Google harcol NSA gag érdekében

A Google is kérte arra, hogy megosszák a felhasználói fiókok számától részt vesz a titkos adatok kéréseket. A vállalat azzal érvelt, hogy a gag érdekében korlátozó ilyen közzététel sérti a szólásszabadságot.
A petíció érkezik kevesebb, mint két héttel a The Guardian és a The Washington Post kiderült Nemzetbiztonsági Hivatal felügyeleti program néven ismert Prism. Kiszivárgott dokumentumok szerint az NSA már megfigyelési adatokat kilenc nagy amerikai cégek, köztük a Google, az Apple (AAPL, Fortune 500) és a Microsoft (MSFT, Fortune 500), annak érdekében, hogy adatokat gyűjtsön a külföldi hírszerzés targets.Google azt állítja, hogy ilyen és Más jelentések Prism voltak “megtévesztő” és “mischaracterized körét” a program – különösen, hogy félrevezette a nyilvánosságot, hogy úgy vélik, hogy a kormány szabad kezet szaglászni a felhasználók számára. A cég nyilvánosan tagadta, hogy a kormány képes érintse meg közvetlenül a szerverek, és a Google azt mondja, hogy szeretné, hogy törölje a rekordot a hatálya az ilyen kérésekről.
Lásd: A Google bírósági dokumentumot itt
“A Google jó hírnevét és üzleti kárt okozott a hamis vagy félrevezető a médiában, és a Google a felhasználókat egyaránt érintik az állításokat,” a cég azt mondta a bejelentés. “A Google reagálnia kell az ilyen állítások több mint általánosságokat.”
Az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma nem azonnal reagál a kérelmet megjegyzést. A képviselő az NSA mutatott korábban közzétett állítások Prism, de nem kommentálta a Google kifejezetten petíciót.
Néhány nézett Google petíciót, mint egy trükk, hogy a közvéleményt megnyerjék.
“Bár örülök Google vitatta a FISA gag, a per egy olcsó módja annak, hogy néhány pozitív PR 2 hét után szörnyű sajtó” tweetelt Christopher Soghoian, a technikus és politikai elemzője az Amerikai Polgári Jogi Unió.
A kormány a közelmúltban úgy döntött, hogy a cégek közé tartozik a számos felügyeleti kérelmek összesített más kormányzati adatok iránti kérelmeket, beleértve a büntetőjogi kéréseket a szövetségi, állami és helyi hatóságok. Több Google versenytársai ugrott az esély, mint a Microsoft, a Facebook (FB), az Apple és a Yahoo (YHOO, Fortune 500).
Az elmúlt néhány évben, a Google kiadott egy “átláthatósági jelentést”, amely magában foglalja a több felhasználói adatokat kéri kapott a kormányzati szervek egészére. De a vállalat azt akarja, hogy minél több konkrét a kitörésre “összesített számok nemzetbiztonsági kérelmek” külön-külön.
“Egy kalap alá nemzetbiztonsági kérelmeket, valamint a büntetőjogi kérelmek lenne visszalépés a Google és a felhasználók számára,” a Google szóvivője azt mondta egy nyilatkozatában.
Korábban kedden, a Yahoo azt mondta, hogy megkapta között 12.000 és 13.000 kérelmek felhasználói adatok amerikai bűnüldöző szervek az elmúlt hat hónapban. Az Apple hétfőn, hogy kapott annyi, mint 5000 kérelem, míg a Facebook (FB) érkezett mintegy 10.000 kérelmet az elmúlt fél 2012.
Google nyújtott be a bírósághoz petíciót kedd követelve meg kell engedni, hogy megosszák az információkat a kormányzati felügyeleti programok a nyilvánosság számára.
Az első módosítás jogalapot nyújtottak be a titokzatos amerikai Foreign Intelligence Surveillance Court, a Google (GOOG, Fortune 500) kérte, hogy a bíróság hagyja nyilvánosságra hatálya az újonnan felfedezett “Prism” programot.

EU-Asia