Hester eroamaan RBS toimitusjohtaja

Brooks Newmark, MP valtiovarainministeriö komitealla ja entinen Senior Partner pääomarahastojen asu Apollo Management, sanoi, että pankki ja hallitus olivat oikeassa kysyä jäsen Hester lähteä, jos hän ei voinut sitoutua toiseen pitkiä aikavälin ruorissa pankki.
“Jos aiot tehdä osakeannin, epävarmuus johtoon kuuluvien avainhenkilöiden kanssa antaisi este mahdollisten osakkeenomistajien”, hän sanoi.
“Hän [Mr Hester] on suorittanut monimutkainen rakenneuudistusta ja tehokkaasti luonut uuden RBS eteenpäin ja se luultavasti järkevää nyt on uuden toimitusjohtajan sisään”
“Olen tuonut RBS takaisin kuilun reunalta, nyt on aika siirtyä eteenpäin pelastusvaiheessa”, herra Osborne sanoi.
Hallitus sanoi keskiviikkona, että se käynnistää välittömästi etsiminen herra Hester, etsii sekä sisäisesti että ulkoisesti.
Arvoisa Hester oli laskuvarjolla RBS loppuvuodesta 2008 tilalle häpäissyt Fred Goodwin. Pankilla oli heittäisi ulos £ 45 miljardia valtion rahaa seuraavan Goodwin katastrofaalista haltuunotto Alankomaiden pankki ABN Amro, aivan kuten maailmanlaajuinen talouskriisi otti pitoon.
Hän on valvonut dramaattinen kutistuminen ja jälkihoidosta RBS, mutta oli vastustanut painetta vetäytyä interntional ja investment banking yhtä dramaattisesti kuin hallitus olisi halunnut.
RBS on asetettu ilmoittamaan mahdollisista supistuksia sen investointipankki torstaina, jopa 2000 sen 11300 investointipankkien tarkoitus mennä, kun ryhmä toteuttaa aikaisemmin suunnitelma kutistaa yksikön taseessa vielä 20 prosenttia.
Saattaa olla myös yrittää edelleen puhdistaa RBS useamman järjestämättömiä yrityksiä, joissa keskitytään erityisesti irlantilainen tytäryhtiö Ulster Bankin mukaan ihmiset lähelle tilannetta.
Mr Osborne on aiemmin esittänyt monia käytännön syitä poistamalla lisää RBS: n myrkyllisten varat pankista, mutta kansleri harkitsee nyt vaihtoehto ja voi antaa tietoja hänen Mansion House puheen ensi viikolla.
Hän sanoi odottavansa raportin Andrew Tyrie parlamentaarisen pankki käsittelevä komitea, joka tunnistaa “hyvän pankin / bad bank” split mahdollisena vaihtoehtona nopeasti palauttaa RBS terveydelle.
Kaikki tämä voisi olla jopa nopeaa reprivatisation että RBS on toivonut. Vuonna muutos äänen valtiovarainministeriö, herra Osborne avustajansa nyt sanoa kansleri on “ei epätoivoisesti yrittää myydä osakkeita ennen vaaleja”.
Kansleri myöntää, että RBS myynti kaukana 503P maksamat työväenpuolueen hallitus vuonna 2008-9 olisi poliittisesti epämiellyttävä, vaikka David Cameronin haluavat palata pankin yksityisen sektorin “mahdollisimman nopeasti”.
Markkinoilla vastauksena jäsen Hester poisto sekoitettiin. “Hänen lähtönsä on menetys,” analyytikoille Citigroup kirjoitti Huom asiakkaille. Kuitenkin yksi top 20 sijoittaja RBS sanoi: “Meillä on paljon huomioon Hester. Mutta ehkä nyt on aika nimittää uusi henkilö … olla siellä alussa yksityistämistä.”
Valinta seuraaja on ratkaisevan tärkeää sijoittajille. Kaksi ihmistä tuttu tilanne sanoi Sir Philip Hampton, RBS puheenjohtaja oli ottanut epävirallista luotausääntä sekä pankin sisällä että ulkoisesti viime viikkoina.
Richard Meddings, tällä hetkellä rahoittaa johtaja kehittyvillä markkinoilla keskittynyt pankki Standard Chartered, on joukossa olleen välillisesti lähestyi, ihmiset sanoivat.
RBS: n todennäköisesti sisäinen ehdokkaita tehtävänä olisi riski päällikkö Nathan Bostock, joka on tulossa talousjohtaja, Rory Cullinan, joka on johtanut prosessi alasajosta pankin ydinliiketoimintaan kuulumattomien portfolio, tai vähittäiskaupan pomo Ross McEwan.
Arvoisa Hester saavat erorahan joulukuussa £ 1.6m, vastaa 12 kuukauden palkkaa ja etuja, mutta ei vuosipalkkio. Hän on edelleen oikeus käyttää jatkuvaa pitkän aikavälin kannustimet, mikä vastaa noin 2m osaketta.
Nämä tehdään toteuttamisen ehdot, mikä lyhentää rahaksi maksimista välillä 45 prosenttia ja 65 prosenttia kokonaismäärästä – vastaa £ 3m £ 4m tämän päivän pörssikurssit.
Mr Osborne kehui herra Hester “merkittävästi” ja Sir Philip tunnusti hänen “aivan valtava saavutuksia”.
Mutta on selvää, ne helpottivat toimitusjohtaja työstään. Arvoisa Hester itse oli ollut innokas pysyä vielä ainakin kaksi vuotta nähdä RBS paluuta kestävään kannattavuuteen ja paimentamaan läpi alusta pankin reprivatisation. Hän kertoi hiljattain Financial Times: “Vihaan ole voittaa, vihaan sitä.”
On ollut vuosittain krs bonuksia, sekä itselleen ja RBS: n hyvin palkattua investointipankkien. Mr Hester, entinen Credit Suisse johtoon, on taistellut vaikea pitää ehjänä RBS investointipankkikentässä toiminnasta ja sen yhdysvaltalaisen vähittäispankki läsnäoloa.
Mutta viime vuoden lopulla – kun suora puuttuminen herra Osborne, ja paineita sääntelyviranomaisten yli pääoma – Mr Hester myöntyi molemmista. Investointipankki on nyt kutistunut kolmanneksella ja kansalaisten, sen Yhdysvaltain kuluttajien varsi, valmistautuu vaahdottamalla.
Korvaa herra Hester on haaste. Mr Meddings on yksi harvoista British avainhenkilöt yleisesti ottaen toteutettavissa ehdokas, vaikka pankkiirit huomauttaa, että vaikka hänen nimityksensä voisi olla poliittisesti ongelmallista, koska hänen osallistumistaan ​​peräkkäin välillä StanChart ja Yhdysvaltojen sääntelyviranomaisten viime vuonna yli seuraamuksia rikkomuksista – asia, joka päätyi maksaa ryhmä satoja miljoonia dollareita sakkoja.
Mr Osborne sanoi lausunnossaan: “Kun Stephen Hester otti työpaikan RBS vuonna 2008 se oli rintakuva pankki rikki kulttuurin ja aiheutti valtavan riskin rahoitusjärjestelmän vakautta.
“RBS tänään on turvallisempi, vahvempi ja paremmin tukemaan asiakkaitaan. Haluan kiittää Stephen Hester kaikesta mitä hän on tehnyt, jotta tämä käänne mahdollista. Koon ja monimutkaisuuden pankki on vähennetty merkittävästi, ja paljon enemmän huomiota palvelee UK asiakkaita.
Jotkut pankkiirit ovat pitkään uskoneet, vuoden 2013 loppuun mennessä olisi luonnollinen aika herra Hester eroamaan, jossa RBS: n täyskäännös ohjelma – kuten tuuli-alas £ 250bn salkun “ydinliiketoimintaan”, pitkälti järjestämättömät lainat – tarkoitus olla kaikki, mutta valmis joulukuussa.
Hallitus oli ollut innokas aloittaa prosessi myydä sen 82 prosentin omistusosuuttaan RBS, ja sen 39 prosentin osuus Lloyds Banking Group, ennen 2015 vaaleja.
Pankin sisäpiiriläiset sanovat Mr Hester on ollut vaikea suhde hallituksen kanssa, ja viime kuukausina erityisesti Sir Philip.
Sir Philip sanoi videohaastattelu vapautuu RBS: “Tämä on ollut yksi vaativimmista liiketoiminnan työpaikkoja maailmassa.”
“Julkisen ympäristön pankkien ja pankkiirien on ollut hyvin vaikeaa. Stephen, sen on entistä haasteellisempaa.”
Stephen Hester on eroamaan toimitusjohtaja Royal Bank of Scotland lopussa vuoden Britannian hallitus ajaa toisen uudistaa osa kansallistettiin ryhmä ja valmistelee maahan alkaa myydä 82 prosentin osuutensa lainanantajalle.
Avustajia George Osborne, kansleri, sanoi hän ja pankin hallitus oli ollut innokas nimittää uuden toimitusjohtajan, joka voisi johtaa viiden vuoden siirtymäajasta, joka näkisi RBS reprivatised ja uudelleen perustettu brittiläinen kaupallinen pankki.

EU-Asia