Hbo-opleiding gezien als een betere investering dan ooit

“Waarschijnlijk in deze tijden is er geen betere investering die u kunt maken dan in uw onderwijs. Rendement is in de orde van 10 tot 15 procent. En dan nadenken over wat andere investeringen die u deze dag kunt maken waar u een vergelijkbaar percentage van terugkeren, “zegt hij.
Maar de statistieken zijn maar het halve verhaal. Vere wijst erop dat voor iedereen die overweegt een nieuwe graad, de relevantie ervan voor carrière doelen is een duidelijke eis.
“Het is meer dan alleen het krijgen van een diploma”, zegt hij. “De reden dat de graad is waardevol is omdat je een soort van verhandelbare vaardigheid hebt geleerd. Dus ik denk dat de nadruk moet liggen op ‘OK, wat wil ik mijn carrière pad te zijn, en welke mate gaat om me te helpen bereiken dat doel? ‘ liever gewoon een diploma voor zijn eigen belang. ”
In de VS, bijvoorbeeld, het rendement van een hbo-opleiding voor een man is 12,3 procent (berekeningen gekeken naar mannen en vrouwen apart). Dit is vergelijkbaar met ongeveer 6 procent rendement op de aandelenmarkt.
Om dit rendement, een som van alle financiële kosten te meten – zoals collegegeld, gebrek aan inkomen tijdens de studie en een hogere belastingdruk die meegaan met een toename van het inkomen – werden vergeleken met een som van de voordelen, die de stijging van de inkomsten en grotere veiligheid tegen werkloosheid.
Het hebben van een diploma is het hoogst beloond in de VS, zelfs na rekening houdend met de hoge kosten. Het rapport constateert dat de netto levenslange voordelen van het gaan naar de universiteit in de VS bedraagt ​​$ 365.000 voor mannen.
Terwijl een diploma is nog steeds een goede investering in andere landen, nergens zijn de voordelen zo goed als in de VS
Hogere belastingtarieven verlagen het rendement in sommige landen, zegt Schleicher. In Denemarken, waar de belastingtarieven zijn enkele van de hoogste in de wereld, zal een hbo-opleiding alleen helpen een man te krijgen een extra $ 73.000 meer dan een mensenleven.
“Je kunt zien dat er in Noord-Europa, is er meer loon compressie. Het is de overheid in principe het nemen van de geld weg van degenen die zijn eigenlijk zeer bekwame en verdienen veel,” aldus Schleicher.
In plaatsen als Zuid-Korea en Japan, kunnen mannelijke werknemers verwachten te maken over een extra $ 150.000 van het gaan naar de universiteit. Deze landen achter bij de VS simpelweg omdat werkgevers niet in de gewoonte van het uitdelen van vet loonstrookjes, volgens Schleicher.
Toch is het rendement groter is dan de meeste financiële investeringen, en het voordeel lijkt toe te nemen als gevolg van de financiële crisis, volgens het rapport.
“Er is steeds grotere meerwaarde van betere vaardigheden. En de mensen die de prijs betalen voor dit zijn de laaggeschoolden, want dat werk wordt steeds uitbesteed, krijgen gedigitaliseerd, krijgen geautomatiseerd. En de crisis heeft versterkt dat,” zei Schleicher.
Lees meer: ​​De beste banen in 2013 te hebben
Een andere verklaring voor waarom een ​​hbo-opleiding is meer waard tijdens een financiële crisis is de manier waarop bedrijven een beperking van sollicitanten, zegt James Vere, een econoom aan de Universiteit van Hong Kong, die heeft onderzocht mobiliteit winst.
Tijdens een crisis zijn er veel meer kandidaten voor vacatures, en wanneer een bedrijf wordt geconfronteerd met een situatie van veel kandidaten met slechts een of twee vacatures, gebruiken ze screening regels uit te filteren kandidaten, zegt Vere.
“En een van de allereerste screening regels is ‘Hebt u de graad?’ En dus als de economie in een crisis en u niet beschikt over het diploma, zul je niet maken het zelfs aan het interview een heleboel keer. ”
De wereldwijde financiële crisis heeft een academische graden meer dan ooit belangrijk in de opvoeding persoonlijk inkomen heeft, heeft een nieuwe studie van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling gevonden.
Het verschil in inkomsten tussen de lage en hoog opgeleide heeft verbreed 2008-2011, volgens het rapport, die vooral keek lid OESO-landen.
Voor die weifelende op het nastreven van een hbo-opleiding, de data is duidelijk, zegt Andreas Schleicher, de directie onderwijs van de OESO.

EU-Asia