Google бори NSA не мога да понасям ред

Google също така попита за възможността да споделят брой потребителски акаунти, свързани с тези тайни искания за данни. Дружеството твърди, че не мога да понасям, за блокиране това разкриване е нарушение на правото му на свобода на словото.
Петицията идва по-малко от две седмици след The ​​Guardian и The Washington Post разкри Националната програма за сигурност на Агенцията за наблюдение, известна като Prism. Пропускам документи каза NSA е следене на данни от девет големи американски компании, включително Google, Apple (AAPL, Fortune 500) и Microsoft (MSFT, Fortune 500), в опит да се съберат данни за външно разузнаване targets.Google твърди, че тези и други доклади за Prism са “подвеждащи” и “mischaracterized обхвата” на програмата – по-специално, че те е подвел обществеността да вярват, че правителството има карт бланш да слухтя на своите потребители. Дружеството е публично отрече, че правителството има възможност да се включи директно в своите сървъри и Google казва, че иска да изчисти рекорд за обхвата на тези искания.
Виж на Google документ съда тук
“Репутация на Google и бизнеса е ощетен от неверни или заблуждаващи съобщения в медиите, и потребителите на Google са засегнати от твърдения”, заявиха от компанията в своето подаване. “Google трябва да отговори на тези вземания с повече от общи приказки.”
Американското министерство на отбраната не реагират веднага на искане за коментар. Представител за NSA посочи по-рано публикувани отчети за Prism, но не пожела да коментира петиция на Google конкретно.
Някои разгледана петиция на Google е ход да спечели общественото мнение.
“Въпреки, че аз се радвам Google е оспорил мога да понасям FISA, делото е евтин начин да получите някои положителни PR след 2 седмици ужасно преса,” написа Christopher Soghoian, технолог и политически анализатор в Американския съюз за граждански свободи.
Правителството наскоро постанови, че компаниите могат да включват броя на исканията за наблюдение на съвкупното с други искания за правителствени данни, включително наказателни искания от федерални, щатски и местни власти. Някои от конкурентите на Google се възползва от възможността, включително Microsoft, Facebook (FB), Apple и Yahoo (YHOO, Fortune 500).
За последните няколко години, Google публикува “Доклад за прозрачност”, която включва броя на молбите за потребителски данни, които получава от правителствени агенции като цяло. Но компанията иска да получи по-конкретна от избухне “агрегатни номера на националните искания сигурност” поотделно.
“Грамаден национални искания за сигурност заедно с наказателното искания би било крачка назад за Google и нашите потребители,” казва говорителката Google се казва в изявление.
По-рано във вторник, Yahoo заяви, че получи между 12 000 и 13 000 искания за потребителски данни от правоохранителните органи в САЩ през последните шест месеца. Apple съобщи, че е получила най-много до 5000 искания, докато Facebook (FB) са получили около 10 000 искания в последната половина на 2012 година.
Google подаде съда петиция вторник искат ли да се позволява да споделяте информация за правителствени програми за наблюдение с обществеността.
В първото правно Изменение подадена в потаен чуждестранен съд американското разузнаване надзор, Google (GOOG, Fortune 500) поиска от съда да я разкрие обхвата на новооткритата “Prism” програма.

EU-Asia