Google gelut NSA lelucon supaya

Google uga takon kanggo kemampuan kanggo nuduhake nomer pangguna sing digandhengake karo akun sing rahasia panjalukan data. Perusahaan ndhukung manawa supaya lelucon ngalangi kuwi pambocoran iku nglanggar menehi hak bebas wicara.
Ing usulan isa kurang saka rong minggu sawisé ing Guardian lan Posting Washington dicethakaké National Keamanan Penerjemah ndjogo program dikenal minangka prisma. Trocoh dokumen ngandika ing NSA wis ngawasi data saka sangang utama US perusahaan, kalebu Google, Apple (AAPL, 500 Fortune) lan Microsoft (MSFT, 500 Fortune), ing gaweyan kanggo klumpukne data ing manca targets.Google Intelligence claims sing sing lan lapuran-lapuran liyane babagan prisma padha “mblusukake” lan “mischaracterized orane katrangan” saka program – khusus, sing padha misled masyarakat kanggo pracaya yèn pamaréntah wis carte blanche kanggo Snoop sawijining kedhaftar. Perusahaan wis publicly rek sing pamaréntah nduweni kemampuan kanggo tunyuk langsung menyang sawijining server, lan ngandika Google iku kepengin mbusak rekaman bab orane katrangan kuwi panjalukan.
Waca Google document Pengadilan kene
“Google ajining diri lan bisnis wis harmed dening laporan palsu utawa mblusukake ing media, lan Google kedhaftar ngangap penting dening panyokro bowo,” perusahaan ngandika ing sawijining pakaryan babagan penyimpanan file. “Google kudu respond to kuwi claims karo liyane saka generalities.”
Departemen US saka nimbali durung langsung nanggepi panjalukan kanggo komentar. A wakil kanggo NSA nuding kanggo sadurunge diterbitake statements babagan prisma, nanging bakal ora Komentar ing Google usulan khusus.
Sawetara viewed Google usulan minangka ploy kanggo menang pendapat umum.
“Sanajan aku wis remen Google tantangan ing lelucon FISA, ing tuntutan hukum iku cara mirah kanggo njaluk PR sawetara positif sawise 2 minggu kang ala penet,” tweeted Christopher Soghoian, a technologist lan privasi Analyst ing Amérika Civil Liberties Uni.
Pamaréntah bubar mrentah perusahaan sing bisa kalebu nomer ndjogo panjalukan ing kanthi jumlah ongko karo pemerintah panjalukan kanggo data, kalebu pidana panjalukan saka Federal, negara lan panguwasa lokal. Sawetara Google saingan mlumpat ing kasempatan, kalebu Microsoft, Facebook (FB), Apple lan Yahoo (YHOO, 500 Fortune).
Kanggo past sawetara taun, wis Google nerbitaké sawijining “jèmbrèng laporan” sing klebu nomer data pangguna Panjaluk iku ditampa saka pemerintah terjemahan minangka wutuh. Nanging perusahaan ngersakaken kanggo njaluk bantuan liyane tartamtu dening bejat metu “kanthi jumlah ongko nomer saka nasional panjalukan keamanan” dhewe.
“Lumping nasional keamanan panjalukan bebarengan pidana panjalukan bakal langkah sakdurunge Google lan kita kedhaftar,” a spokeswoman Google ngandika ing statement.
Sadurungé ana, Yahoo ngandika iku ditampa antarane 12.000 lan 13.000 panjalukan kanggo data pangguna saka US hukum terjemahan nglaksaknano liwat suwene nem sasi. Apple ngandika ana kang wus ditampa minangka akeh minangka 5,000 panjalukan, nalika Facebook (FB) ditampa babagan 10,000 panjalukan ing separo pungkasan 2012.
Google ngajokake usulan pengadilan dening nuntut iku bakal diijini mbagi informasi babagan program pemerintah ndjogo karo masyarakat.
Ing dhisik penting sanget Amandemen lodged karo secretive US Foreign Intelligence Pengadilan ndjogo, Google (GOOG, 500 Fortune) takon sing pangadilan iku supaya nyampekano informasi orane katrangan ing mentas katutup “prisma” program.

EU-Asia