Google kæmper NSA gag orden

Google bad også om evnen til at dele antallet af brugerkonti, der er forbundet med disse hemmelige dataanmodninger. Selskabet hævdede, at en gag rækkefølge spærring sådan videregivelse er en krænkelse af sin ret til ytringsfrihed.
Andragendet kommer mindre end to uger efter, at The Guardian og The Washington Post afslørede en National Security Agency overvågningsprogram kaldet Prism. Lækkede dokumenter sagde NSA har fulgt data fra ni store amerikanske selskaber, herunder Google, Apple (AAPL, Fortune 500) og Microsoft (MSFT, Fortune 500), i et forsøg på at indsamle data om udenlandske efterretningstjenester targets.Google hævder, at disse og andre rapporter om Prism var “vildledende” og “mischaracterized omfanget” af programmet – specielt at de vildledte offentligheden til at tro, at regeringen har carte blanche til at snuse på sine brugere. Virksomheden har offentligt benægtet, at regeringen har evnen til at trykke direkte ind i sine servere, og Google siger, at det ønsker at rydde posten om rækkevidden af ​​sådanne anmodninger.
Se Googles domstol dokument her
“Google omdømme og forretning har været skadet af de falske eller vildledende rapporter i medierne, og Googles brugere er berørt af påstandene,” selskabet sagde i sin ansøgning. “Google skal reagere på sådanne krav med mere end almindeligheder.”
Det amerikanske Department of Defense har ikke umiddelbart svare på en anmodning om at kommentere. En repræsentant for NSA pegede på tidligere offentliggjorte udsagn om Prism, men ville ikke kommentere på Googles andragende specifikt.
Nogle viste Googles andragende som et trick for at vinde den offentlige mening.
“Selvom jeg er glad for Google har udfordret FISA gag, retssagen er en billig måde at få nogle positive PR efter 2 ugers forfærdeligt presse,” tweeted Christopher Soghoian, en tekniker og politisk analytiker ved American Civil Liberties Union.
Regeringen for nylig fastslog, at virksomheder kan omfatte antallet af overvågningsrapporter anmodninger samlet med andre offentlige anmodninger om data, herunder strafferetlige anmodninger fra føderale, statslige og lokale myndigheder. Flere af Googles konkurrenter sprang på chancen, herunder Microsoft, Facebook (FB), Apple og Yahoo (YHOO, Fortune 500).
For de sidste mange år, har Google offentliggjort en “gennemsigtighed rapport”, som omfatter antallet af brugerdata anmodninger, den modtager fra regeringskontorer som helhed. Men virksomheden ønsker at få mere specifik ved at bryde ud “aggregerede antal nationale sikkerhed anmodninger” separat.
“Klumper nationale sikkerhed anmodninger sammen med kriminelle anmodninger ville være et tilbageskridt for Google og vores brugere,” en Google talskvinde sagde i en erklæring.
Tidligere tirsdag sagde Yahoo det modtaget mellem 12.000 og 13.000 anmodninger om brugerdata fra amerikanske retshåndhævende myndigheder i løbet af de seneste seks måneder. Apple sagde mandag den havde modtaget så mange som 5.000 anmodninger mens Facebook (FB) modtog omkring 10.000 anmodninger i sidste halvdel af 2012.
Google indgivet en domstol andragende tirsdag krævende det have lov til at dele oplysninger om regeringens overvågningsprogrammer med offentligheden.
I en første ændring anbringende indgivet til den hemmelighedsfulde amerikanske Foreign Intelligence Surveillance Court spurgte Google (GOOG, Fortune 500), at retten lod den oplyse omfanget af den nyopdagede “Prism”-programmet.

EU-Asia