Google vecht NSA spreekverbod

Google ook gevraagd om de mogelijkheid om het aantal gebruikersaccounts in verband met deze geheime gegevens verzoeken te delen. De onderneming voerde aan dat een spreekverbod blokkeren dergelijke bekendmaking is een schending van haar recht op vrije meningsuiting.
De petitie komt minder dan twee weken nadat The Guardian en The Washington Post bleek een National Security Agency surveillance programma bekend als Prism. Gelekte documenten zei de NSA is het toezicht op de gegevens van negen grote Amerikaanse bedrijven, waaronder Google, Apple (AAPL, Fortune 500) en Microsoft (MSFT, Fortune 500), in een poging om gegevens over buitenlandse spionage targets.Google verzamelen beweert dat deze en andere rapporten over Prism waren “misleidend” en “mischaracterized de scope” van het programma – in het bijzonder, dat zij misleid het publiek om te geloven dat de overheid carte blanche snoop op haar gebruikers. Het bedrijf heeft in het openbaar ontkend dat de overheid heeft de mogelijkheid om direct te boren in haar servers, en Google zegt dat het wil het record duidelijk over de reikwijdte van dergelijke verzoeken.
Zie Google’s hofdocument hier
“Google’s reputatie en business is geschaad door de valse of misleidende berichten in de media, en Google’s gebruikers zijn bezorgd over de beschuldigingen,” aldus het bedrijf in haar indienen. “Google moet reageren op dergelijke claims met meer dan algemeenheden.”
Het Amerikaanse ministerie van Defensie niet onmiddellijk reageren op een verzoek om commentaar. Een woordvoerder van de NSA gewezen op eerder gepubliceerde uitspraken over Prism, maar wilde geen commentaar geven op Google’s petitie specifiek.
Sommige bekeken Google’s petitie als een truc om de publieke opinie te winnen.
“Hoewel ik ben verheugd Google heeft de FISA gag uitgedaagd, de rechtszaak is een goedkope manier om wat positieve PR na 2 weken van vreselijke pers te krijgen,” tweeted Christopher Soghoian, een technoloog en politiek analist bij de American Civil Liberties Union.
De regering heeft onlangs geoordeeld dat bedrijven het aantal verzoeken om observatie in aggregaat kan zijn met andere verzoeken overheid voor gegevens, met inbegrip van strafrechtelijke verzoeken van federale, staats-en lokale overheden. Verscheidene van Google’s concurrenten sprong op de kans, waaronder Microsoft, Facebook (FB), Apple en Yahoo (YHOO, Fortune 500).
In de afgelopen jaren heeft Google een “transparantieverslag” dat het aantal gebruikersgegevens verzoeken die het ontvangt van de overheid als geheel omvat gepubliceerd. Maar het bedrijf wil meer specifiek door te breken “geaggregeerde cijfers van de nationale veiligheid verzoeken” los te krijgen.
“Lumping nationale verzoeken veiligheid samen met criminele verzoeken zou een stap terug voor Google en onze gebruikers,” een Google-woordvoerster zei in een verklaring.
Eerder op dinsdag, Yahoo zei dat het ontvangen tussen 12.000 en 13.000 verzoeken om gebruikersgegevens van Amerikaanse wetshandhavingsinstanties in de afgelopen zes maanden. Apple zei maandag het had maar liefst 5.000 aanvragen ontvangen, terwijl Facebook (FB) ontving ongeveer 10.000 aanvragen gedurende de laatste helft van 2012.
Google diende een rechtbank petitie dinsdag veeleisend worden toegestaan ​​om informatie over de overheid bewakingsprogramma’s met het publiek te delen.
In een eerste amendement exceptie ingediend bij de geheimzinnige Amerikaanse Foreign Intelligence Surveillance Court, Google (GOOG, Fortune 500) vroeg dat de rechter laat het de omvang van de nieuw ontdekte programma “Prism” onthullen.

EU-Asia