poskušajo prodati delnice pred volitvami”.
Kancler priznava, da bi bila kakršna koli RBS prodaja daleč pod 503p, ki jih vlada dela plačanih 2008-9 politično neprijetnega okusa, kljub David Cameron želi vrniti banki na zasebni sektor “, kakor hitro je mogoče.”
Odziv trga za odstranitev gospoda Hester je bil mešan. “Njegov odhod bo izguba,” analitiki pri Citigroup je zapisal v pojasnilu k strankam. Vendar pa je eden top 20 investitor v RBS je dejal: “Imamo veliko upoštevanjem Hester Morda je zdaj pravi čas, da imenuje novo osebo … da so tam na začetku privatizacije.«.
Izbira naslednika bo ključnega pomena za vlagatelje. Dve ljudje seznanjeni z razmerami dejal Sir Philip Hampton, RBS predsednik, je sprejela neformalne sondiranj tako znotraj banke in navzven, v zadnjih nekaj tednih.
Richard Meddings, ki se trenutno financirajo direktorja nastajajoče trge usmerjena banka Standard Chartered, spada med tiste, ki so bili posredno približal, so ljudje rekli.
Najverjetnejši notranji kandidati RBS je za vlogo, bi bilo tveganje šef Nathan Bostock, ki je pripravljen, da postane finančni direktor, Rory Cullinan, ki je vodil postopek likvidacije nestrateških portfelj banke ali drobno šef Ross McEwan.
Gospod Hester bodo prejeli odpravnino v decembru £ 1.6m, kar je enako plačo in ugodnosti 12 mesecev, vendar ne letni bonus. On bo še naprej pravico do tekočih dolgoročnih spodbud nagrad, kar je enako približno 2m delnic.
Vendar pa bo to glede na pogoje uspešnosti, ki bodo zmanjšali unovčljivo največ na raven med 45 odstotkov in 65 odstotkov skupaj – enakovrednih £ 3m-4m £ na delniških tečajev današnje.
Gospod Osborne je pohvalil gospoda Hester je “pomemben prispevek” in Sir Philip priznal svojo “absolutno izjemne dosežke”.
Vendar je jasno, da je umirila izvršni direktor iz svoje delo. Gospod Hester sam je bil zelo trudijo, da ostanejo na vsaj še dve leti, da vidim RBS vrnitev k trajnostni donosnosti in pastir z začetkom denacionalizacijo banke. On je pred kratkim povedal za Financial Times: “Sovražim ni zmagal, sem jo sovražim.”
Tam so bili letni vrstic preko nagrad, tako za sebe in za RBS je dobro plačanih investicijskih bančnikov. Gospod Hester, nekdanji izvršni Credit Suisse je borila, da investicijsko operacijo nedotaknjena RBS bančnemu in svojo bančno prisotnost na drobno v ZDA.
Ampak konec lanskega leta – po neposrednih intervencij gospoda Osborne, in pod pritiskom regulatorjev več kapitala – Gospod Hester popustil na obe vprašanji. Investicijska banka je zdaj skrčil za tretjino in državljanov, njegov ameriški potrošnik roko, se pripravljajo na flotacijo.
Nadomešča gospod Hester bo izziv. Gospod Meddings je med nekaj britanskih vodstvo na splošno velja izvedljivo kandidat, čeprav bančniki poudaril, da bi bilo še njegova nominacija politično problematična zaradi njegove vpletenosti v vrsti med StanChart in zakonodajalci ZDA lani več kršitev sankcij – afera, ki je končal stanejo na stotine Skupina milijonov dolarjev kazni.
Gospod Osborne je dejal v izjavi: “Ko Stephen Hester je na delovnem mestu na RBS leta 2008 je bil bankrot banke z zlomljeno kulture in je predstavljala veliko tveganje za finančno stabilnost.
“RBS je danes varnejši, močnejši in bolje podpirati svoje stranke. Želim pohvaliti Stephena pospremim Hester za vse, kar je naredil, da bi lahko ta preobrat. Velikost in kompleksnost banko, je bila bistveno zmanjšana, z veliko večjim poudarkom na služi svojim strankam v Združenem kraljestvu.
Nekateri bankirji so dolgo verjeli, konec leta 2013 bi bilo naravno čas za gospoda Hester k odstopu, s turnround programu RBS – vključno veter navzdol za £ 250bn portfelja “non-core”, večinoma nedonosna, posojila – naj bi bilo vse popolno, ampak do decembra.
Vlada je bila zelo trudijo, da sproži postopek prodaje svojega 82-odstotnega deleža v banki RBS, in njegovo 39-odstotni delež v Lloyds Banking Group, pred 2015, splošne volitve.
Bančni poznavalci pravijo gospod Hester je imela težko odnos z vlado, v zadnjih mesecih, zlasti z Sir Philip.
Sir Philip je dejal v video intervjuju, ki ga RBS sprosti: “To je bil eden od najzahtevnejših poslovnih mest na svetu.”
“Javno okolje za banke in bankirji so bili zelo težavno. Za Štefana, njegova še bolj zahtevno.”
Stephen Hester je odstopil z mesta izvršnega direktorja družbe Royal Bank of Scotland ob koncu leta, kot je britanska vlada terja drugo prenovo delno nacionalizirane skupine in pripravlja podlago za začetek prodaje svojega 82-odstotni delež v posojilodajalca.
Pomočniki George Osborne, kanclerka, je dejal in svet banke je bil zelo trudijo, da imenuje novega predsednika uprave, ki bi lahko pripeljal petletni prehod, da bi videli RBS reprivatised in ponovno vzpostavljena kot britanski tržnimi banke.

EU-Asia