Gospodarstvo UK videl podvojitev tempo rasti v drugem četrtletju

Prihodnost je videti bolje britanskih proizvajalcev kot tudi z ukazi knjig v juliju na njihov najmočnejši doslej v tem letu, glede na dolgotrajen raziskavi Konfederacije britanske industrije.
Dodatki Uvodne ocene BDP so med prvo sprosti v Evropski uniji, in so delno temelji na oceni podatkov. V povprečju so revidirani za 0,1 odstotne točke navzgor ali navzdol tako v času drugi reviziji je objavljena dva meseca kasneje, vendar Večje poteze niso redke.
To bi bilo dvakrat tempo rasti v prvih treh mesecih letošnjega leta. Oživitev britanskega gospodarstva v nasprotju z ostalo Evropo, kjer se veliko držav bori za rast ali pa so obtičali v recesiji.
Nova banka Bank of England šef Mark Carney bo dobrodošla znakov, da britansko gospodarstvo robom bližje tisto, kar je imenovano “hitrost escape” ali trajnostne rasti.
Ampak on je še vedno verjetno, da presodi, da potrebuje dodatno pomoč, do tja, še posebej s ključnimi trgovinskimi partnerji v državi v območju evra v takem šibko obliko.
Uradna statistika, ki zajema le del obdobja, so bili bolj raznoliko, saj v veliki meri ravno industrijske in gradbene proizvodnje in močnejši storitveni sektor.
Optimistično družba novica je ta teden okrepila občutek gospodarstva na Popraviti.
Pub veriga JD Wetherspoon dejal, da bi pospešili nove pub odprtine prihodnje leto, ki ga je pomagal boljše volje med strankami, medtem ko je razvijalec British Land investirala 512.000.000 £ v pridobivanju nepremičnin od aprila.
Banka pod Carney je v veliki meri pričakujejo, da začnete s podrobnimi smernicami iz naslednjega meseca o tem, kako dolgo bodo obrestne mere ostale nizke, v prizadevanju za spodbujanje potrošnikov, da bi porabili in podjetja za izposojo in naložbe.
Nekateri analitiki mislil rast v drugem četrtletju bo tako močna kot 0,8 odstotka po nizu ugodnih raziskav v zadnjem času, kot so ankete vodij nabave.
V primerjavi z letom prej, naj bi se stopnja rasti naj bi poskočila na 1,4 odstotka od 0,3 odstotka v prvem četrtletju. To bi bila najhitrejša rast od začetka leta 2011.
“Mi smo napovedujejo, da vsi štirje krovnih sektorji gospodarstva – storitve, industrija, gradbeništvo in kmetijstvo – razširila med Q2, kar bi bilo prvič, da se je to zgodilo, saj Q3 2010,” je dejal ekonomisti na Investec.
Potrošniki, ki so ključni motor iz britanskega gospodarstva, so perking gor preveč. Oni so bolj optimistični na gospodarstvo kot kadarkoli od aprila 2010, merjeno z novim indeksom zaupanja potrošnikov po tržni raziskovalci YouGov in Center za ekonomijo in poslovne raziskave.
Britanec gospodarstvo verjetno razširila v drugem četrtletju hitreje kot v prvi, pomagala s povečanjem zaupanja med potrošniki in z oznakami, ki so podjetja pripravljena zadolževati in preživijo več.
Uradna statistika izšel na 0930 BST v četrtek, se pričakuje, da kažejo, da je rast v obdobju od aprila do junij prišel na 0,6 odstotka v primerjavi s četrtletjem prej, glede na Reuters anketi ekonomistov.

EU-Asia