Google taistelee NSA gag järjestyksessä

Google pyysi myös kyky jakaa useita käyttäjätilejä, jotka liittyvät kyseisiin salaisia ​​tietoja pyytää. Yritys väitti, että gag jotta esto julkistaminen on vastoin sen sananvapauden.
Vetoomus on alle kaksi viikkoa sen jälkeen, Guardian ja The Washington Post paljasti National Security Agency seurantaohjelma tunnetaan Prism. Vuotanut asiakirjoja sanoi NSA on tarkkaillut tietoja yhdeksästä Yhdysvaltain suurimpien yhtiöiden, kuten Google, Apple (HEX, Fortune 500) ja Microsoft (MSFT, Fortune 500), jolla pyritään keräämään tietoja ulkomaisten tiedustelupalvelujen targets.Google väittää, että nämä ja muita raportteja Prism oli “harhaanjohtavaa” ja “mischaracterized soveltamisala” ohjelman – nimenomaan, että ne harhaan yleisön uskomaan, että hallitus on vapaat kädet Snoop sen käyttäjille. Yhtiö on julkisesti kiistänyt, että hallitus on kyky hyödyntää suoraan sen palvelimille, ja Google sanoo, että se haluaa poistaa tallennettua tietoa soveltamisalaa tällaisia ​​pyyntöjä.
Katso Googlen tuomioistuimen asiakirjan täällä
“Googlen maine ja liiketoiminta on haittaa vääriä tai harhaanjohtavia Tiedotusvälineiden ja Googlen käyttäjät ovat huolissaan väitteistä”, yhtiö sanoi sen arkistointi. “Google on vastattava tällaisia ​​väitteitä yli yleistyksiä.”
Yhdysvaltain puolustusministeriö ei heti vastannut pyyntöön kommentoida. Edustaja NSA huomautti aiemmin julkaistu lausuntoja Prism, mutta ei kommentoi Googlen vetoomus erikseen.
Jotkut katsoivat Googlen vetoomuksen juoni voittaa yleisen mielipiteen.
“Vaikka olen iloinen Google on haastanut FISA gag, oikeusjuttu on halpa tapa saada joitakin myönteisiä PR 2 viikon kuluttua kauhea paina” twiitannut Christopher Soghoian, teknologi ja politiikan analyytikko American Civil Liberties Union.
Hallitus on äskettäin todennut, että yritykset voivat sisältää useita valvonta pyyntöjä yhteenlaskettuna muiden valtion tietopyyntöä, myös rikosoikeudellisia pyytää liittovaltion, osavaltion ja paikalliset viranomaiset. Useat Googlen kilpailijat hyppäsi tilaisuuteen, kuten Microsoft, Facebook (FB), Apple ja Yahoo (YHOO, Fortune 500).
Viimeisten useita vuosia, Google on julkaissut “avoimuutta raportti”, joka sisältää useita käyttäjän tietoja pyytää sitä saa valtion virastojen koko. Mutta yritys haluaa saada tarkempia rikkomalla “yhteenlaskettu määrä kansallisen turvallisuuden pyyntöjä” erikseen.
“Käsittelemällä kansallisen turvallisuuden vierailua yhdessä rikollisen pyyntöjä olisi askel taaksepäin Google ja käyttäjät” Google tiedottaja sanoi lausunnossaan.
Aiemmin tiistaina, Yahoo sanoi, että se sai välillä 12000 ja 13000 pyynnöt käyttäjän tietoja Yhdysvaltojen lainvalvontaviranomaisten kuuden viime kuukauden aikana. Apple sanoi maanantaina saaneensa peräti 5000 vierailua, kun taas Facebook (FB) sai noin 10000 vierailua viimeisen vuosipuoliskon 2012.
Google jätti tuomioistuimen vetoomuksen tiistai vaativat sitä saa jakaa tietoa hallituksen valvonnasta ohjelmia yleisölle.
Vuonna ensimmäisen muutoksen peruste jätetty salamyhkäinen US Foreign Intelligence Surveillance Court, Google (GOOG, Fortune 500) pyysi, että tuomioistuin anna sen paljastaa laajuus äskettäin löydetty “Prism”-ohjelma.

EU-Asia